Samsung, Tizen’in Uygulama Mağazasını Kapatıyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2012 yılında kendi işletim sistemi Tizen OS‘u yayınladı. yıllar içerisinde bu işletim sistemiyle çalışan kimi akıllı telefonlar da üreten şirket, istediği popülariteye ise bir türlü ulaşamadı. Çünkü tüketicilerin tercihi genel olarak ya Android ya da iOS’tu. Bu durumun farkında olan Samsung, Tizen OS ile ilgili radikal bir karara imza attı.

Samsung, 2021 yılında Tizen OS isimli işletim sistemi için hazırlanan uygulama mağazasının kullanmasını engellemeye yönelik adımlar atmıştı. Şimdiyse bu uygulama mağazası, büsbütün tarihe gömüldü. Şirket, Tizen OS Store’a erişimi kapattı.Tizen OS işletim sistemli telefonları kullanan ya da web tarayıcılar üzerinden uygulama mağazasına ulaşmaya çalışan tüketiciler, an prestijiyle bir kusur bildirisi görüyorlar.

2017’den beri Tizen OS’la çalışan telefon duyurusu olmadı


Açık konuşmak gerekirse Samsung, Tizen OS’la çalışan akıllı telefonlardan aslına bakarsan vazgeçmişti. Hatta şirket, 2017 yılında piyasaya sürdüğü Z4 isimli akıllı telefdaha sonrasında Tizen OS’la çalışan bir modeli karşımıza çıkarmadı. Samsung’un bugünkü atağı, daha evvelki periyotlarda piyasaya sürülen Tizen OS’lu akıllı telefonların da sonunu getirmiş oldu.

Tizen OS’la çalışan bir akıllı telefon kullandığınıza pek de ihtimal vermiyoruz. Lakin bu biçimdesi bir durum mevcutsa, yapılabilecek en güzel şey yeni bir akıllı telefona geçmek olacaktır. Çünkü artık, Tizen OS ile çalışan akıllı telefonlara uygulama yüklemek mümkün olmayacak. Bu da kelam konusu modellerin fonksiyonsuz hale geldiği manasına geliyor…
 
Üst