Bunlar Pazar ve Pazartesi günkü etkiler

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Autobahn şirketinde iş anlaşmazlığı


Sıkışma riski var mı? Süper grev günü otobanları böyle etkiliyor







Otoban 3’te araçlar trafiğe takıldı (arşiv fotoğrafı).

© Kaynak: Oliver Berg/dpa/arşiv görseli


Pazartesi günü iki sendikanın ortak uyarı grevi toplu taşımayı yavaşlattı ve otoyollar da korunmayacak. Ancak gerçekten uzun trafik sıkışıklığı veya hatta ana yolların tamamen kapanma riski var mı?








Pazartesi günkü süper grevin Alman otobanları üzerinde de sonuçları olacak: kazaların ve fırtınaların neden olduğu hasarların kısa vadeli onarımından sorumlu olan otoban şirketi de greve gidecek. Sürücüleri tam olarak ne bekliyor?


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Açık olan bir şey var: Özellikle yerel ulaşımın da grevde olduğu şehirlerde sokaklar muhtemelen çok kalabalık olacak. Otoyollarda da trafiğin artması bekleniyor: Deutsche Bahn, uzun mesafeli trafiği ve bölgesel trafiğin büyük bir bölümünü Pazartesi günü durduracak ve Alman havaalanları da geniş çapta greve gidecek.

Sonuç olarak, birçok gezgin arabalara geçmek ve otoyolları kullanmak zorunda kalacak, bu da normalden daha fazla trafik sıkışıklığına neden olabilir.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Otoyol şirketi, otoyolların kapatılmasını hariç tutuyor


Ancak, otoyol şirketindeki iş durdurmanın çok özel etkileri hakkında farklı açıklamalar var: Verdi federal başkan yardımcısı Christine Behle, sürücülerin trafik sıkışıklığına ve yönlendirmelere hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Ve: “Belirli tünellere de bakacağız.” Bu nedenle, “Elbe Tüneli gibi” tünel kapanışlarına gelebilir. Bunun nedeni, tünellerin güvenliğinin artık izlenememesidir – bu görev, bölgesel otoyol şirketlerinin sorumluluğundadır.





Karayolları bakım dairesinin arabasının üzerinde “işletme hizmeti” yazmaktadır.

© Kaynak: resim ittifakı/dpa


Otoyol şirketi bu korkuyu hemen reddetti – yetkili makam, federal ana yolların veya otoyol tünellerinin tamamen kapatılma olasılığını dışlıyor. Bir açıklamada, “Özellikle federal ana yollardaki operasyonel hizmet sürdürülmelidir” dedi. “Bu amaçla, örneğin tünellerin kapanmasını önlemek için acil servis anlaşmaları yapılır.”

Bölgesel otoyol şirketleri bile tamamen kapanmaya yol açacak büyük etkiler beklemiyor. “Tedbirleri elimizden geldiğince aldık. Otobanlarda kaza olursa silahlarımızın yanındayız” dedi.

İşverenler, Pazartesi günkü mega grev öncesinde sendikalara saldırdı


Almanya genelinde milyonlarca yolcu ve işe gidip gelen kişi, muhtemelen Pazartesi günü benzeri görülmemiş bir trafik uyarı grevinden etkilenecek.

© Kaynak: dpa


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Ancak kesin olan bir şey var: Hamburg Elbe Tüneli’nde sürücülerin Pazartesi günü uzun trafik sıkışıklığına ve bekleme sürelerine hazırlıklı olması gerekecek. Verdi sendikasına göre, grev gününde dört tüpten sadece biri geçilebilir olmalıdır. Bir sözcü Cumartesi günü, sendikanın başarısız müzakerelerin ardından tek taraflı olarak Autobahn GmbH’ye bir acil durum hizmeti teklif ettiğini, böylece her vardiyada bir Autobahn 7 tünelinin açık kalması gerektiğini söyledi. İnşaat çalışmaları nedeniyle hafta sonu boyunca kapalı olan Elbe tüneli ve otoyolu, Pazartesi günü saat 05.00’te yeniden trafiğe açılacaktır.

Birçok federal eyalet, pazar günleri uyarı grevlerinden önce kamyonların sürülmesine izin veriyor


Grev gününden önce bile, birkaç federal eyalet tepki gösterdi ve Pazar günü, malların taşınmasını kolaylaştırmak için normalde o gün yasak olan otoyollarda kamyon trafiğine izin verdi. Schleswig-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Palatinate, Hesse, Saarland, Baden-Württemberg ve Saxony-Anhalt, kamyon kullanma yasağını izlemeyeceklerini, hatta kaldırmayacaklarını açıkladı. Nakliye şirketleri, perakendeciler ve Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) daha önce böyle bir adımı savunmuştu.

Verdi sendikası ile demiryolu ve ulaştırma sendikası (EVG) Pazartesi günü ulaştırma sektöründe iş bırakma çağrısında bulundu. Uzun mesafeli, bölgesel ve S‑Bahn demiryolu trafiği, neredeyse tüm Alman havaalanları ve yedi federal eyaletteki yerel toplu taşıma araçları grevde. Otoyol şirketi gibi nakliye de etkilenir.

RND/seb/dpa
 
Üst