Deutsche Bahn, Hamburg ile Berlin arasında kesintisiz, hızlı internet istiyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Gelecekte demiryolu yolcuları Berlin-Hamburg arasındaki güzergahta telefon görüşmesi yapabilmeli ve interneti en iyi kalitede kullanabilmelidir. Federal hükümet, Deutsche Bahn ve dört Alman mobil ağ operatörü 1&1, Deutsche Telekom, Telefónica/O2 ve Vodafone, federal hükümetin dijital zirvesinde bir niyet beyanında bunu taahhüt ettiler. Frankfurt'ta Ulaştırma ve Dijital Bakanı Volker Wissing (FDP), “Hamburg-Berlin demiryolu hattının, trenlerdeki gigabit veri hızlarıyla Almanya'nın mobil iletişimde inovasyon rotası olması amaçlanıyor” dedi.


Devamını oku sonra Reklamcılık


Devamını oku sonra Reklamcılık


Hamburg-Berlin arasındaki 278 kilometrelik demiryolu bağlantısı Almanya'nın en işlek rotalarından biri. Burada her gün 230'a kadar tren ve 30.000'e kadar insan seyahat ediyor. Bugüne kadar yolcular her zaman kabul edilebilir bir veri hızında çevrimiçi olmaya güvenemezler. Bir yandan, bu sefaletin sorumlusu, güzergah üzerindeki kırsal alanlardaki zayıf ağ kapsama alanıdır.

Cep telefonu bağlantılarının kalitesi aynı zamanda kullanılan trenlerin camlarının türüne de bağlıdır. Yıllar önce demiryolu, güneş ışınlarından dolayı vagonların fazla ısınmaması için bazı İYM trenlerinin camlarını kaplatmıştı. Ancak bu filmler cep telefonu sinyallerini koruyor. Daha yeni ICE trenlerinde zaten cep telefonunun geçirgen pencereleri var. Eski trenlerde cam filmleri lazer ışınıyla çizilerek cep telefonu sinyallerine karşı şeffaf hale getiriliyor.


Devamını oku sonra Reklamcılık


Devamını oku sonra Reklamcılık

Tren direklerine binmek


İlgililer, bağlantıyı 5G uyumlu hale getirmek için Ağustos 2025 ile Nisan 2026 arasında Hamburg-Berlin güzergahındaki rayların ve sinyalizasyon sistemlerinin planlanan yenilenmesini kullanmak istiyor. Demiryolu, gelecekteki demiryolu radyosu FRMCS (Geleceğin Demiryolu Mobil İletişim Sistemi) için radyo direklerini kurmak amacıyla kapatma molasını kullanıyor.

Mobil ağ operatörleri bu fırsatı, gelecekte trenlerde mobil iletişim ve veri bağlantıları için müşterilerine gigabit bant genişlikleri sunabilmek amacıyla raylar boyunca yeni radyo direklerini kullanıp kullanamayacaklarını ve nasıl kullanabileceklerini incelemek için kullanacak. Bu sadece direklerle ilgili değil, aynı zamanda 5G cep telefonu istasyonunu çalıştırmak için gerekli olan güç ve veri hatlarıyla da ilgili.

Radyo ekipmanını paylaşın


İlgili tarafların ortak basın açıklamasında, “Demiryolu yolcularının tedarikindeki teknik ve ekonomik zorluklar nedeniyle, bu ancak ilgili herkesin ortak çabasıyla başarılabilir” denildi.


Devamını oku sonra Reklamcılık


Devamını oku sonra Reklamcılık



Bir ICE 4, Hamburg-Berlin yüksek hızlı rotasında Berlin'e doğru ilerliyor.


Bir ICE 4, Hamburg-Berlin yüksek hızlı rotasında Berlin'e doğru ilerliyor.

Kaynak: Soeren Stache/dpa


Cep telefonu sağlayıcıları ayrıca, Berlin'deki metronun 5G kapsama alanına benzer şekilde, federal başkent ile Hansa şehri arasındaki güzergah boyunca rakiplerin radyo sistemlerini kullanma sözü verdi. Telefónica, proje lideri olarak LTE (4G) ve 5G için diğer ağlardaki müşterilerin de kullanabileceği mobil ağı kurdu.

Wissing, demiryolu ve mobil iletişimin ortaklaşa genişletilmesi yoluyla önemli sinerjiler ve maliyet tasarrufları elde edilebileceğini söyledi. “Gelecekte yüksek performanslı ve kesintisiz cep telefonu kapsama alanını sabırsızlıkla bekleyen tüm seyahat edenler bundan faydalanacak.”

Gezginlerin şu anda neleri bilmesi gerekiyor? Tüm önemli olanlar Tatilinizle ilgili haberleri reisereporter'da bulabilirsiniz.

rr/Haberler
 
Üst