Kurumsal Amerika Kürtajdan Konuşmak İstemiyor, Ama Yapması Gerekebilir

Bakec

Member
Bazı siyasi ve kültürel olaylar, markalardan gelen bir dizi e-postayı tetikledi – spor ayakkabı, makyaj ve gıda şirketleri, müşterilerine stresli bir zamanda yanlarında olduklarını söyleyen veya onlara oy vermelerini hatırlatan e-postalar. Ancak Politico tarafından elde edilen bir taslak görüş, Yüksek Mahkemenin Roe v. Wade davasını bozma niyetini ortaya çıkardıktan sonra, şirket liderlerinden gelen ezici tepki sessizlik oldu.

Yelp’in çeşitlilik şefi Miriam Warren, “Bu, birçok şirketin kaçındığı bir konu” dedi.

Şirketi kürtaj haklarını en çok destekleyenler arasında yer alan Warren, sessizliğin kırılmasını umuyor. Bir fikri dile getirmeyi, şu ya da bu şekilde, yetenekleri işe almak ve elde tutmak için bir gereklilik olarak görüyor.

“Şirketlerin siyasi konulara girmediği veya özel veya kişisel olarak algılanan şeyler hakkında konuşmadığı günler geride kaldı” dedi.




Ancak kürtaj karşıtı kampanyacılar, şirketlerin sessiz kalmasının ticari açıdan mantıklı olduğunu söyledi.

Kürtaj karşıtı grup Eagle Forum’un başkanı Anne Cori, “Şirket liderlerinin siyasi meselelere, özellikle de müşteri tabanının yarısını uzaklaştırabilecekleri bölücü siyasi meselelere dalıp gitmesi genellikle bir hatadır” dedi.

Ve şimdilik bu mantık geçerli görünüyor. Büyük ölçüde kadın odaklı markalardan ve bu markaları yöneten ve birçoğu daha önce konuyla ilgili görüş bildiren kadınlardan, taslak görüşle ilgili dehşeti ifade eden dağınık yanıtlar vardı.

OKCupid, flört servisi, Salı günü Twitter’da Roe v. Wade’i devirmenin “kabul edilemez” olacağını yazdı ve ekledi: “Harekete geçmesini görmek istediğiniz bir markayı etiketleyin.” Bir kadın ve aile sağlığı grubu olan Maven’in CEO’su Kate Ryder, ekibinin, Roe’nun devrilmesi durumunda şirketlerin çalışanları için kürtaj erişimini korumalarına nasıl yardımcı olacağı konusunda planlar yaptığını yazdı. Meta’nın baş işletme görevlisi Sheryl Sandberg, kişisel Facebook sayfasında “kadınlar için korkutucu bir gün” olduğunu yazdı.

Bunun ötesinde, Fortune 500 şirketlerinin çoğu arasında, mahkemenin taslak görüş taslağını desteklemek ya da muhalefet etmek için önemli beyanlar çok azdı.



Meta’nın COO’su Sheryl Sandberg, “kadınlar için korkunç bir gün” olarak nitelendirdi. Kredi… Yana Paskova/Reuters



Son yıllarda iş dünyası liderleri, Kara Hayatlar Önemlidir, oy hakları veya evlilik eşitliğini destekleyen kamuoyu açıklamaları yaparak ayaklarını siyasi söyleme daldırdılar. On yıl önce siyasete girmeyi hayal etmeyen bazı şirketler, Trump döneminin en azından bir haber bülteni talep ettiğini hissetti.




Daha da yakın zamanda, şirket liderlerine katılımın ne kadar dolu olabileceği hatırlatıldı. Örneğin Disney, liderliği Florida’nın Eğitimde Ebeveyn Hakları yasasına karşı güçlü bir duruş almayı reddettiğinde, eleştirmenlerin genellikle “Eşcinsel Deme” yasası olarak adlandırdığı iç tepkiyle karşılaştı. Ancak genel müdür halka açık bir duruş sergilediğinde, şirket sosyal medyada çarmıha gerildi ve devlet özel vergi avantajlarını iptal etti.

Şimdi, ülkenin dönüm noktası niteliğindeki kürtaj yasasının beklenen ölümüyle birlikte, şirket liderleri en sıcak düğme sorunlarıyla karşı karşıya. Pew Research’ün 2021’de yaptığı bir ankette, Amerikalıların yüzde 59’u kürtajın tamamı veya çoğu durumda kanuni olması gerektiğine inanırken, yüzde 39’u tüm veya çoğu durumda yasa dışı olması gerektiğini söyledi. Gallup’a göre, Amerikalıların yaklaşık dörtte biri yalnızca kürtajla ilgili görüşlerini paylaşan adaylara oy vereceklerini söylüyor.

Tüm bunlar, bir şirketin kürtaj hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınmak isteyeceği birçok nedene tekabül ediyor – ve müşterilerin ve çalışanların bunu gerekli görmeleri için daha fazla neden. Bir şirketin Roe’nun sonundaki konumu, giderek daha rekabetçi bir işgücü piyasasında nasıl işe aldığı ve müşterilerin markasını nasıl gördüğü konusunda yankı uyandırabilir.

Bir kadın sağlığı devası şirketi olan Tia’nın CEO’su Carolyn Witte, “Kürtaj bir sağlık devası meselesidir, sağlık devası bir işveren meselesidir, dolayısıyla kürtaj işverenlerin meselesidir” dedi. Salı günü Tia, faaliyet gösterdiği ve kanunî olduğu ülkelerde teletıp platformu aracılığıyla ilaçlı kürtaj hizmeti vereceğini duyurdu.

Siyasi ve sosyal meselelere ağırlık verdiği bilinen bazı büyük şirketler için bu hafta alışılmadık bir şekilde sakin geçti. Walmart, Disney, Meta, PwC, Salesforce, JPMorgan Chase, ThirdLove, Patagonia, Kroger ve Business Roundtable, yorum yapmayı veya pozisyon almayı reddeden veya yapmayı planlayıp planlamadıkları konusunda yorum taleplerine yanıt vermeyen şirket ve kuruluşlar arasında yer aldı. kürtaj konusundaki tutumları hakkında kamuoyu açıklamaları. 2014 yılında işveren tarafından sağlanan sağlık devasının doğum kontrolünü içermesi gerekip gerekmediğine karşı Yargıtay’a dava açan Hobby Lobby, kamuoyuna açıklama yapmadı ve yorum talebine yanıt vermedi.

Diğer şirketler araya girdi. United Talent Agency, kürtaj yasaklarından etkilenen çalışanların seyahat masraflarını karşılayacağını söyledi. Airbnb, çalışanlarının “üreme hakları konusunda seçim yapmak için ihtiyaç duydukları kaynaklara sahip olmalarını” sağlayacağını söyledi. Avantaj planının, kürtaj gibi sağlık deva hizmetleri için eyalet dışına çıkmak zorunda kalan çalışanlarına geri ödeme yapacağını söyleyen Levi Strauss & Company, kürtajın bir ticari sorun olduğunu söyledi.




“Bu erişimi daha fazla kısıtlama veya suç haline getirme çabaları, Amerikan iş gücü için geniş kapsamlı sonuçlara yol açacaktır” dedi şirket The New York’a gönderdiği bir e-postada Zamanlar. “Kadınların son 50 yılda kazandığı işyeri kazanımlarını tehlikeye atacak.”

Herhangi bir beyanda bulunmanın – kurumsal veya bir şirket lideri olarak kişisel – riskleri açıkça yüksektir.

Eylül ayında, Georgia merkezli bir oyun şirketi olan Tripwire Interactive’in CEO’su John Gibson, Twitter’da, Yüksek Mahkeme’nin “bebekler için kürtajı yasaklayan Teksas yasasını onayladığı” için “gurur duyduğunu” yazdı. bir kalp atışı.” Yorumları meslektaşlarını kızdırdı ve birkaç gün içinde değiştirildi.

“John Gibson tarafından verilen yorumlar kendi görüşüdür ve bir şirket olarak Tripwire Interactive’in yorumlarını yansıtmaz”, Tripwire Interactive liderliğinden bir açıklama okundu. “Tripwire’daki liderlik ekibimiz derinden üzgün ve hızlı harekete geçme ve daha olumlu bir ortamı teşvik etme taahhüdümüzde birleşti.”

Tripwire, yorum isteğine yanıt vermedi. Şirketten ayrıldıktan sonra bir tweet’te Bay Gibson, “İnanç yelpazesindeki birçok hayrana, arkadaşa ve meslektaşına, deva ve destek sunmak için ulaşanlara teşekkür ederim” dedi.



Kürtaj erişimi konusunda sesini yükselten Yelp’in çeşitlilik şefi Miriam Warren, daha geniş sessizliğin kırılacağını umuyor. Kredi… Kathy Willens/Associated Press



Tüketiciye dönük şirketlerin de müşterilerin ne söyleyeceğini düşünmesi gerekiyor: Edelman’ın 2018’de yaptığı araştırmaya göre, tüketicilerin üçte ikisi satın alma kararlarını bir markanın sosyal konumuna dayandırdığını söylüyor.

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nda yardımcı doçent olan Amanda Shanor, Walmart ve Güney’de bulunuyorum, tüketicilerin siyasi yansımaları ve yansımaları hakkında daha büyük endişelerim olacağını düşünüyorum – özellikle de yalnız hareket edersem” dedi. , burada anayasa hukuku üzerinde duruluyor. Walmart’ın genel merkezine ev sahipliği yapan Arkansas, Roe v. Wade’in geri alınması durumunda kürtajı hemen veya çok hızlı bir şekilde yasaklayacak 13 eyalet arasında yer alıyor.




Müşterileri yabancılaştırmak bir tehlikedir. Ancak şirketlerin işgücü piyasasını da düşünmesi gerekiyor.

2018 tarihli bir makaleye göre, kadınlar işgücünün kabaca yarısını oluşturuyor ve kürtaj yaptıramayanların deva reddedildikten altı ay sonra tam zamanlı olarak istihdam edilme olasılıkları daha düşük. 1973’teki Karaca kararından bu yana işgücüne katılan kadınların yüzdesi önemli ölçüde arttı; 1962 ile 2000 arasında yüzde 37’den yüzde 61’e fırladı.

Ve ülkenin kürtaja erişimin en kısıtlı olduğu bölgelerinde, yöneticiler bazen işe alım zorluklarıyla karşı karşıya kalıyor. Pandemiden hemen önce merkezini San Francisco’dan Austin’e taşıyan bir teknoloji hizmetleri şirketi olan QuestionPro’nun CEO’su Vivek Bhaskaran, Teksas’ın kısıtlayıcı yasalarının yetenekleri işe alma yeteneğini engellediğini söyledi.

“Tonlarca röportaj yaptım ve bu konuşmaların neredeyse hepsinde kürtaj yasası hakkında bir şekilde, şekil veya biçimde konuşuyoruz” dedi. “Bir bayan, ‘Kişisel değerlerim Teksas’la pek bağlantılı değil – beni Teksas’a taşınmaya zorlayacak mısınız?’ dedi”

Houston merkezli bir kimya şirketi olan Solugen, ikinci bir ofis açmaya karar verdi. Şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Gaurab Chakrabarti, Teksas’a taşınmaktan rahatsız olan acemileri karşılamak için önümüzdeki aylarda Boston’a gideceğini söyledi.

Teksas’ın geçen yıl altı hafta sonunda kürtajı yasaklamasının ardından harekete geçen bir avuç şirket, önümüzdeki haftalarda ve aylarda daha geniş kurumsal dünyanın neler yapabileceğinin habercisi olabilir. Citigroup, kendi ülkeleri dışında kürtaj yaptırmak isteyen çalışanlara seyahat yardımı sağladığını bir menkul kıymet dosyasında açıkladı. Teksas’ta 200’den fazla çalışanı olan Yelp, kürtaj için eyalet dışına çıkması gereken işçilerin masraflarını karşılayacağını duyurdu. Match Group’un başkanı Shar Dubey, kürtaj isteyen çalışanlar için bir fon açıkladı.



Shar Dubey liderliğindeki Match Group, Teksas kısıtlamalarına kürtaj yaptırmak isteyen çalışanlar için bir fon ilan ederek yanıt verdi. Kredi… The New York Times için Guerin Blask



Amalgamated Bank, bu haftaya kadar kürtaj konusunu herkesin önünde ele almaktan kaçınmaya çalışan bir tüzel kişilikti. Bankanın başkan yardımcısı Maura Keaney, Yüksek Mahkeme’nin Aralık ayında Roe’ya doğrudan meydan okuyan Mississippi yasasına ilişkin argümanları duyduğunu ve kendisini “umutsuz” hissettiğini söyledi. Yine de, o sırada halka açık bir şey söylemedi.




“Günler ve haftalar geçtikçe, uzaydaki müttefiklerimizle, müşterilerimizle ve çalışanlarımızla konuşarak bana bunun öyle olmadığını net bir şekilde anladım. Keaney, “Kişisel olarak almam veya bankanın almam için işlevsel bir bakış açısı” dedi.

1923’te çoğunluğu göçmen kadın işçilerden oluşan bir işçi sendikası tarafından kurulan bankanın, çalışanlarına eyalet dışı kürtajların seyahat masraflarını paylaştırmasını ve çimlere yardım etmek için bir fon yaratmasını sağlamak için çalışıyordu. kök kuruluşlar.

Bu ayın sonlarında bir duyuru yapılması planlandı. Bunun yerine, banka Salı günü halka açıkladı.
 
Üst