Twitter, Görüntü Platformuna Dönüşüyor: İşte Yeni Özellikler

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
2015 yılında yayımlanan TikTok, çıktığı birinci günde bile toplumsal medya platformlarının kimliğini değiştirmeyi başardı. Kısa formatlı görüntü platformu olarak çıkış yapan ve sonsuz görüntü akışı üzere özellikleri ömrümüze sokan uygulama, günümüzde sosyal medya platformlarını ‘video platformuna’ çevirmeyi başardı.

Öyle ki bu arbedelere nispeten uzak kalan Twitter dahi bugün şaşırtan bir özelliğiyle çıkageldi. Kısa formatlı yazılar paylaşmak üzerine kurulan Twitter, artık görüntüleri yalnızca Tweetler ortasında barındırmayacak. Görüntüler, Tweetlerden de daha ön planda olarak akışta TikTok görüntüleri üzere yer alacak…

Twitter’a gelecek yeni görüntü özellikleri:


Twitter’ın yeni özelliği, şirket tarafınca perşembe günü paylaşılan blog yazısıyla duyuruldu. Kendi bünyesinde paylaşılan görüntülerin her yıl toplamda milyarlarca defa izlendiğini belirten platform, “Neler olup bittiğini izlemek ve bulmayı daha kolay yapmak için” iki yeni özellik yayınladığını duyurdu.

Bu özelliklerden birincisi, görüntüler için geliştirilen yeni oynatıcı oldu. Yenilenen oynatıcıda kullanıcılar, görüntüyü tam ekran görürken bu görüntünün yer aldığı Tweet’i ekranın altında, beğeni ve paylaşım butonlarını da en altta gorebilecek. Kullanıcılar, görüntü tam ekrandayken üst kaydırma hareketi yaptığındaysa öteki görüntüleri izlemeye başlayabilecek.


İkinci özellik ise Keşfet sayfasına gelen bir yenilik oldu. Twitter’da paylaşılan görüntüler, artık ilgi alanınıza bakılırsa karşınıza çıkacak.

Twitter’ın yeni medya oynatıcısının önümüzdeki günlerde Twitter’ı İngilizce kullanan Android ve iOS kullanıcıları için yayınlanacağı belirtildi. Keşfet sayfasına görüntüleri getirecek özellik ise bugünden itibaren birtakım seçili ülkelerde kullanılabilir oldu.
 
Üst