Instagram, İki Yaş Doğrulama Özelliğini Test Ediyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
2019 yılında kullanıcılarına Instagram’a kayıt olurken yaş bilgisi girme zaruriliği getiren Meta, bugün bunu bir adım daha öteye taşıyacak bir duyuru yaptı. Şirket, Instagram’da kullanıcıların yaş doğrulaması yapmalarını sağlayacak yolları test ettiğini deklare etti.

Küçük yaşta toplumsal medya kullanmasının büyük tartışmalara yol açtığı devirde gelen yeni kararla birlikte Instagram, kullanıcılardan yaş doğrulaması isteyecek. Şirket, bunu yapmak için video selfie çekme ve ‘sosyal kanıt’ yollarını denediğini duyurdu. Pekala bu iki yoldan yaş doğrulaması yapmak nasıl mümkün olacak?

Video selfie çekerek yaş kanıtlama nasıl olacak?


Bu prosedürle bir arada kullanıcılar, yaşlarını kanıtlamak için uygulama ortasında görüntü selfie çekecekler. Çekilen görüntü, daha sonrasında dijital kimlik teşebbüsü Yoti ile paylaşılacak. Yoti’nin teknolojisi, kullanıcının yüzünü tahlil ederek varsayımı bir yaş sunacak. daha sonrasında görüntü hem Meta’dan birebir vakitte Yoti’den silinecek.

Sosyal ispat nasıl gerçekleşecek?


Bu formülde ise kullanıcıların yaşlarını kanıtlamak ortak takipçilere dayanacak. 18 yaşından büyük rastgele bir kişi, bir kullanıcı için kanıtçı olabilecek. Yaşınızı kanıtlamak isteyen bir kişi size bunun için istek gönderecek. Bu isteğin üç gün ortasında cevaplanması gerekecek.

Instagram, bu biçimlerin yanı sıra direkt kimlik, ehliyet vs. üzere dokümanlarla de yaş doğrulamayı kabul etmeye devam edecek. Fotoğrafla çekilen kimlik ayrıntıları 30 gün boyunca Instagram sunucularında depolanıyor ve bu mühletin akabinde siliniyor.

Yeni özelliği şu an için sadece ABD’de test etmeye başlayan Instagram, platforma 13 yaşından küçüklerin üye olmamasını mecburî kılıyor.
 
Üst