Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İnsanda yaşlanma belirtileri gözüktükten daha sonra en çok göze çarpan kısım göz kapağıdır. aslına bakarsan bunu etrafta insanların da sohbetlerinden ve varmak istediği bahisten kestirebiliriz. Yapısına bağlı olarak da epeyce hareketli olup tıpkı düzeyde hassas bir organ olan göze bağlı göz kapağı etrafında gelen kırışıklıklar da daha erken bir müddetç içerisinde gelmektedir.

Göz ve yüz etrafında bilhassa başlayan ve yüzü etkilemeye başlayan sarkmalar göz kapağını da etkilemektedir. Hem yaşın ilerlemesine yani yaşlılığa bağlı olarak da ki en hayli bu sebepten tıpkı vakitte kalıtımsal sebeplerden ötürü ki bu genç yaşlarda da meydana gelebilmektedir gözlerin hayli yorulmasına da bağlayabiliriz torbalanma meydana gelebilmektedir ya da bollaşabilir.

bu biçimde göz kapağı etrafında meydana gelen durumlar göz kapağı düşüklüğü ameliyatı ile de tahlile kavuşabilir. Genel olarak alt göz altında meydana gelen ve bariz bir halde görülmekte olan sarkmalar; gözaltı torbasıyla birlikte değerlendirildiğinde dış bakımdan da hiç hoş olmayan; yorgun ve gerilimli bir imaj verebilmektedir.

Göz Kapağı Ameliyatları Nelerdir?

1. Alt Göz Kapağı Ameliyatı

Genç yaşlarda, elmacık kemiklerinde yer alan yağ yastıkçıları, hem ilerleyen yaşa bağlı olarak tıpkı vakitte yer çekiminin tesirleriyle aşağı tarafta yer değiştirmektedirler. Bu değişiklik göz kapaklarının alt bölgelerinde çökmeye ve ağız kenarlarında yer alan gülme çizgilerinde daha derin bir görünüme sebep olmaktadır. ötürüsıyla yaşlanma belirtilerinde şiddete sebep olmaktadır. Yağ yastıkçıkları endoskopik prosedürler kullanılarak olması gereken pozisyonlarına asılabilmektedirler.

2.Üst Göz Kapağı Ameliyatı

Yaşlılık tesirleri, genetik tesirler, hastalıklar ve yer çekiminin katkılarının birleşimiyle üst kapaklarda sarkma, kas zayıflaması, deri sarkmaları meydana gelebilmektedir. O denli ki uyanıkken dahi göz kapaklarının düşüklüğü niçiniyle görmede yetersizlik yaşanabilmekte, bakışlarda uykusuzluk – halsizlik üzere olumsuz yansımalar var olabilmektedir. Üst göz kapağı ameliyatlarıyla bu manzaraya niye olan fazlalık deriler ve kar dokuları çıkartılabilmektedir. Operasyon izinin görünmemesi için göz kapağının katlandığı noktadan cerrahi kesik yapılmaktadır.

3.Düşük Göz Kapağı Kaldırma Ameliyatı

Birden çok sebeple göz kapaklarında düşüklük meydana gelebilmektedir. En bariz sebepler ilerleyen yaş ve genetik faktörlerdir. Göz kapağı, gözün renkli bölgesini bir mm’den daha fazla örtüyorsa bu düşüklük olarak tanımlanır. Her iki beğenilen ya da tek beğenilen olabilmektedir. Hem estetik manzarayı bozabilir birebir vakitte bireyin görüş açısını olumsuz tarafta etkileyebilir.

Kimler Göz Kapağı Ameliyatı Olabilir?

Göz kapağı düşüklüğü, göz kapaklarında yaşa bağlı olarak gelişen kırışıklıklar, göz kapağı sarkmaları, göz kapağı derisinde oluşabilen hastalıklar ve torbalanmalarda yapılabilen bir prosedürdür. Alt göz kapağı estetiği ve üst göz kapağı estetiği olarak iki alt kümeye ayrılmaktadır. Ameliyata karar vermedilk evvel alın ve kaşların da muayenesi yapılmaktadır. Kal – alın düzeyleri de dahil edilerek çeşitli hesaplamalar yapılır. Göz kapaklarında yer alan kas kümeleri yaşa bağlı olarak zayıflayarak kapaklarda düşüklük sergilemektedir. Genelde 50’li yaşlarda başlayan bu durum kimi vakit daha erken yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir. Ameliyat ortalama 1 saat sürmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı mühleti boyunca göz etrafına hakim olan ve bedende, yüzde beğenilen olmayan imaja sebep veren; fazla deri ve yağ dokuları çıkarılmaktadır.

Ayrıca göz kapağı düşüklüğü ameliyatı ele alındığında; göz etrafının de değerli oranda gerginleştirildiğini söyleyebiliriz. Bu da fiziki olarak daha hoş ve estetik bir manzara oluşmasına sebep vermektedir.

bununla birlikte birtakım teklifler içinde bulunan bir durumu da size izah etmek isteriz. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı ve botoks tedavisi birebir vakit zarfında meydana getirilirse ortak yanıt vermeleri daha kısa bir süre ortasında olacaktır.

Eğer yalnızca üst göz kapağı düşüklüğü için ameliyat yapılacaksa; lokal anestezi uygulanarak da süreç gerçekleşebilir. Ameliyat mühleti en çok 45 dakika olabilmektedir. O bölgeden ne kadar kas ve yağ çıkarılacağına ise kelam konusu ameliyat olacak kişinin oturarak karara bağlanmaktadır.

Alt göz kapağı düşüklüğü ameliyatı incelendiğinde ise; kirpiğin çabucak alt bölgesinden uygulanan kesi aracılığıyla alt göz kapağının derisi kasları birlikte üst kaldırılmaktadır. Lakin genel olarak ele aldığımızda ise; göz kapaklığı ameliyatının 1 saat üzere süreyi geçmeyeceğinden hemfikir olabiliriz.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Riskleri Nedir?

Çok az olsa bile göz kapağı düşüklüğü ameliyatı esnasında yahut ameliyat daha sonrasında kanama görülme riskinin olduğunu belirtmekte fayda var. Ameliyat yapıldıktan daha sonra şayet kanama meydana gelirse acil olarak drenaj tedavisinin uygulanması sağlanır.

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı esnası ve daha sonrasında oluşabilecek kanamayı arttıran durumlar da kelam konusudur. Genel olarak hekimler hastaları ameliyattan evvel uyararak bu ihtarları harfiyen yerine getirmelerini anlatmaktadır.

Kontrol altında olmayan bir öbür durum olan hipertansiyon üzere durumda ameliyat esnasında yahut ameliyat daha sonrasında kanamaya niçiniyet verebilmekte. Kanama olması; düzgünleşme sürecini geciktirebildiği üzere, skar olarak isimlendirilen beğenilen olmayan izlerin de kalmasına niye olabilmekte. Genel olarak ameliyat daha sonrasında enfeksiyon beklenmemektedir.

Olası fazlaca esnek de olsa enfeksiyon görülürse bile bu yavaşça antibiyotikler ile tahlile kavuşturulabilir. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı daha sonrası körlük üzere durumunun ihtimalinin en en az düzeyde olduğunu belirtmek isteriz.

Yalnız daha sonrasında yahut ameliyat esnasında gelen kanama bu biçimde bir duruma niçiniyet verebilmekte. Göz içine kanama olması durumunda dahi; drenaj ve de erken teşhis uygulaması ile birlikte bu durumun da üstesinden gelinmektedir. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı yaşlanmayı durdurmaz bunu da bilmenizde yarar var daha evvelki süreç içerisinde meydana gelmiş olan yağ ve sarkmalar için derman olmaktadır.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Öncesi Ve daha sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle de üstte da bahsetmiş olduğumiz üzere mümkün bir ameliyat esnasında ve göz kapağı düşüklüğü ameliyatı daha sonrası meydana gelebilecek kanamanın önüne geçmek ismine evvelde sizin de yapmanız gereken birkaç durum bulunmaktadır.

E vitamini, birtakım ağrı kesiciler dahil olmak üzere kullanmayarak kanın pıhtılaşmasına mahzur olarak kanama riskini azaltabilirsiniz. Aksi takdirde saydıklarımızdan birini kullanmanız kanın daha akışkan bir hal almasına imkan sağlamaktadır.

Ameliyat daha sonrasında ise katiyen bilhassa 2 gün bandında gözü yoracak hareketlerden kaçınmalıdır. Göz pomadı ve damlalar sizlere verilecektir. Bunları sistemli bir biçimde vaktinde ve uygulanacak kadar damlatmalısınız.

Çünkü ameliyattan daha sonra da yapılanlar asıl ameliyatın sonuç vermesi ismine değerlidir. Bilhassa de bayanlar hassas olan yüzeyde; enfeksiyon olma ihtimalini ortadan kaldırmak ismine 1 hafta, 10 gün mühlet ile boyunca makyaj yapmamaları önerilir.

Yüze sert olarak vurabilecek güneşten korunmak gayeli güneş gözlüğü takılması da yararlı olacaktır. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı daha sonrası meydana şişlik yahut ödem gelmesi son derece olağandır. Bölgeye soğuk pres yapma yahut yüksek yastık ile uyku yapmak yararlı olacaktır.

Bunun da yanında ameliyat daha sonrası bireyde yüksek dozda ağrının görülmediği gözlemlenmiştir. Göz için ameliyat tesiri ile; yaş gelmesi, sulanması yahut kuruluk olması ise olağandır. aslına bakarsan sizlere damlalar verilecektir.

Dikişler ise 4 ya da 5 gün içerisinde alınırken işe dönmek 1 hafta üzere bir müddetyi almaktadır. Göz kapaklarında bulunan minimal ödem eksiksiz gerilip düzün bir hal alması için ise 15-20 günlük bir müddetye gereksinim duyuluyor. Birinci haftadan itibaren ise makyaj yardımıyla ameliyat izleri en azından izler gidene kadar göstermek istemeyenler için gizlenebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı daha sonrası Süreç

Göz Kapağı Ameliyatı daha sonrası Şişlik

Cilt dokularına cerrahi müdahale gerçekleşmiştir. Beden dokuları doğal bir yansıma kararı birinci 2 gün boyunca şişmelerle karşılık verecektir. Şişlik imajı ekseriyetle üçüncü gün yavaş yavaş düzelmeye başlayacaktır. Lakin şişliklerin büsbütün inmesi bir haftayı bulacaktır. Sizi rahatsız edecek şişlik manzarası genelde dördüncü günün sonunda düzelmektedir.

Göz Kapağı Ameliyatı daha sonrası Morluk

Morarma da tıpkı şişme üzere bir yansımadır. Birinci iki gün yavaş yavaş morluklar artar ve üçüncü günden itibaren düzelmeye başlar. Operasyonun kapsamına ve hastanın dikkat edilmesi gerekenlere uymasına bakılırsa düzgünleşme evresi bir hafta ile on gün içinde değişir. Sigara tüketmeyen hastaların morlukları genelde bir haftada sonlanabilmektedir.

Göz Kapağı Ameliyatı daha sonrası Banyo

Operasyondan beş gün daha sonra banyo – duş almanızda rastgele bir sakınca yoktur. İki haftalık süreç boyunca epey sıcak suyla duş almamaya ihtimam şovunuz. Mümkün mertebe organik şampuanlar tercih ediniz. İki hafta sonunda olağan banyo ritüelinize dönüş yapabilirsiniz.

Göz Kapağı Ameliyatı daha sonrası Ödem

Operasydaha sonrasında ödem tesirleriyle uğraş için soğuk uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Ödemin azalmasına yardımcı olmak için istirahat esnasında başınızı yüksek tutmanızı öneririz. Ödem şikayetleri ekseriyetle üçüncü günden itibaren azalmaya başlayacaktır. Ödem tesirlerinden uzak durmak için tuz tüketimini sonlandırabilir ya da minimalize edebilirsiniz. Ayrıyeten operasydaha sonrasında birinci altı haftalık süreçte güneş banyosu, buhar banyosu üzere aktivitelerden kaçınmanız gereklidir.

Göz Kapağı Ameliyatı daha sonrası Bakım

İlk gün başta olmak üzere birinci bir haftalık süreçte katiyetle gözlerinizi ovuşturmamalısınız. Görüş açınızı olumsuz etkilemeyen lakin sizi bir ölçü da olsa rahatsız edebilecek tüm pansumanlarınız operasyondan 4 – 5 gün daha sonra çıkartılmaktadır. Birinci üç gün uyurken başınıza fazladan bir adet yastık yerleştirmeniz önerilmektedir. Birinci iki gün tabip tarafınca tavsiye edilen soğuk uygulamaları aksatmayınız. Birinci iki gün kitap okumayınız. Lens kullanıyorsanız operasyondan yedi gün daha sonra lens takabilirsiniz.
 
Üst