Ciltteki Morarmalar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ciltteki Morarmalar yol açar?

Halk içinde çürüme ya da morarma olarak tabir edilen “Ekimoz” çoklukla fizikî travmaya bağlı olarak cilt yüzebir daha yakın damarlardaki kanamaya bağlı oluşur. Yaşlanmayla birlikte cildin incelmesi sebebi ile ekimoza yatkınlık artar. Ekimozun boyutu, travmanın şiddeti ile orantılıdır. Bu niçinle travmaya maruz kalmadan resen oluşan yahut küçük travmalarla büyük boyutlu ekimozların olması ihmal edilmemeli ve bir uzmana danışılmalıdır.

İlaçlar niye olabileceği üzere trombosit bozuklukları da niye olabiliyor

Kimi kan sulandırıcı ilaçlar, steroid, antidepresanlar başta olmak üzere, ilaçlar ve kimi besin destekleri kolay morarmaya niye olabilirler. birebir vakitte kanın pıhtılaşmasında nazaranv alan ve trombosit denen hücrelerin sayısal ya da yapısal bozukluğuna, kanın pıhtılaşmasında misyon alan proteinlerin eksikliğine niye olan başta kan hastalıkları olmak üzere birfazlaca medikal durum morarmaya niye olabilir.

Nasıl anlaşılır?

sebebini araştırmaya yönelik trombosit sayısı ve işlev testleri, pıhtılaşma testleri ve biyokimya testleri yapılmalıdır. Morarma ile birlikte diş eti kanaması, burun kanaması ya da küçük bir kesi daha sonrası çok ve uzun süren kanama olması altta yatan önemli bir kan hastalığın belirtisi olabilir. Bu niçinle bu hastaların kesinlikle bir uzmana başvurması gerekir.
 
Üst