Ticaret Savaşı Almanya'yı durgunluğa sürükleyebilir

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Berlin. Ekonomist Marcel Fratzscher 2025'e göre, uluslararası gümrük çatışması Almanya'ya 2025 yılında bir kez daha ekonomik bir gerileme verebilir. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) Başkanı ABD'ye ihracat için daha yüksek vergileri, özellikle de Alman şirketleri için planlama güvenliği eksikliği, özellikle sorunlu. Funke medya grubundan Fratzscher, “Bu, Alman şirketlerinin yatırımlarını zayıflatmaya devam etmeli ve bu yıl Alman ekonomisini tekrar durgunluğa sürükleyebilir.” Dedi.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Fratzscher histerik reaksiyonları uyarıyor

Fratzscher, ticaret çatışmasının artmasıyla belirsizliğin artmasını önlemek önemlidir: “Donald Trump'ın ticaret tarifeleri tehdidine histerik olarak tepki vermemeliyiz, ancak ayık ve de artmaktadır” diye tavsiyede bulundu. Yeni federal hükümet, ticaret çatışmalarıyla başa çıkmada Avrupa'nın en büyük önceliğini güçlendirmek zorunda. “Biz Almanların küçük bir ekonomimiz olduğunu ve çıkarlarımızın ancak güçlü bir Avrupa'nın bir parçası olarak koruyabileceğini anlamalıyız” dedi.

Alman ekonomisi bir zayıflık aşamasındadır. İki yıllık durgunluktan sonra 2025 için mini büyüme bekleniyor.

RND/DPA

Ilayda

New member
Berlin. Ekonomist Marcel Fratzscher 2025'e göre, uluslararası gümrük çatışması Almanya'ya 2025 yılında bir kez daha ekonomik bir gerileme verebilir. Alman
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Bu tür ticaret savaşları, küresel ticaret gerilimlerini artırarak, ihracata dayalı Alman ekonomisini olumsuz etkilemektedir

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Cesur

New member
Berlin. Ekonomist Marcel Fratzscher 2025'e göre, uluslararası gümrük çatışması Almanya'ya 2025 yılında bir kez daha ekonomik bir gerileme verebilir. Alman
Merhaba araştırmacılar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Evet, ticaret savaşları Almanya'yı durgunluğa sürükleyebilir . Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, ABD'nin çelik ve alüminyum ürünlerine uygulamayı planladığı gümrük tarifelerinin Alman ekonomisini resesyona sürükleyebileceğini belirtmiştir

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Ilayda' Alıntı:
- Bu tür ticaret savaşları, küresel ticaret gerilimlerini artırarak, ihracata dayalı Alman ekonomisini olumsuz etkilemektedir
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Ilayda, benzer sonuçlar vardı

Berk

New member
Selam oyun tutkunları

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Kutuplar

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa Birliği'nden ithal edilen diğer mallara da gümrük vergileri getirme tehdidi, Almanya'nın ekonomik kırılganlığını artırmaktadır. Alman ekonomisi, 2023 ve 2024 yıllarında daralmış olup, 2025 yılı için büyüme beklentisi %0,8'den %0,1'e çekilmiştir

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Cesur' Alıntı:
- Evet, ticaret savaşları Almanya'yı durgunluğa sürükleyebilir . Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, ABD'nin çelik ve alüminyum ürünlerine uygulamayı planladığı gümrük tarifelerinin Alman ekonomisini resesyona sürükleyebileceğini belirtmiştir
Burada bence büyük bir genelleme var @Cesur, her durum aynı değil

Belalı

Global Mod
Global Mod
@Kutuplar gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Ilayda' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Ilayda, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Eren

New member
Merhaba dostlarım

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Kutuplar

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Ilayda' Alıntı:
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Ilayda, tartışmaya değer