Meryem Ana, 13 Mayıs

dvrzener

New member
O ilk görünüş


Portekiz’in Fatima kasabası yakınlarındaki Cova da Iria’da otlakla ilgilenirken, üç çoban çocuğu bir bulutun indiğini ve inceldikçe elinde tespihle beyazlar giymiş bir kadın figürünün göründüğünü gördüklerini bildirdi. , Madonna ile özdeşleştirdikleri. 13 Mart 1917’deki ilk görüntüden sonra, kadın, 13 Ekim’e kadar her ayın on üçünde üçü için aynı yerde randevu ayarlayacaktı. Katolik doktrinine göre bu hayaletler özel vahiy kategorisine giriyor.


Hayaletler, gelecekteki olayların ifşasıyla birlikte bir süre devam etti: Birinci Dünya Savaşı’nın sonu; erkekler dönüştürülmezse daha da yıkıcı bir ikinci savaş tehlikesi; Rusya’dan gelen ve ancak ulusun kendisini Meryem’in tertemiz kalbine kutsamasıyla, papanın ve tüm piskoposların bir araya gelmesiyle ortadan kaldırılabilecek komünist tehdit.


Böylece Cova da Iria’da hacılar, o zamandan beri, hayaletlerin onuruna, küçük bir şapelin inşa edildiği ve yıllar içinde iki büyük kilisenin eklendiği devasa bir meydanda toplandılar: Fatima Meryem Ana Bazilikası. 1928 ile 1953 yılları arasında inşa edilen ve 2004 ile 2007 yılları arasında inşa edilen En Kutsal Üçlü Bazilikası.


İlk ortaya çıkışından elli yıl sonra


13 Mayıs 1967’de, hayaletlerin 50. yıldönümü için, Papa Paul VI, hayatta kalan vizyon sahibi Lucia’nın bir milyon hacı ile onu beklediği Fatima’ya gitti. Daha sonra, John Paul II oraya sık sık ve özellikle 13 Mayıs 1982’de, 13 Mayıs 1981’de Aziz Petrus Meydanı’nda uğradığı saldırıda hayatını kurtardığı için Meryem Ana’ya teşekkür etmek için gitti.

13 Mayıs 1981, 42 yıl önce, Papa Wojtyla’ya suikast girişimi


Tarih 13 Mayıs 1981 Çarşamba günü saat 17.17’ydi: Tarihin akışını değiştiren olay, Papa Wojtyla’ya yönelik suikast girişimiydi. O günden bu yana 42 yıl geçti, Ali Ağca’nın tabancasıyla vurularak kanlar içinde yere yığılan II. Gemelli hastanesine yapılan çılgınca koşuşturma, inanmayan müminlerin çaresizliği, Papa’nın hayatta kalabileceği korkusu düşünülemez bir jest.


John Paul II, bu ameliyattan sonra “Papa’nın cerrahı” olan Calabria cerrahı Francesco Crucitti’nin müdahalesi sayesinde kurtarıldı. Papa Wojtyla, 3 Haziran’a kadar hastanede kaldı, ancak sesi asla düşmedi.






birçok gizem var ki tüm araştırmalara ve geçen yıllara rağmen bugün hala saldırıyı kuşatıyor. Örneğin, gerçek azmettiricilerin kim olduğu, Ağca’nın menşe grubu olan Bozkurtların çıkarlarının ne olduğu ve başka biri adına hareket edip etmedikleri bilinmiyor. Kesin olan, kesin olarak Polonya papasını hedef alan darbenin herhangi bir hayati organa zarar vermediğidir.


Neredeyse olduğu gibi üstün bir müdahaleden saptırıldı: Our Lady of Fatima’nın müdahalesinden bahseden Wojtyla’nın kendisiydi. Bir jestle onaylanan bir mahkumiyet: Onu yaralayan kurşun, Madonna heykelinin tepesine yerleştirildi. Fatima, özel bir ilişkinin ve geçici tesadüflerin hikayesi. 13 Mayıs 1917, belirtildiği gibi, Meryem Ana’nın üç çoban çocuğuna ilk göründüğü gün. VE Fatima’nın üçüncü sırrıHaziran 2000’de ortaya çıkarılan “beyazlar giymiş bir piskoposun” dağın zirvesine vardığından, büyük Haç’ın eteğinde diz çöktüğünden, kendisine birkaç kez ve oklarla ateş eden bir grup asker tarafından öldürüldüğünden bahsediyor. “.
 
Üst