Samsung, Yeni 200 MP’lik Akıllı Telefon Kamerasını Tanıttı

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Akıllı telefon dünyasında 108 MP kameralar çabucak hemen nispeten yeni sayılmalarına karşın yeni standarta dönüşmüşken daha yüksek çözünürlükler için de çalışmalar sürüyor. Xiaomi ve Motorola üzere şirketlerin 200 MP kamera üzerinde çalıştığı bilinirken bu teknolojiye vakit ayıran bir başka şirket de Samsung idi.

Geçtiğimiz yıl birinci 200 MP çözünürlük sunan sensörünü duyuran Samsung, bugün bu kameranın üçüncü versiyonu olan 200 MP ISOCELL HP3 sensörünü tanıttı. Şİrketin yeni sensörü, akıllı telefon dalında de yeni bir rekora imza attı. Sensör, en küçük boyuttaki piksellere konut sahipliği yapıyor.


Samsung’un yeni sensörü, sırf 0,56 milkrometre boyuta sahip piksellerden oluşuyor. Bu özelliğiyle kesimin en küçük 200 MP sensörü olan yeni ISOCELL HP3, bu biçimdelikle akıllı telefonlarda vakit içinde şikâyetçi olduğumuz bir durumun da önüne geçebilecek. Piksel boyutunun düşmesiyle birlikte sensörler, telefonlarda %20 daha az yer kaplayacak ve devasa kamera lenslerinin bulunduğu kurulumlar da küçülecek.

Yeni sensör, piksel küçüklüğünün yanı sıra birtakım kıymetli özelliklere de konut sahipliği yapıyor. Sensör, 8K çözünürlükte 30 FPS video takviyesiyle bir arada 4K çözünürlükte 120 FPS video çekme imkânı da sunuyor. Ayrıyeten sensörün tüm pikselleri, Samsung’un Harika QPD otomatik odak teknolojisine yer veriyor.

Yeni sensör, akıllı telefonların hala dertli olduğu bir alan olan düşük ışıkta çekim performansında da geliştirme sunuyor. Yeni Tetra 2 piksel teknolojisi, 0,56 mikrometre olan pikselleri 4 piksel (50 MP) yahut 16 pikselde (12,5 MP) birleştirebiliyor. bu biçimdelikle ortaya düşük ışıkta bile daha parlak ve canlı görüntüler çıkabiliyor.

Samsung, yeni sensörünün üretimine bu yıl başlayacağını deklare etti.
 
Üst