Blue Origin, ay görevi için uzay mekiği inşa ediyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Elon Musk’tan SpaceX’ten Sonra

Jeff Bezos için Nasa siparişi: Blue Origin, Artemis görevi için ay modülü oluşturuyor







Milyarder Jeff Bezos.

© Kaynak: Chuck Bigger/Space Sempozyumu aracılığıyla


ABD uzay ajansı Nasa, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un şirketini “Artemis” görevindeki astronotlar için bir uzay mekiği inşa etmesi için görevlendirdi. NASA, programla birlikte ilk kez aya bir kadın ve beyaz olmayan bir insanı göndermek istiyor.








Washington. İkinci denemede, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, ABD uzay ajansı Nasa’dan “Artemis” görevindeki astronotlar için aya iniş aracı inşa etme taahhüdü aldı. Nasa ve Bezos’un uzay şirketi Blue Origin Cuma günü yaptığı açıklamada, 3,4 milyar dolar (yaklaşık 3,1 milyar avro) değerinde ilgili bir sözleşmenin imzalandığını söyledi. Blue Origin, Lockheed Martin ve Boeing dahil olmak üzere birkaç başka şirketle teklif vermek için işbirliği yaptı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


astronotlar için aya iniş aracının tasarımı

astronotlar için aya iniş aracının tasarımı


“Artemis” görevinin astronotları için aya iniş aracının tasarımı.

© Kredi bilgileri: IMAGO/ZUMA Tel


Blue Origin, ilk ihalede milyarder Elon Musk’ın (51) SpaceX şirketi ile rekabet edemedi. Bezos (59) daha sonra herkesin önünde şikayette bulundu ve hatta para teklif etti. NASA yarışı yeniden açmıştı. SpaceX tutuldu, ancak şirketten teklifini genişletmesi istendi.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Emirler sözde Artemis programının bir parçası. Adını Yunan ay tanrıçasından alan program, ilk kez bir kadını ve beyaz olmayan bir insanı aya indirmeyi amaçlıyor. Ay’da bir tür uzay istasyonu da kurulacak ve Mars’a insanlı bir uçuş için temel olarak kullanılacak – ancak bu ancak uzak bir gelecekte olacak.

Avrupa Uzay Ajansı Esa ve diğer bazı ülkelerden uzay ajansları “Artemis” ile ilgilenmektedir. Aralık ayında ilk insansız “Artemis” testi başarılı oldu.

Haberler
 
Üst