Okul materyalleri çok pahalı mı? Artan maliyetler nedeniyle baskı altındaki aileler

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Okul çocukları pahalıdır. Öğrenme için materyale ihtiyacınız var: çalışma kitapları, kalemler, çeşme hapları, mürekkep kutusu ve klasör toplama, sadece birkaçını isimlendirin. Yüksek sınıflarda hesap makineleri ve hatta bazen dizüstü bilgisayarlar eklenir. Buna ek olarak, çocukların bir çantaya veya bir okul çantasına, spor konularına ve her yıl salon katı için beyaz bir tabana sahip en az birkaç yeni spor ayakkabıya ihtiyacı var.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Federal hükümet, okul yılı başına 195 Euro ve tüm bu masraflar için çocuk bekliyor. Her halükarda, eğitim ve katılım paketinin finansmanı çok yüksektir, bu da okul materyallerinin satın alınması için düşük gelirli ebeveynler için başvurabilir. Ancak Çocuk Koruma Derneği'nin federal müdürü Daniel Grein, oraya hiç gidemezsiniz. Diyerek şöyle devam etti: “Materyal üzerindeki taleplerin okul tarafından yerleştirildiğine bağlı olarak, iki kez bir okul yılında hızlı bir şekilde ödenmesi.”

Okul sorunları 2020'den yüzde 38 daha pahalı

Bu yasa tasarısında, iki okul çağındaki çocuğun ebeveynleri yılda yaklaşık 800 avro maliyeti olacak ve okulda öğle yemeği, geziler ve okul gezileri henüz dahil edilmemiştir. Grein, “Kelimenin en gerçek anlamında bu tür masraflar kendilerini ağızdan kurtarıyor” diyor.

Neredeyse her şey gibi, okul materyalleri de son beş yılda önemli ölçüde daha pahalı hale geldi. Federal istatistik ofisi, tüketici fiyat istatistiklerindeki maliyetleri listeler. Buna göre, kalemler, renkli kalemler ve renk kutuları fiyatları 2020'den bu yana yüzde 18 arttı, dolgular, kalemler ve kartuşlar yüzde 19 daha pahalıya mal oldu. En büyük fiyatlandırma okul dergileri ve resim blokları içindi: 2020'ye kıyasla yüzde 38 arttı.

Okul dergilerinin ve boya bloklarının enflasyonu düzleştirildi, ancak geçen yıl hala yüzde üçten fazla.

Özel Okuldan Abitur'a: Hanover'den Luan

Sosyal davranışı nedeniyle Luan ikinci sınıfta özel bir okula geliyor. Yıllarca savaşıyor, şimdi Abitur'u geçti. Son derece nadir bir tırmanış hakkında.

Sadece yedi federal eyalette öğrenme özgürlüğü materyali

Ve sonra okul kitapları var. 16 federal eyalette finansmanları çok farklı. Çünkü bazı ülkelerde öğrenme özgürlüğü var, diğerleri mevcut değil.

Öğrenme özgürlüğü, ebeveynlerin okul kitapları için hiçbir şey ödemek zorunda olmadığı anlamına gelir, bu yüzden kira ücreti de yoktur. Eğitim ve Bilim Birliği'ne (GEW) göre, bu şu anda yedi federal eyalette düzenlenmektedir. Geri kalanında, ya sınırlı öğretim materyali özgürlüğü vardır, bu da genellikle ebeveynlerin kredi için ödeme yapması gerektiği anlamına gelir veya bağlayıcı bir düzenleme yoktur.

“Bizim görüşümüze göre, öğrenme özgürlüğü de sarf malzemeleri ve ayrıca geziler için de geçerli olmalıdır.”
Anja Bensinger-Stolze, Okul Organizasyon Alanında GEW Yönetim Kurulu Üyesi

Sonuç olarak, örneğin Aşağı Saksonya'daki okula giden çocukların ebeveynleri, çocuklarının eğitimine Hesse veya Berlin'deki çocukların ebeveynlerinden daha fazla yatırım yapmak zorundadır. Bu haksızlık, çocuk koruma derneğini ve gew'i bul, her ikisi de ülke çapında öğrenme yardımı yardımı talep ediyor. Grein, “Tüm çocukların okul yılının başında ders kitapları ile donatılmasını sağlar. Bu, tüm çocuklar için sağlam bir katılım sağlar ve çocukların yoksulluk içinde utanmasını veya damgalanmasını önlemeye yardımcı olur.” Diyor Grein.

Eğitim fırsatları ebeveynlerin evine bağlı

Gew bir adım daha ileri gidiyor: “Bizim görüşümüze göre, öğrenme özgürlüğü de sarf malzemeleri ve geziler vb. Bu, ebeveynlerin sosyal geçmişine ve gelirine bakılmaksızın bir eğitim başarısı için önkoşul oluşturmak için bir bileşen olabilir.

Çünkü hala büyük bir sorun olan budur. 2022 PISA çalışmasının gösterdiği gibi, çocukların eğitim fırsatları neredeyse hiçbir yere ebeveynlerin sosyal kökenine Almanya'da olduğu kadar bağlı değil.

Düşük gelirli aileler için daha fazla dikkat

Bu nedenle Grein ayrıca öğretmenlerden ailelerin ekonomik durumuna daha fazla duyarlılık gerektirir: “Materyali seçerken, öğretmenlerin sınıflarında ebeveynleri finansal olarak zorluk çekecek çocukları olmalıdır” diyor. Aynı zamanda tiyatro ziyaretleri veya pahalı okul gezileri gibi gezilerle ilgiliydi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu sadece özellikle finansal olarak zayıf bölgelerdeki okulların bir konusu değil, aynı zamanda kuyu bölgelerindeki çocukları da etkileyebilir.”