Instagram Dikey Kaydırma Özelliğini Türkiye’de Test Ediyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Dünyanın en büyük toplumsal ağlarından bir tanesi olan Instagram, üzerinde çalıştığı yeni bir özelliği Türkiye’deki kullanıcılar aracılığıyla test etmeyi başladı. Bu özellik aslında Instagram’ın TikTok‘a benzeme uğraşlarından bir tanesi. O denli ki bu özellik yardımıyla kıssalar, dikey tarafta kaydırılarak atlanabilecek. Instagram’ın yeni özelliği, kullanıcılara alıştığımızdan farklı bir tecrübe sunacak üzere görünüyor.

Instagram kullanıcıları bilirler; öykülere girip dikey düzemler kaydırma yapılırsa, ya öykü yanıtlanır ya da öykü sayfasından çıkılır. Türkiye’de test edilmeye başlayan yeni özellik, bu durumu değiştiriyor. Kullanıcılar artık, dikey istikametli kaydırma yaptıklarında öteki bir kullanıcının öyküsünü izleyebilecekler. Öykülerin yanıtlanmasına imkan tanıyan kısımsa ekranın altına gömülü olarak kalacak.

Instagram’ın Türkiye’de test ettiği yeni özellik işte bu biçimde görünecek


Edinilen bilgilere nazaran Instagram’ın Türkiye’de test ettiği özellik, Brezilya’da da hayli küçük bir kullanıcı kısmı ile test ediliyor. Bu da Instagram’ın TikTok gibisi dikey kaydırma özelliğinin yakın bir gelecekte daha fazla ülkede evvel test edileceğini, daha sonra da kullanıma sunulacağını düşündürüyor. Lakin Instagram, bahisle ilgili rastgele bir açıklamada bulunmadı. Yani bu özelliğin tüm kullanıcılara ne vakit ulaşacağı çabucak hemen bilinmiyor.

Instagram geliştiricileri, son devirlerde çok hummalı bir çalışma yürütüyor. Bir yandan kıssaların beğenilmesini sağlayan bir özelliğini test etmeye başlatan platform, başka yandan profil sayfasındaki gönderilerin yerini değiştirme, durum ayarlama ve akış sayfasında gösterilecek paylaşımların sıralamasını belirleme üzere özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şayet Instagram’a gelecek yeni özellikler ile ilgili ayrıntılı bilgi sahbi olmak isterseniz, sizleri buradaki içeriğimize bekliyoruz.
 
Üst