İkinci El Kitap ve Uyandırdıkları

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
İkinci el kitaplar her insanda farklı duygular uyandırır. Bazısını alıp götürür, bazıları acaba kim okumuş diye merak eder, koleksiyonculuk yapacak insanlar da yok değildir hani. Bazen o kitaptaki küçük bir not bile insanları hayrete düşürür, bazı zamanlarda kitapların içinde notlar, yapraklar ve insanların hayatlarına dair küçük bir zaman makinesi gibi gelir. Merak denilen duygu o zaman uyanır ki, insan denilen varlığın ne kadar enteresan bir yaratık olduğu anlaşılır. Hele ki alınacak kitap sbs, yds, lys vb gibi bir sınav kitabı ise acaba bunu çözen kazanmış mıdır diye kafalarda ampuller yanıyordur.

ikinci-el-kitap
Birçok edebiyat takipçisi için ise ikinci el kitap farklı bir anlam taşır. İmla, yazım hatası olmadan eskilerde çevrilmiş kitabı bulmanında tek yolu budur günümüzde. Ama günümüzde bu konuda da ucuzluk bir tarih olacak gibidir. Birkaç yıl öncesine kadar 1940-1950 lerde basılmış kitabı 5 liraya sattığında sevininen kitapçılar eski ve ikinci el kitaba gelen ilginizi görünce “antika beyefendi onlar” diyerek kitaba 100-200 lira bile fiyat çekebilirler.

İkinci el kitabın bir de kokusu vardır ki; yeni kitaplarda janjan ve naylon kokusundan başka birşey bulamazsınız malum kapitalizm üretim ve maliyet meselesi olunca ölüyü bile diriltip piyasaya çoğaltıp sunabilmektedir.

İkinci el kitabı birçok insan eski püskü kitap olarak görürüyor . Birçok sahafta kitaplar neredeyse kağıt değerinin altında satışta olabiliyor. Birçok üniversite öğrencisinin bile bahanesini ortadan kaldıracak bir yapıdır aslında. Kitap çok pahalı hüloğğ diye haykırışlarını boşa düşürürcesine ben bedavadan az pahalıyım hatta su fiyatına alabilirsin beni diye bağırır raflarda toz tutan bu kitaplar.

İkinci el kitabı çok uygun fiyata satın aldığınızda hem korsan kullanmamış oluyorsunuz hem de yukarıda yazan duyguları bir şekilde yaşamanıza katkıda bulunuyor.
 
Üst