iPhone 13’ler Kendi Kendine Pembe Ekranlı Hale Geliyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın 2021 model amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 13‘te saç baş yolduran bir yanılgı tespit edildi. Bilhassa de Çin’deki iPhone 13 sahipleri tarafınca yapılan paylaşımlara nazaran telefonların ekranı, kendi kendine pembe yahut mor renge bürünüyor. Yanlışın neyden kaynaklandığı çabucak hemen bilinmiyor.

iPhone 13 sahiplerinin toplumsal medyadaki paylaşımlarına bakılırsa telefonlar, birdenbire kullanılamaz hale geliyor. Üstelik birtakım kullanıcılar, ekranın renk değişimiyle uzun vadeli takılma, otomatik bir daha başlatma ve bunlara benzeyen birtakım sıkıntılarla da karşılaşıyorlar. Edinilen bilgilere bakılırsa pembe yahut mor ekran sorunu, kendi kendine ortaya çıktığı üzere kendi kendine yok oluyor.

Sıfırlama ya da güncelleme bir işe yaramıyor


Kullanıcı raporlarında yer alan açıklamalara göre pembe ekran yanılgısıyla karşılaşan iPhone 13’ü sıfırlamak ya da güncellemek bir işe yaramıyor. Deneyen kullanıcılar, bunların süreksiz tahliller olduğunu, kusurun bir süre daha sonra bir daha hortladığını söz ediyorlar. Bu yüzden; şayet bir iPhone 13 kullanıyorsanız ve emsal kusurdan muzdaripseniz, telefonunuzu boşu boşuna sıfırlamayın.

Apple müşteri hizmetlerinden açıklama

iPhone 13 kullanan bir Çinli, sorunun tahlili için Apple müşteri hizmetlerine ulaştığını deklare etti. Kullanıcının savına nazaran Apple müşteri hizmetleri, bunun donanımsal bir sorun olmadığını söz etti. Kullanıcıya verilen tavsiye ise işletim sistemini ve telefondaki uygulamaları güncellemek olmuş. Fakat bunun bir işe yaramadığı aslına bakarsan biliniyor. Apple’ın internet sitesindeki forum kısmında paylaşım yapan bir kullanıcı ise işletim sistemi sürümünü düşürerek bu sorunun önüne geçtiğini tabir ediyor. iPhone 13 ailesindeki tüm modellere dağılmış olarak görülen yanılgının nasıl giderileceği şimdilik bilinmiyor.
 
Üst