Amerikalılar Enflasyonun Şükran Günlerini Bölmesine İzin Vermiyor

Bakec

Member
Amerikalılar Enflasyonun Şükran Günlerini Bölmesine İzin Vermiyor



Market alışverişinden seyahate kadar tatil masrafları arttı ve tüketiciler bunları tıslamaya istekli.


İle Roe D’Angelove Zachary Bickel

çizimler Cari Vander Yat


Geçen yılki Şükran Günü ziyafeti gelmiş geçmiş en pahalı şölenlerden biriydi; Bu kez yemeğin başındaki şaraptan, sonundaki kahve ve turtaya kadar her şeyde fiyatlar daha yüksek.

Masaya oturmak da daha pahalıya mal olacak: Şükran Günü haftası seyahatleri için ortalama yurt içi uçak bileti geçen yıla göre yüzde 46 artarken, benzin yaklaşık yüzde 6 arttı. Tatil hafta sonu art arda izlemeniz bile daha yüksek fiyatlı.

Ancak Amerikalı tüketiciler büyük ölçüde caydırılmamış görünüyor.

Her ne kadar şirketlerin kontrolü dışındaki faktörler — tedarik zinciri engelleri; içerik kıtlığı; daha yüksek işçilik, yakıt ve nakliye maliyetleri; ve hindi ve yumurta söz konusu olduğunda, kuş gribi fiyatların yükselmesine yardımcı oldu, müşterilerin bunları ısmarlama isteği de arttı. Uçak bileti fiyatlarıyla birlikte uçak yolculuğu da arttı. (Enflasyon, Ekim ayında yüzde 7,7 idi, bir önceki aya göre bir yavaşlama, ancak yine de 1980’lerin başından beri görülmeyen bir seviyede.)

Bakkaliye fiyatları Ekim ayında yüzde 12,4 arttı, ancak ABD’nin en büyük market zinciri olan Walmart, üçüncü çeyrekte hem satışlarda hem de hacimde artış gördü. Özel bir marka geliştirme şirketi olan Daymon Worldwide tarafından yapılan bir ankete göre, Amerikalı tüketicilerin çoğu tatil ürünlerine daha fazla harcama yapmayı bekliyor.

Bu yıl ev sahipliği yapmayı veya ev sahipliği yapmayı mı planlıyorsunuz? İşte geçen yıla göre ne kadar daha pahalıya mal olabileceği:


Türkiye: +%18

Sos: +%14,6


Küp ekmek içi, 14 oz.: +%41

Beyaz patates, 1 lb.: +%15,2

Taze kızılcık, 12 oz.: -16%

Taze sebzeler: +% 8,3


Akşam yemeği ruloları: +%13,6

Tereyağı: +26%

Kahve: +%15,6


Şarap, 1 litre: +%3,2

Bira, 12 oz. Yapabilmek: +%6

Alkolsüz içecekler: +%13,2


Turtalar: +%18,6

Taze meyve: +%6,6

Dondurma: +%13,3

uçak bileti: +%46


Netflix: +%10

Kaynaklar: 1 Ağustos’tan 25 Ekim’e kadar mevcut olan ücretlere dayalı olarak Kayak’tan uçak bileti verileri. Çalışma İstatistikleri Bürosu, Tarım Departmanı ve bir endüstri grubu olan Amerikan Çiftlik Bürosu Federasyonu’ndan alınan ürünlerin yıllık fiyat artışlarına ilişkin veriler.

Niraj Chokshi, Julie Creswell ve Jordyn Holman raporlamaya katkıda bulundu.
 
Üst