Münih ve Hamburg'daki lüks mağazalar faaliyete devam edebilir

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Berlin. KaDeWe Grubuna ait Münih'teki Oberpollinger ve Hamburg'daki Alsterhaus mağazalarının varlığının devam edeceği garanti altına alındı. Alman Basın Ajansı, işlemlere aşina kaynaklardan öğrendiğine göre, her iki mağaza için de önceki sahibinin iflas yöneticisiyle piyasa koşullarında yeni bir kira sözleşmesi imzalandı. Çalışanlar bu sabah bilgilendirildi.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Anlaşmaya ayrıca işten çıkarmalar da eşlik ediyor ve bu özellikle KaDeWe Group'un yönetimini etkileyecek. Mağazaların kendisinde de işten çıkarmalar olacak. Bilgilere göre bu, toplamda yaklaşık 1.300 işten yaklaşık 40'ını etkiliyor.

Berlin Kaufhaus des Westens (KaDeWe) anlaşmadan etkilenmedi. Bir süredir bir kira sözleşmesi yürürlükteydi. KaDeWe Group, sorulduğunda başlangıçta anlaşma hakkında yorum yapmadı.

Central Group iş operasyonlarını devralıyor


Haziran ayında Thai Central Group, Münih, Hamburg ve Berlin'deki üç lüks mağazanın tüm iş operasyonlarını devraldı. Zaten KaDeWe Group'un yüzde 50,1'ine sahipti.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık




Paha biçilemez


Bültenimiz her Çarşamba enerji krizi ve enflasyon sürecinde değerli ipuçları ve arka plan bilgileriyle size eşlik ediyor.


Geriye kalan hisse, Avusturyalı yatırımcı René Benko'nun sahibi olduğu çökmüş Signa şirketler ağına aitti. Ocak ayında, KaDeWe Group özyönetim altında iflas başvurusunda bulundu. Ancak, mağazalardaki iş faaliyetleri devam ediyor.

Hamburg'daki Oberpollinger ve Alsterhaus, Signa'nın iflas mülkünün bir parçasıydı. Bu nedenle Central Group, iflas yöneticisiyle daha düşük kiralar için pazarlık yaptı. Berlin'deki KaDeWe için bu gerekli değildi. Senato'ya göre Central, binayı Nisan ayında bir milyar avroya devraldı.

Grup Tayland'ın en zengin ailelerinden biridir


Central Group, Tayland'ın en zengin ailelerinden biri olan Chirathivat ailesine ait bir konglomeradır. Forbes, 2023 yılında servetlerinin 12,4 milyar dolar (11,4 milyar avro) olacağını tahmin etti.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Bangkok merkezli grup, süpermarketler, mağaza zincirleri, oteller ve restoranlar işletiyor. Central Group, Almanya'daki mağaza hisselerinin yanı sıra yurtdışında İtalya'daki La Rinascente, Büyük Britanya'daki Selfridges ve İsviçre'deki Globus'ta da hisselere sahip.

1905'te açılan Oberpollinger, bugün kendisini uluslararası müşterilere yönelik bir mağaza olarak görüyor. Prens Charles ve Leydi Diana da 75 yıl sonra 1912'de Hermann Tietz mağazası olarak açılan Alsterhaus'a baktı. 1907'de Kurfürstendamm yakınlarında açılan Berlin'deki KaDeWe (“Batı'nın Mağazası”), savaş sonrası dönemde tüketim ve satın alma gücünün sembolü haline geldi.

Şirket bilgilerine göre, üç mağaza 2022/2023 mali yılında 728 milyon avroluk satış gerçekleştirdi. En büyük gelir kaynağı ise KaDeWe.

Haberler
 
Üst