Trafik ışığı koalisyonunun yaptığı hatalar hakkında bir röportajda Klara Geywitz

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Berlin. Federal İnşaat Bakanı Klara Geywitz (SPD), inşaat ve konut sektörünün 2025’e kadar gevşemesini beklemiyor. Almanya yazı işleri ağı (RND) ile yaptığı röportajda, 400.000 daire oluşturma hedefinin 2024’e kaldığını söyledi. Ancak inşaat ve konut sektörü şu anda gerçekten zor bir dönemden geçiyor” dedi. “2024’ün sektör için bir başka zor yıl olacağını ve 2025’ten itibaren pazarın canlandığını göreceğimizi varsayıyorum.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Konut inşaatını canlandırmak için Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) ile birlikte inşaat ve konut sektörü için bir ekonomik teşvik paketi hazırlamak istiyor. Kesinlikle vergi indirimi yapılmalı” dedi. Bir öneri, azalan amortisman olabilir, ancak başka fikirler de var. “Christian Lindner ile anlaşmaya göre eylül ayına kadar önlemler önereceğiz.” Ayrıca, kar amacı gütmeyen yeni konut planının tanıtımı üzerinde çalışıyorlar ve sosyal konut için büyük bir para kaynağı sağladılar. Ancak Geywitz, federal eyaletlerin arazi devir vergisindeki artışı tersine çevirmeleri halinde bir itici güç sağlayabileceklerini söyledi.

Yeni inşaat teşviki değişecek mi?

Ayrıca, Haziran ayında başlayan ve şu ana kadar kötü karşılanan aileler için yeni inşaat sübvansiyon programını yakından inceleyeceğini de duyurdu. “Aile evi satın alma programımızın harika bir başlangıç yapmadığı doğru,” dedi. Bakan, “Şimdi yaz tatilinden sonra işlerin toparlanıp toparlanmayacağına bakıyoruz ve eğer değilse, daha fazla aile için finansman koşullarını açacağız” dedi. Özellikle gerekli gelir düzeyinin değiştirilmesi gerekip gerekmediği incelenir.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Hem inşaat hem de konut politikasından sorumlu olan Geywitz, Adalet Bakanı Marco Buschmann’ı (FDP) da görevlendirdi. Koalisyon anlaşmasında açıklanan kira hukuku reformu artık gelmeli. “Marco Buschmann ile her karşılaştığımda ona bunu hatırlatırım” dedi. Ancak yasa tasarılarını yalnızca o sunabilir. “Bu sinir bozucu ve haklı olarak bana tekrar tekrar soruluyor, ancak meslektaşım Buschmann’ın da artık kiracılara öncelik vermesi gerekiyor.”

Geywitz, Buschmann’ı kiracılık yasası reformunu hızlandırmaya çağırıyor

Ayrıca endeks kiraları için bir düzenleme konusunda ısrar etti. Bakan, “Benim açımdan bir düzenlemeye ihtiyacımız var” dedi. “Adalet Bakanı bunu böyle görmüyor ve kiracılık yasasını değiştiren yasasını sunduğunda bunu tartışmaktan memnuniyet duyarız.”

Başkent Radarı

Süper seçim yılında siyasete 360 derecelik bir bakışla hükümet bölgesinden RND haber bülteni. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Koalisyon anlaşmasında, trafik ışığı koalisyonu, diğer şeylerin yanı sıra, üst sınırı gergin piyasalarda üç yıl içinde yüzde 11’e düşürmeyi ve kiralama fiyat frenini 2029’a kadar uzatmayı kabul etmişti. Ancak şimdiye kadar bu henüz uygulanmadı. – örneğin Alman Kiracılar Derneği’nin ısrarla desteklediği, kar amacı gütmeyen yeni konut planı gibi.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

“Isınma yasası tartışması belirsizliği ve korkuları tetikledi”

Aylardır ısınma yasasıyla çekiştirilenlere bakınca trafik ışığının yanlış olduğunu itiraf etti. “Isınma yasasıyla ilgili tartışmanın halk arasında büyük bir belirsizlik ve korkuya neden olduğuna inanıyorum” dedi. Trafik ışıklarındaki anlaşmazlık üzerinden birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak mümkün değildi – örneğin, finansman olanakları.

Geywitz, “Bunun yerine, zaten Corona tarafından strese giren bir nüfusun ve Ukrayna’daki savaşın ayrıca sinirlendiği bir durumla karşılaştık” dedi. “Bu iyi değildi.” Aynı zamanda, Ekonomi Bakanı ve Şansölye Yardımcısı Robert Habeck’e (Yeşiller) karşı hedefli bir kampanya yürütüldüğünden şüpheleniyor. SPD’li siyasetçi, “‘Bild’ gazetesi tarafından da çok özel olarak kontrol edilen Robert Habeck’e karşı bir kampanya yürütüldüğüne inanıyorum” dedi. Bu bazen absürt özellikler kazanmıştır.