ECB, Kasım ayından itibaren dijital euro için hazırlık aşamasını kabul etti

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Frankfurt/Main. Nakde ek olarak dijital euroya doğru bir sonraki adım: Avrupa Merkez Bankası Konseyi’nin (ECB) Çarşamba günü aldığı kararla, başlangıçta iki yıl sürmesi planlanan hazırlık aşaması 1 Kasım’da başlayacak. Bu aşama tamamlandıktan sonra euro para birimi yetkilileri, Avrupa ortak para biriminin dijital bir versiyonunun kullanıma sunulmasının önünü açıp açmayacağına karar vermek istiyor. Bu, AB düzeyinde bir dijital euro için yasal bir temel gerektirir.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Frankfurt merkez bankası, şu anda başlayan aşamada, “dijital euroya ilişkin kurallar nihai hale getirilecek ve dijital euro için bir platform ve altyapı geliştirebilecek sağlayıcılar seçilecek” dedi.

sermaye radarı

Berlin hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve arka plan bilgileri. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Avrupa ortak para biriminin dijital versiyonunun hazırlıkları bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz iki yılda Euro’nun para otoriteleri teknoloji ve veri korumasına odaklandı. Haziran 2023’ün sonunda AB Komisyonu yasal bir çerçeve için öneriler sundu: Dijital euro yasal ödeme aracı haline gelmeli ancak banknot ve madeni paraların yerini almamalı. Aynı zamanda Brüksel’deki yetkililer, nakit paranın Avrupa Birliği’nde geniş çapta kabul görmeye ve kolaylıkla elde edilebilir olmaya devam etmesini yasayla güvence altına almak istiyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Yalnızca birkaç yıl içinde dijital euronun tanıtılması

Projede yer alan Bundesbank yönetim kurulu üyesi Burkhard Balz’a göre dijital euronun piyasaya hazır olması en az dört ila beş yıl alabilir.

Bankalar dijital avroyu merkez bankalarından nakit para gibi elde edebilirler. Tüketiciler parayı, cüzdan adı verilen dijital bir cüzdana aktarılacak ve internet bağlantısı olmasa bile, örneğin akıllı telefonlarını kullanarak günün her saati birkaç saniye içinde ödeme yapabilecekler.

Ödeme pazarında ABD rekabetine karşı çıkın

Euro merkez bankaları, dijital euro ile, şu anda Avrupa’da dijital ödemeler pazarına hakim olan, özellikle ABD’deki özel sağlayıcılara, Avrupa dijital ödeme teklifiyle karşı koymak istiyor.

Federal Tüketici Organizasyonları Birliği’nin (vzbv) yönetim kurulu üyesi Ramona Pop, “Dijital ödemeler söz konusu olduğunda, insanların bir avuç uluslararası şirketin ticari çıkarlarından daha bağımsız hale gelmesi gerekiyor” dedi. “Dijital euro bunu sağlayabilir ve ödeme işlemlerini yeni bir seviyeye taşıyabilir.”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Dijital dernek Bitkom da ECB’nin çabalarını memnuniyetle karşıladı ve CEO’su Bernhard Rohleder şöyle açıkladı: “Dijital bir euro, Avrupa’nın rekabet gücünü ve egemenliğini sürdürülebilir bir şekilde güçlendirebilir.”

Accenture finansal hizmetler genel müdürü Nils Beier’e göre tüketiciler için dijital euro, “Avro Bölgesi genelinde günlük ödemeler için kabul edilen ve en güvenli nakit biçimine doğrudan ve dijital erişim sağlayan basit, kullanıcı dostu bir ödeme aracı olacaktır – “merkez bankası parası”.

Nakit parada olduğu gibi ECB, Avrupa ortak para biriminin dijital versiyonunun istikrarını garanti edecek. ECB Başkanı Christine Lagarde, “Dijital euroyu, tüm dijital ödemelerin ücretsiz olarak yapılabileceği ve en yüksek veri koruma standartlarını karşılayan dijital bir nakit türü olarak görüyoruz” dedi.

Veri korumasıyla ilgili endişeler

Almanya’daki beş büyük bankacılık birliğinin çatı kuruluşu olan Alman Bankacılık Endüstrisi (DK), dijital euroya yönelik çalışmaları temelde olumlu buluyor. Ancak Alman Volksbanks ve Raiffeisenbanks Federal Birliği’nin (BVR) yönetim kurulu üyesi Tanja Müller-Ziegler, DK adına liderliği ele geçirdi ve şu uyarıda bulundu: “Ekonomi ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerden kaçınılmalı ve dijital euroya geçilmeli.” halk tarafından geniş çapta kabul görüyor.” Buna ek olarak, dijital euro geniş çapta kabul edilmeli DK, finansal istikrara yönelik riskleri önlemek için, alt üç haneli euro aralığında yasal olarak sabitlenmiş bir tutma limitinin uygulanması gerektiğini talep etti.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Allbright Vakfı her yıl listelenen 160 şirkete mektup gönderiyor.  Yönetim kurulundaki kadınların oranı düşükse kırmızı, yüksekse yeşil.

Allbright Vakfı her yıl listelenen 160 şirkete mektup gönderiyor.  Yönetim kurulundaki kadınların oranı düşükse kırmızı, yüksekse yeşil.

Üst katlarda daha fazla kadın – ancak genellikle yalnızca bir tane: amaç sağlıklı bir karışım olmalıdır

Bundesbank yönetim kurulu üyesi Balz, veri korumayla ilgili endişeleri göz önünde bulundurarak “Münchner Merkur” (Çarşamba) ile yaptığı röportajda Eurosystem’in bireysel kullanıcı verilerine erişemeyeceğine dair güvence verdi: “İnternetteki bazı platform sağlayıcıların aksine, bizim hiçbir ticari amacımız yok. bu tür verilerin üçüncü taraflara aktarılması durumunda kişisel ödeme verileriyle ilgili menfaat. Dijital euro, kullanıcılara en yüksek seviyede veri koruması sunacak.”

Haberler