Ekonomi Bakanlığı, ısıtıcıların panik satın alınmasına karşı uyardı

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
2024 yılında planlanan yeni yönetmeliğe göre


Ekonomi Bakanlığı, ısıtıcıların panik satın alınmasına karşı uyardı







Bir adam ısıtıcıyı açar.

© Kaynak: Fabian Sommer/dpa/simge görseli


Isınma için planlanan yeni düzenleme göz önüne alındığında, Ekonomi Bakanlığı panik satın alma konusunda uyarıyor. Uzun süre petrol ve gaza bağlı kalmak, uzun vadede önümüzdeki birkaç yıl içinde iklim dostu ısıtmaya geçmekten önemli ölçüde daha pahalı hale gelebilir.








Berlin. Federal Ekonomi Bakanlığı, ısıtma sistemleri için planlanan yeni düzenleme ışığında panik satın almaya karşı uyarıda bulundu. Ekonomik İşler Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Stefan Wenzel, “Mümkün olduğu kadar uzun süre petrol ve gaza bağlı kalmak, uzun vadede önümüzdeki birkaç yıl içinde iklim dostu ısıtmaya geçmekten çok daha pahalı olabilir” dedi. ), “Zeit Çevrimiçi”. “Bu nedenle, hala mümkünken başka bir mazotlu veya gazlı ısıtma sistemi kurmak için aceleyle karar vermemelisiniz.”


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

2024’ten itibaren yeni düzenleme


Gelecek yıldan itibaren, federal hükümet yalnızca en az yüzde 65 yenilenebilir enerji ile çalışan ısıtma sistemlerinin kurulmasına izin vermek istiyor. Ancak, koalisyon ortağı FDP’den, Ekonomi Bakanlığı ve İnşaat Bakanlığı’ndan gelecek ilk yasa taslağına da direniş var.




klima kontrolü


İklim değişikliği hakkında en önemli haberleri ve arka plan bilgilerini alın – her Cuma yeni.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) bir yardım programı sözü verdi. FDP parlamento grubu lideri Christian Dürr’in bakış açısına göre, yeni ısıtma sistemlerinin kurulumu için planlanan yardımın gelir yönelimi kavramı yeterince düşünülmedi. Mediengruppe Bayern’e konuşan Dürr, “Böyle bir destek rejiminin adaletsiz olacağından endişe ediyorum,” dedi: “Isıtma için hiçbir teknolojiyi yasaklamamalıyız, yalnızca CO2 nötrlüğü için spesifikasyonlar yapmalıyız. Yakında çalıştırılabilecek gazlı ısıtıcılar olabilir.” hidrojen ile.”

Ağ ajansı başkanı Klaus Müller’e göre, gazlı ısıtma için zaman daralıyor. Isı pompaları en önemli alternatiftir. Ancak, elektrik şebekelerinin buna hazır olmayabileceği endişesi var. Müller, “Rheinische Post”ta amacın yerel elektrik şebekesindeki aşırı yük sorunlarını önlemek olduğunu vurguladı. “Ve tüketicilerin bağlantılarının kesilmemesi gerektiği çok açık.” Yalnızca yerel şebeke operatörleri, şebeke istikrarına yönelik bir tehdidi başka şekilde önleyemezlerse, gücü geçici olarak azaltabilirler. Müller, ısı pompaları ve şarj istasyonlarının tamamen kapatılmaması gerektiğini söyledi.

Haberler
 
Üst