Xiaomi, Tüm Ekranı Parmak İzi Okuyucu Geliştiriyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Söylentilere bakılırsa Xiaomi’nin yeni akıllı telefonları, kusur hissesini ortadan kaldırarak ekran kilidini açmayı hızlandıran ‘tüm ekran parmak izi tarayıcı’ya sahip olabilir. Çin ulusal paten bilgi tabanından bir kişi; Çinli teknoloji devi patentini aldığı yeni bir parmak izi tarama teknolojisi yardımıyla tüm ekranın parmak izlerini algılamasının sağlanabileceği tez etti.

birinci vakit içinderda GizmoChina tarafınca tespit edilen patente göre bu kelam konusu yeni teknoloji kullanıcıların telefonlarının kilidini açmak için ekranın rastgele bir yerine dokunmalarını kapsıyor. Öteki bir deyişle Xiaomi’nin yeni akıllı telefonlarında ekranın tamamı parmak izi sensörü nazaranvi nazarancek ve bu sayede de telefon kilidini açmak için kullanıcıların birden çok sefer deneme yapmalarına gerek kalmayacak.

Ekran kilidini açmak için telefon ekranınızın rastgele bir yerine dokunmak kâfi olacak


Bildiğiniz üzere mevcut ekran altı parmak izi tarayıcı teknolojisinin parmak izinizi algılaması için parmağınızı belli bir noktaya yerleştirmenizi gerektirir. Tüm ekran parmak izi tarayıcısı ise parmak izi tespiti için belli bir noktaya dokunup basılı tutmayı gerektirmeyecek.

Yeni paten bu süratle gelişen teknolojinin nasıl işleyeceğini da ortaya koyuyor. birinci vakit içinderda kapasitif dokunmatik ekran katmanının altında birkaç kızılötesi LED ışık vericisi bulunacak. AMOLED ekranın üzerinde olacak olan bu kızılötesi LED ışı vericilerinin üzerinde ise kızılötesi ışık alıcıları olacak.


Öncelikle, bir kullanıcının ekrandaki parmak izini taramak için ekrana parmağıyla dokunması gerekecek. daha sonrasında ise kapasitif dokunmatik ekran bu dokunuşu kaydederek pozisyonunu ve akabinde parmağın formunu denetim edecek. Kızılötesi ışık parmakla temas ettikten daha sonra geri yansıyarak kızılötesi ışık alıcılarına ulaşacak ve kızılötesi ışık suratı datalarını kullanarak parmak izinin dış çizgileri belirlenecek.

Bu süreci, kullanıcının kayıtlı olanla tıpkı olup olmadığını belirlemek için bu datalar ile evvelde kaydedilmiş parmak izi ayrıntıları içinde bir karşılaştırma yapılması takip edecek. Doğrulama süreci tamamlandıktan daha sonra ise kullanıcı ekranın rastgele bir yerine dokunarak akıllı telefonun ekran kilidini açabilecek.

Bu patenti alan birinci şirket Xiaomi değil


Öte yandan Xiaomi, tüm ekran parmak izi ekran altı teknolojisinin patentini alan birinci teknoloji şirketi değil. Daha öncesinde Huawei de Hindistan, Kore, Japonya, Avrupa, Çin ve ABD dahil bir fazlaca pazar için geçerli olan misal bir patenti Ağustos 2020’de sunmuştu; fakat bu teknoloji hala kapalılığını korumakta.
 
Üst