En iyi E-kitap Okuyucular – İnceleme

Felaket

New member
Ülkemizde her ne kadar kitap okuma oranlarının düşük seyirde seyrettiğini bilsekte son yıllarda %1’ler seviyesinde artış gösterdiği yapılan analizlerde görünüyor. E-kitap pazarı Abd’de %30 Avrupada ise %25 seviyelerinde ülkemizde ise bunun istatistiği henüz bilinmiyor. E-kitap hem kitaplara daha kolay heryerden ulaşmak hemde daha uygun fiyata elde edilebilmesiyle birlikte kitlesi giderek büyüyen bir pazar. Her ne kadar ülkemizde normal basım kitap ile e-kitap neredeyse aynı fiyatlara satılıyor olsa da ileride bu maliyetlerin daha da aşağı çekileceği öngörülüyor.

E-kitap tablet gibi değil gözü yormuyor, parlamıyor sarjı haftalarca gidiyor. Tatile giderken 5-6 kitabı çantaya sığdırmaktan sa e-kitapları bir okuyucuyla birlikte gezdirmek daha mantıklı. (Gece uyurken sayfa çevirme derdinde yok)

E-Kitaplarda “.epub” formatı oldukça yaygın ancak en yaygın kitap okuyucu Kindle bunun yerine kendine özel “.azw “, “.azw3” ve diğer bir yaygın format olan “.mobi” yi kullanıyor.Kitapları .epub’dan .mobi’ye çevirmek çok kolay. Bu işlemi internet üzerinden yapabileceğiniz gibi “Calibre” adlı ücretsiz programla da çok kolay yapabilirsiniz.

E-kitap okuyucu alırken bilmeniz gereken en önemli şey bu aletleri sadece ve sadece kitap okumak için alacağınızı unutmayın her ne kadar bazı okuyucularda internet vs gibi özellikler olsada temelde o ekranda internette gezinmek sizin için çile olacaktır.

E-Kitap Ücretleri Çok Yüksek
İçerik

1 E-Kitap Ücretleri Çok Yüksek
2 E-Kitap Okuyucular Hakkında Genel Bilgiler
3 Peki Hangi E-Kitap okuyucu
4 1-CALİBRO TOUCH LUX
5 2- Kobo Aura
6 3-Kindle Paperwhite 2
7 E-Kitap Okuyucu Fiyatları ne alemde?
E-Kitap ve normal basılmış kitap fiyat farkı
E-Kitap ve normal basılmış kitap fiyat farkı
Ülkemizde e-kitap ücretleri neredeyse normal kitap ile aynı fiyatlarda arada 2-3 liralar oynuyor. E-kitabın basım maliyetinin olmaması dağıtım neredeyse tek elden olması nedeniyle %50den daha ucuz olması gerekiyor. Kitaplarda yazarların kazandığı paraların çok düşük olduğu da ortada. Her kitaptan yazarlara 1-2 tl gibi cuzi ücretlerin gittiği ortamda E-Kitabın daha ucuz olması gerekiyor.

E-Kitap Okuyucular Hakkında Genel Bilgiler
Kesinlikle gözü yormuyorlar.E-ink mürekkep ekranları olduğu için hem göze hem çevreye katkınız oluyor. Kağıttan neredeyse farksızlar. Arkadan aydınlatma olmadığı için parlama dertleri de yok.
Dokunmatik veya fiziksel tuşlu şekilde geliyorlar. Dokunmatiklerde bazen ekrana basıp yalnışlıkla farklı bir sayfaya geçmek bazen can sıkıcı olabiliyor
Genelde 1gb ve üzeri hafızaları var. Ve bu hafıza minimum 300-400 kadar kitap demek. Taşıma derdiniz bitmiş oluyor.
Drm denilen dijital bir lisans var. Yani Satılan kitabı sizin cihazınızı desteklemesi gerekiyor bunuda calibre adlı uygulama ile yapmak çok kolay.
Peki Hangi E-Kitap okuyucu
Ülkemizde yerli olarak Calibro, Kindle, Kobo, Reeder, Nook gibi markaların ülkemizde ürünleri satışta. Ancak şunu da bilmekte yarar var üzerlerindeki etiket fiyatlarını hak etmiyorlar. Vergiler , distribütör kazançları, garanti gibi giderler gösterilse de gerçekten fiyatları çok yüksek.

1-CALİBRO TOUCH LUX
Calibro Lux Touch
Calibro Lux Touch
Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki pil ömrü gerçekten de oldukça uzun. Ekran gerçek kağıt hissini yakalamaya yakın ve bu da e-kitap okuma deneyiminizi iyi bir seviyeye taşıyor. Dış yapısı tatmin edici, sağlam ve güçlü bir dış yapı hissi edindim. Eğer teknolojik bir ürünü kurcalamayı ve kişiselleştirmeyi çok seviyorsanız yazılım esnekliği sizi çok mutlu edecektir. Buna karşın ürün geliştirici benim için en ideali düşünmüş olsun ve sadece bunu sunsun diyorsanız biraz karmaşık bulabilirsiniz.

250 TL’lik etiket fiyatı ürünün seçenekler arasında üst sıralara taşınmasını sağlarken dahili ışık ile gece ya da karanlıkta okuma imkânı sunması bu söz konusu sıralamadaki gücünü yoğunlaştırıyor.

Kindle başta olmak üzere diğer e-kitap okuyuculara göre en büyük avantaj ise Türkçe içerik sunan bir kitap mağazasına doğrudan bağlanabilmesi ve kitap edinilebilmesi.

2- Kobo Aura
Kobo Aura Görsel
Kobo Aura Görsel
Kobo aura’yı açtığınızda yapacağınız ilk iş e-book yüklemeden önce yazılımını güncellemek olsun, çünkü kutudan çıktığı haliyle gelen yazılımla güncel yazılım arasında dağlar kadar fark var. an itibariyle en güncel sürüm 3.11.0 yazılım sürümlerine göre yenilikler/değişiklikler/hata düzeltmeleri/iyileştirmeler şurda mevcut.

Pil verimliliği için otomatik senkronizasyonu ve kobo’dan gelen teklifleri özelliklerden kapatabilirsiniz. diğer bir handikapı da internet tarayıcısının sosyal ağlarınızın şifrelerini hatırlamaması, yani her seferinde kullanıcı adı ve şifre girmek durumundasınız, aklınızda olsun.

Cihazın 4 gb’lik bir kapasitesi var, yazılımdan kullanımınıza kalan alan ise aşağı yukarı 3,20 gb kadar. ayrıca 32 gb’ye kadar micro sd kart desteği mevcut.

Kitap, pdf ve pocket’teki makaleleri okumak dışında yapabileceğim başka bir şeyler var mı derseniz, içersinde bir web tarayıcısı, basit bir çizim aplikasyonu, satranç, sudoku, solitarie gibi küçük oyunlar ve mantık üzerine kurulu iki de puzzle var.



3-Kindle Paperwhite 2
Kindle PaperWhite2
Kindle PaperWhite2
E-Kitapların babası olarak bilinir.Ürün diğer Kindle’lardan farklı olarak dahili aydınlatması ve hafifliği ile önplana çıkıyor. Bu yönü beni satın alma öncesinde çok ilgilendirmiyordu, ancak ürünü aldıktan sonra özellike gece saatlerinde yaptığım okumalarda aydınlatma teknolojisine hayran kaldım! İçeriye doğru bir aydınlatma yapması ve ışığı mümkün mertebe dışarı çıkarmıyor olması ürünün en önemli özelliklerinden. Ayrıca ürünün ilk örneği olan Paperwhite’ın geliştirilmiş versiyonu olan 2 numaralı modeli, çok daha iyi kontrast oranına sahip. Bu yüzden ürünü elinize aldığınızda kağıttan okuma yapıyor gibi hissediyorsunuz. Daha net görebilmeniz için bir resim ekledim:

iPad’i retina ekran avantajı yüzünden alıp, RSS okurken gözleri kamaşan bir kimse olarak bana ilaç gibi geldiğini söyleyebilirim. Özellikle 8 haftaya varan pil ömrü ve Amazon’un zengin kitap seçenekleri ürünü tercih etmemdeki diğer etkenlerdi. Aynı zamanda ürüne entegre olarak çalışan sözlükler uzun okumalarda çok yardımcı oluyor. Şuradaki linkten ücretsiz indirdiğim sözlükten memnun kaldım. Bilmediğiniz bir kelimenin üzerinde parmağınızı bir saniye tutmanız şu görüntüyü almanız için yeterli oluyor.
 
Üst