Tumblr, iPhone’larda 18+ İçerikleri Engellemekten Vazgeçti

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Günümüzde milyonlarca faal kullanıcıya mesken sahipliği yapmaya devam eden Tumblr, Aralık 2021’de iOS uygulaması için kıymetli bir güncelleme yayımlamıştı. Güncellemeyle birlikte Tumblr, garip bir biçimde sırf iOS kullanıcılarını etkileyen bir kısıtlama getirmişti. Kullanıcılar, karşılarına ‘hassas içerik’ çıkarabilecek aramalar gerçekleştiremiyorlardı.

Özellik, hassas içeriğe olan erişimi sonlandırmayı hedeflerken bunun da ötesine geçmişti. Kullanıcılar, ‘kel’, ‘selfie’ ve daha biroldukça olağan kelimeyi aratmaya çalıştıklarında ‘Bu içerik gizlendi.’ yanılgısıyla karşılaşıyordu. İşte Tumblr, bugün bu yanılgıyı ortadan kaldıran bir güncelleme yayımladı ve güncellemeyle aslında en başında bulunması gereken bir özelliği sundu.

Tumblr’da hassas içerikler, kullanıcı denetimine bırakılıyor


Tumblr kullanıcıları, artık hassas içeriğin gizlenip gizlenmemesi konusunda ferdî olarak karar sahibi olabilecekler. iOS için yayımlanan yeni 22.5.2 versiyonuyla bir arada uygulamaya ‘Hassas içeriği gizle’ tuşu eklendi. Tuş etkinleştirildiğinde hassas içerikler kullanıcıya gösterilmeyecekken, deaktif edildiğindeyse rastgele bir kısıtlama yapmayacak.

Bu özellikten yaralanmak isteyen Tumblr kullanıcıları, iOS aygıtlarında Hesap Ayarları > Filtreleme yolunu izleyerek butona erişebilecekler. Buton etkinleştirildiğinde ya da deaktifleştirildiğinde uygulama bir daha başlatılacak. Sadece iOS uygulamasında olan bu özelliğin internet tarayıcısı ya da öbür platformlar için de yayımlanıp yayımlanmayacağı çabucak hemen bilinmiyor.
 
Üst