Üçüncü VW toplu pazarlık turu sonuçsuz kaldı – Aralık ayından itibaren uyarı grevleri mümkün

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Wolfsburg. Üç tur müzakereden sonra bile, sıkıntılı otomobil üreticisi Volkswagen'deki toplu pazarlık anlaşmazlığının çözümüne dair hiçbir işaret yok. IG Metall müzakerecisi Thorsten Gröger, IG Metall'in Aralık ayından itibaren uyarı grevlerine hazırlandığını söyledi.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Wolfsburg'daki üçüncü toplu pazarlık turundan sonra Gröger, toplu pazarlık komisyonuna “barış yükümlülüğü sona erdiğinde, yani 1 Aralık'tan itibaren Volkswagen lokasyonlarında uyarı grevleri yapılması yönünde çağrıda bulunmamızı” tavsiye edeceğini söyledi. Ancak toplu pazarlık müzakereleri başarısızlıkla sonuçlanmadı.

Gröger, bunların 9 Aralık'ta devam etmesi gerektiğini söyledi. VW ayrıca yakın zamanda IG Metall tarafından sunulan gelecek konsepti temelinde pazarlık yapmayı da kabul etti. Ancak tesislerin kapatılması ve toplu işten çıkarmalar hâlâ gündemde değil. Bu nedenle artık uyarı saldırılarıyla baskıyı artırmak istiyorlar.

14 Mayıs 2019, xkvx, Economy Auto, Volkswagen - 59. Olağan Genel Kurul Toplantısı 2019 emspor, soldan sağa Dr. rer. iletişim Wolfgang Porsche (denetim kurulu üyesi Volkswagen AG, denetleme kurulu Porsche Automobil Holding SE ve Porsche AG başkanı), Dr. jur. Ferdinand Oliver Porsche (denetim kurulu üyesi Volkswagen AG, Porsche AG aile yatırım şirketinin yönetim kurulu üyesi) || Minimum fiyat 20 euro

Gizli büyük hissedarlar: Volkswagen'in arkasındaki aileler

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi bir aile şirketidir. Son tahlilde iki yaşlı adam buna kimin liderlik edeceğine karar veriyor. Nesil değişimine dair bir işaret yok.

Gröger: “Gerekirse iş anlaşmazlığı olur”

Gröger, pozisyonlar arasındaki farkların “hala çok büyük” olduğunu söyledi. Bu nedenle VW üzerindeki baskının artık artması gerekiyor. “Gerekirse Federal Cumhuriyetin onlarca yıldır yaşamadığı bir iş uyuşmazlığı yaşanacak.” Sorulduğunda Gröger şunları ekledi: “Bunun, IG Metall olarak bizim ve Volkswagen çalışanlarının ciddi olduğunu şirkete çok ama çok açık bir şekilde gösterecek bir ölçekte olacağından emin olabilirsiniz.”

Açıklamaya göre Volkswagen markasının insan kaynakları yönetim kurulu üyesi olan VW müzakerecisi Arne Meiswinkel, “Bunu, çalışan tarafının işgücü maliyetlerini ve kapasitesini azaltmaya açık olduğunun bir işareti olarak görüyoruz” dedi. “Ancak ileri sürülen karşı teklifin, hem şirket için sürdürülebilir mali rahatlama yaratıp yaratmadığı, hem de iş gücü için net beklentiler sunup sunmadığı dikkate alınarak ölçülmesi gerekiyor.”

VW, “ekonomik istikrar yaratan, istihdam olanaklarını güvence altına alan ve ekonomik verimlilik ile istihdam arasındaki dengeyi yeniden tesis eden sürdürülebilir bir çözüm geliştirmek için çalışanlarla birlikte çalışma” hedefini vurguladı. Ancak IG Metall'in teklifinin, şirket için sürdürülebilir mali rahatlama sağlayıp sağlamadığı ve işgücüne net beklentiler sunup sunmadığı dikkate alınarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Haberler