“Webtekno’ya Baş Tutabilir mi?” Dedirten 15 Akıllı Telefon

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Bildiğiniz üzere şimdiye kadar dayanıklılık testlerimizden çok sayıda telefon geçti ve kimileri dayanıklılık konusunda bizleri etkilemiş olsa da maalesef testlerin akabinde canlı çıkabileni nazaranmedik. Lakin bu akışa son verme potansiyeli olan aygıtlar da vakit geçtikçe yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor.

Aşağıdaki listede sağlamlığıyla ve bunun yanında sunduğu özelliklerle en epeyce öne çıkan 15 aygıtı nazaranceksiniz. Meydan okumak üzere olmasın lakin, doğruyu söylemek gerekirse bu aygıtların da Webtekno usulü testlere dayanabileceğini düşünmüyoruz. bir daha de aygıtlara göz atıp kendi niyetinizi paylaşmayı unutmayın.

Hızlı şarj ve yüksek çözünürlüklü kamerasıyla birinci aygıtımız ULEFONE ARMOR 17 Pro.


Armor 17 Pro; askerî standartlara bakılırsa üretilmiş bir gövdeye, çatlamaya karşı sağlam bir ekrana ve IP68 ile IP69K sertifikalarına sahip. Bunların yanında 108MP ana kamera, 8MP gece görüş kamerası, 66W süratli şarj dayanağı ve 120Hz ekran tazeleme suratı üzere, bir akıllı telefondan bekleyeceğiniz özellikleri de ziyadesiyle sunuyor.

17GB düzeyine kadar çıkabilen RAM ölçüsü ve Wi-Fi 6 takviyesiyle ULEFONE POWER ARMOR 18 5G:


Adından da anlayabileceğimiz üzere 5G dayanağıyla çıkış yapan bu aygıt, yan tarafında ek aparatların bağlanmasını sağlayan bir kısma sahip. Bu aparatların içinde endoskop ve dijital mikroskop üzere spesifik alanlara hizmet edenler yer alıyor. Evvelkinde bulunan gece görüş kamerası yerine bir mikro lens bu aygıtta kullanılmış.

9600mAh batarya kapasitesiyle gelen aygıtta bir daha evvelkine emsal biçimde IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikaları bulunuyor.

Aynısının bir tık daha kuvvetlisü: ULEFONE POWER ARMOR 19


Power Armor 19’un özellikleri, boyutundan tutun da kamera lensine kadar neredeyse büsbütün Power Armor 18 ile birebir. Lakin yonga seti kısmında ayrılıyorlar. Power Armor 18 5G’de Dimensity 900 bulunurken 19 modelinde Helio G99 bizleri karşılıyor.

CAT markasını daha evvel kanalımızda görmüştük. Artık de CAT S62 PRO karşımızda.


S60 serisinin
üçüncü jenerasyonu olarak karşımıza çıkan bu modelde, Corning Gorilla Glass 6 kullanılıyor. Gövdede ise alüminyum tercih edilmiş. Termal kamerayla gelen modelin bir de IP68 ve IP69 sertifikaları bulunuyor.

Samsung’un bu listede yer almasına şaşırmış olabilirsiniz


Fakat şirketin Samsung Galaxy XCover6 Pro 5G modelindilk evvel de güçlü telefon üretmişliği var. Son modelde ise 5G ve Wi-Fi 6E takviyesi en çok öne çıkıyor. Evvelkilerin tersine yalnızca IP68 sertifikası bulunduran aygıtta çıkarılabilir batarya da bulunuyor. Bunlar haricinde 6GB RAM ve 128 GB artırılabilir hafızayla geliyor.

Dondurucu soğuklarda bile çalışabilen Blackview BL6000 Pro:


-30 santigrat seviyelerine
kadar dayanma argümanı bulunan bu aygıt, IP68 ve IP69K sertifikalarıyla geliyor. bahsetmiş olduğumiz soğuk düzeyinde ise sıradan telefon fonksiyonlarını yerine getirebildiği söyleniyor. Bunların haricinde 8GB RAM ve artırılabilir 256GB hafızası bulunuyor.

Hem zırhlı tıpkı vakitte sıvı soğutmalı Blackview BL8800 5G ile devam ediyoruz.


Termal kamera ile gelen BL8800 5G, ortasında sıvı soğutma bulunduruyor. Bunun yanında 8380 mAh batarya kapasitesi olan aygıt, beraberinde powerbank olarak da kullanılabiliyor.

Yüksek/düşük sıcaklığa ve düşmelere karşı dayanıklılık argümanı bulunan ve bunu dokümanlarla kanıtlamış aygıtı bir de kanalımızda konuk olarak görmek isteriz.

Keyifli bir akıllı telefon tecrübesinin yanında sağlamlık sunan Blackview BV9200:


TÜV Rheinland, MIL-STD-810H, IP68 ve IP69K sertifikalarına sahip olan BV9200 modeli, bu dayanıklılığının yanında pek sağlam bir akıllı telefon tecrübesi de sunuyor. 120Hz ekran tazeleme suratı, 5.000 mAh kapasiteli batarya, Harman AudioEFX ses sistemi ve 2.4K ekran, bu tecrübesi sağlayan özelliklerinden kimileri.

OUKİTEL WP15 ise alışık olduğumuz batarya kapasitelerinin fazlaca ilerisinde.


WP 15’in en çarpıcı özelliği, devasa bataryası demek isterdik ancak bir daha sonraki aygıtın yanında bir tık sönük kalıyor. bir daha de 15.600 mAh kapasitesini, akıllı telefonlarda görmeye alışık olmadığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun yanında aygıt, IP68, IP69K ve MIL-STD-810G sertifikalarına sahip.

Oukitel WP19’a geldiğimizde, WP15’in bataryası yalnızca ‘meh’ dedirtiyor.


Tamı tamına 21.000 mAh kapasitesinde bir bataryayla gelen WP19, site bilgilerine göre 2252 saat bekleme mühleti sunuyor. 33W süratli şarj takviyesiyle birlikte aygıt, 3 saatte yüzde 80 şarj düzeyine ulaşabiliyor. Bunun haricinde Samsung’un 64MP kamerasını ve Sony’nin 20MP kıymetindeki gece görüş kamerasını kullanıyor.

Bunlar haricinde IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikaları bulunuyor.

Arkasına bakar bakmaz Batman’i akıllara getiren Doogee S89 Pro:


bir daha IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olan bu aygıt, çok büyük olan 12.000 mAh kapasiteli bir batarya ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanında 65W süratli şarj takviyesi sunan aygıt, art tarafında faal ışıklara sahip. Bunlar yandığında ise art tarafta Batman’in yüzü oluşuyormuş üzere görünüyor.

Doogee S98 PRO modelinde ise ilham kaynağı uzaylılar olmuş.


İçinde termal ve gece görüş kameraları bulunduran S98 Pro, şirketin dediğine bakılırsa uzaylılardan ilham alınarak tasarlanmış. IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olan aygıtın ana kamerasında ise Sony’nin 48MP sensörü tercih edilmiş. Ön kamerada ise Samsung’un sensörü bulunuyor.

Çevre dostu materyallerle üretilen ve lüks bir görünüme sahip Doogee V30 5G:


10800 mAh
kapasiteli bir bataryaya sahip olan V30, Dimensity 900 yonga setiyle geliyor ve 120Hz ekran üzere gelişmiş özelliklere sahip. Bunun haricinde aygıt, IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip.

AGM Glory G1S, en yüksek çözünürlüklü termal kameraya sahip.


En yüksek çözünürlüklü termal kamerayı sunduğunu tez eden AGM Glory G1S, 256×192 piksel çözünürlük sunuyor. Bu fonksiyonunun yanında IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olması, ekstrem ortamlarda çalışanlar için kendisini düzgün bir tercih hâline getiriyor.

Listenin en uzun dayanan bataryaya sahip modeli: Unihertz Tank


Listemizin son ve en yüksek batarya kapasiteli modeli olan Tank modeli, 22.000 mAh bedeliyle karşımıza çıkıyor. Bu batarya ile aygıtı powerbank olarak kullanma imkânı da sunuluyor.

gayet kuvvetli bir el fenerine sahip olan model, 108MP kıymetinde bir kameraya da sahip. Bu ana kameraya, 20MP pahasında bir gece görüş kamerası ve 2MP bedelinde bir makro kamera eşlik ediyor. Son olarak IP68 ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olduğunu söyleyelim.

Peki siz, bunlardan hangilerini sağlamlık testinde görmek isterdiniz?

iPhone 14 Pro’ya ölümlerden mevt beğendirdiğimiz sağlamlık testi:
 
Üst