Kepçe Kulak Ameliyatı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kepçe kulak sorunu, ülkemizde çok yaygın bir durumdur. Kepçe kulaklara sahip olduğu için bir fazlaca kişi daima olarak saçlarını salık kullanmak zorunda kalır. Hatta bu durum, şahısların gündelik hayatında onu kısıtlayan bir duruma da dönüşebilir. Bilhassa çocukluk periyodunda, dalga geçilme durumu sebebiyle kepçe kulak meselesinin giderilmesi için cerrahi operasyon sağlanır.

Kepçe Kulak Nedir?

Kepçe kulak, görünüm olarak kişinin kulaklarının başından daha dışarıda olması ve daha dik olmasıdır. Kulaklarındaki bu durum sebebiyle şahıslar manzaradan çok rahatsız olabilir. Kepçe kulak durumu bireylerin tek ve çift kulağında görülebilir. Rastgele bir sıhhat problemine niye olmasa da manzara, bireyleri ruhsal olarak rahatsız edebilir. Erken devirde saç bandı kullanılması, kepçe kulak meselelerinin minimuma inmesini sağlayabilir. Fakat belli bir yaştan daha sonra kepçe kulak sorunun düzeltilebilmesi için kesinlikle cerrahi müdahale gerekir. Kepçe kulak probleminin düzeltilmesine yönelik yapılan cerrahi müdahaleye otoplasti ismi verilir.

Kepçe Kulak Düzeltilebilir Mi?

Kepçe kulak sorunu, cerrahi müdahale yardımıyla epey rahat düzeltilebilir. Hatta günümüzde ip askı üzere sistemler yardımıyla cerrahi müdahale olmadan bile kepçe kulak sorunu düzeltilebilir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Ne Vakit Yapılmalıdır?

Kepçe kulak düzeltme operasyonu öbür cerrahi süreçlerin tersine küçük yaşlarda uygulanmaya başlanan süreçlerdir. Genel olarak kepçe kulak operasyonu için 10 yaşına kadar ebeveynler beklese de 4-5 yaşlarında da biroldukca kişi operasyonu çocuklarına uygulamaktadır. Her devir yapılabilen bir operasyon olduğunu da söyleyebiliriz. Yani yetişkinlik periyodunda de istediğiniz vakit kepçe kulak operasyonu yaptırabilirsiniz.

Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı Nedir?

Kepçe kulak estetiği ameliyatı kepçe kulak probleminden kurtulmak isteyen bireylerin başvurduğu cerrahi süreçtir. Bunun için klasik ve iple askı usulü üzere iki farklı teknik uygulanır. Klasik kepçe kulak ameliyatında, şahısların kulağının gerisinden kesi oluşturulur ve bu biçimdece hem kulağın fazla dokusu alınır tıpkı vakitte kulak dokusu geriye alınır.

Kimler Kepçe Kulak Ameliyatı Olabilir?

Kulak estetiği herkes için uygun olan estetik operasyonlardan biridir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılır konusu, bu operasyonun epey önemli ve ağır olduğunu düşünen bireylerin epeyce merak ettiği bir bahistir. Otoplasti olarak tabir edilen bu operasyon tek yahut çift kulak için yapılabilir. Operasyon sırasında küçük hastalara genel anestezi uygulanırken, yetişkin hastalara ise daha epeyce lokal anestezi uygulanmaktadır. Operasyon için tercih edilen bir epeyce teknik vardır. Bunlara bakılırsa kıkırdakların çıkarılmasına yönelik süreç yapılırken kimi vakit de kıkırdaklara biçim verilerek sorun giderilir. Kulak ameliyatı sırasında nasıl bir yol izleneceğine, kulağın genel yapısına nazaran de karar verilir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu süreçte her şeydilk evvel hekiminize aklınıza takılan tüm soruları sormalı ve ondan ayrıntılı bilgi almalısınız. Bunların yanı sıra operasyon öncesinde yaşanacak süreç ve sizlerin dikkat etmeniz gereken ögeler şu biçimdedir:

Doktorunuz evvela sizleri muayene edecek ve nasıl bir süreç yapılması gerektiğine karar verecektir. Bu süreçte hekiminize kesinlikle tıbbi durumunuz, kullandığınız ilaçlar ve genel olarak beklentilerinizle ilgili bilgi vermelisiniz.

Operasyon öncesi sistemli olarak kullandığınız aspirin gibisi kan sulandırıcı tesire sahip ilaçlar var ise kesinlikle bunları kullanmayı bırakmanız gerekir. 1 hafta evvelce bıraktığınızda rastgele bir sorun yaşanmayacaktır.

İlaçların yanı sıra kan sulandırıcı tesire sahip besinlerden, bitkilerden de uzak durmanız gerekir.

Cerrahi operasyonlarda sigara ve alkol kullanması, kişinin güzelleşme sürecini yavaşlatmaktadır. Bu yüzden kesinlikle bu süreçte kişinin operasyondan evvelki 2 haftada sigara ve alkol kullanmasını bırakmalıdır.

Operasyon sürecinde dikkat edilmesi gereken başka ayrıntılar, genel olarak bireye özeldir. Hekiminiz sizleri muayene ettikten daha sonra ve sıhhat durumunuza göre ayrıyeten dikkat edilmesi gereken mevzular hakkında sizleri uyaracaktır.

Kepçe Kulak Ameliyatı daha sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kepçe kulak estetiği daha sonrası süreç fazlaca daha kıymetlidir. Bu süreçte hastalar kısa müddette olağan hayatlarına dönmek istiyorsa kesinlikle birtakım değerli noktalara dikkat etmelidir. Genel olarak hastaların dikkat etmesi gereken en değerli durumlar şu biçimdedir:

Kepçe kulak estetiği her kulak için ortalama yarım saat 45 dakika sürer ve hastalar tıpkı gün taburcu olur.

Hastalar duş alabilir lakin kulağına su gitmemesi gerekir. Bu süreçte garanti olması için birkaç gün duş alınmaması epeyce daha güzel olacaktır. Bunun haricinde operasyondan 3 gün daha sonra duş alabilirsiniz lakin daha sonrasında kesinlikle kulağınızın gerisini güzelce kurulmanız gerekir.

Ameliyattan daha sonra hastaların bandaj kullanımı gerekir. Operasydaha sonrasındaki 3 gün boyunca hastaların bandajı takması gerekir. daha sonraki 2 hafta da sadece geceleri takılmalıdır.

Operasyonun akabinde hastaların bilhassa başlarını bir noktadan öbür bir noktaya çevirirken epey dikkatli olması gerekir. Aksi durumda kulaklarını travmaya maruz bırakabilirler.

Hastaların operasydaha sonrasında ayrıyeten kulaklarının üzerine yatmamaları gerekir.

Operasyonun akabinde 7-10 gün daha sonra şahısların kulak ardına atılan dikişler alınır.

İlk gün biraz ağrı ve sızı olabilir. Bu durumda ağrı kesici kullanılması kâfi olacaktır.

Hastalar ameliyattan 1 gün daha sonra işe ve olağan hayata dönebilir. 2 hafta kadar daha sonra da uzun yürüyüşler yapmaya başlayabilir. Faal olarak spor yapmak için ise 6-8 hafta beklenilmesi gerekir.

Operasydaha sonrasında genel olarak hastanın kulağını zorlayacak aktiviteler yapmaması gerekir.

Hastaların 1 ay müddetince küpe, gözlük üzere aksesuarlar kullanmaması gerekir.

Hastanın genel olarak bu süreçte hekimin tavsiyelerine harfiyen uyması ve fazlaca dikkatli olması gerekir.

Ameliyatsız Kepçe Kulak Tedavisi Var Mı?

Kepçe kulak operasyonu için cerrahi müdahale istemeyen şahıslar için iple kulak estetiği tekniği vardır. Bu cerrahi süreç sırasında bireylere lokal anestezi uygulanır ve rastgele bir kesi oluşturulmaz. Kesi oluşturulmadığı için de iz durumu olmaz. İple kepçe kulak estetiği ne yazık ki her kulak yapısı için uygun değildir. Hekimin gerekli muayeneyi yaptıktan daha sonra operasyona uygun olup olmadığınıza karar verecektir.

İple Kepçe Kulak Ameliyatı

İple kepçe kulak ameliyatı cerrahi olmayan bir süreçtir ve bu süreçte yalnızca ip kullanılır. Operasyonun en değerli avantajı kesi oluşturulmuyor olmasıdır. Lakin hem de her hastaya uygun olmadığı için ne yazık ki birtakım şahısların cerrahi operasyona başvurması gerekir. Bu operasyon sırasında hastaların kulak gerisinden gerdirerek kulak geriye alınır. Süreç sırasında lokal anestezi uygulanır. Hastanın kulakları iple askı sistemi için uygunsa, operasyonun muvaffakiyet oranı da pek yüksektir. Hastalar klasik ameliyatta olduğu üzere iple kulak estetiğinde de 2 gün mühletince saç bandı kullanmalıdır.

Kepçe Kulak Estetiği Riskli Mi?

Kepçe kulak estetiği riskli mi diye katiyetle bir telaşınız olmamalıdır. Zira sıklıkla genel anestezi uygulanmasına bile gerek olmayan bir süreçtir. Çocuklara fazlaca rahat uygulanan bir operasyon olması sebebiyle aslına bakarsanız riskli olmadığı anlaşılabilir. Operasyonun akabinde epeyce yavaşça komplikasyonlar ve riskler görülebilir. Bunlar da genel olarak her cerrahi müdahale de olan sıradan risklerdir.

Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı kaç yaşında yapılır sorusu bilhassa çocukları için bu operasyonu isteyen ailelerin merak ettiği konulardan biridir. Çocuklarının okul ömründe sorun yaşamasını istemeyen ve bu yüzden de okul öncesinde süreci yaptırmak isteyen veliler için en az kaç yaşında olunması gerektiği değerlidir. İsterseniz ilerleyen yaşlarda da bu operasyonu yaptırabilirsiniz.

Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı Ağrılı Mı?

Kulak göğsü küçültme operasyonu ağrılı bir süreç değildir. Çocuklara genel anestezi uygulanırken, yetişkinlere ise genel olarak lokal anestezi uygulanır. Tabi talep eden yetişkinlere de genel anestezi ile süreç yapılabilir.


Sıkça Sorulan Sorular

Çocuklarda kepçe kulak ameliyatı ne vakit yapılmalı?

Cerrahi estetik operasyonlar için genel olarak 18 yaş beklense de kepçe kulak operasyonları çocuklara da uygulanan bir süreçtir. Hatta bu operasyon için en ülkü yaş okul öncesinde olması için 5 yaşıdır.

Kepçe kulak ameliyatı erişkinlerde de yapılabilir mi?

Kepçe kulak estetiği hem çocuklara birebir vakitte yetişkinlere uygulanan bir estetik süreçtir.

Kepçe Kulak Ameliyatı daha sonrası İşe/Okula Ne Vakit Dönülebilir?

Kepçe kulak estetiği genel manada sıradan bir operasyondur ve bu operasyonun akabinde hastalar kısa müddette işine ve okuluna geri dönebilir. 2 gün daha sonra okulunuza yahut işinize geri dönebilirsiniz. Yalnızca operasydaha sonrasında 7-10 gün müddetince gün içerisinde saç bandı, 1 ay boyunca da gece yatarken saç bandı takmanız gerekir.

Kepçe Kulak Estetiği daha sonrası Kulaklar Eski Haline Döner mi?

Kepçe kulak estetiği daha sonrasında hastalardaki en değerli telaşlardan biri kulağın yine eski haline geri dönmesidir. Fakat bu biçimde bir kaygıya sahip olmanıza gerek yoktur. Zira operasyon sırasında kulağın iç kısmında kalıcı olan ipler kullanılır. Bu yüzden de kulağın yeniden eski hale gelmesi düşük bir ihtimaldir.

Kulak estetiği yaptırdığım anlaşılır mı?

Kulağın kepçe olması bireyleri manzara olarak rahatsız eden bir durumdur. Bilhassa çocukluk devrinde fazlaca rahatsız edici olabilir. Estetik operasyonlarda ise yapılan süreç belli meçhuldür. Dışarıdan kepçe kulak estetiği olduğunuz aşikâr olmaz.

Kepçe kulak ameliyatı ne kadar sürer?

Kepçe kulak operasyonu ortalama bir yahut bir buçuk saat süren bir süreçtir. Tabi şahısların kulak yapısına bakılırsa de müddetin azalıp uzayabileceğini söylememiz gerekir. kimi vakit kepçe kulak operasyonu ile bir arada büyük kulaklar küçültülebilir. bu biçimdece olunca da operasyonun müddeti uzayabilir.
 
Üst