Açık Ev Partisi Yok. Etkileyenler Sadece Açık Bir Kapı İstiyorlar.

Bakec

Member
Geçenlerde bir Salı sabahı, fotoğrafçılar Yukarı Doğu Yakası’nda inşası devam eden bir gökdelen olan Sutton Tower’ın lobisinde toplanmaya başladıklarında hava hâlâ karanlıktı. Güneş Manhattan silüetinin üzerine vurduğunda, 30 tanesi çatı katında kaçıyor ve yaklaşık iki milyonluk birleşik bir takipçi kitlesi için sosyal medya içeriği oluşturuyordu.

Pazarlamacılar yıllardır tavsiyeleriyle tüketici davranışını şekillendirebilen trend belirleyicileri kovaladılar ve etkileyiciler bu talebi, hedeflenen gönderileri avantajlar karşılığında takas etmek için kullandılar.

Bu, ünlülerin ödemeler ve yağma karşılığında lüks apartman dairelerinin hashtag’li görüntülerini sattığı emlak için de geçerlidir. Sadece birkaç yıl önce, simsarlar açık ev partilerine katılmaları için modeller kiralıyor ve aktris Tavi Gevinson gibi kişilere mülklerini satan yüksek oranda filtrelenmiş fotoğraflar karşılığında para ödüyorlardı.

Ancak bu işlemlerin para birimi değişiyor. Bugün borsalar daha gösterişsiz ve nakit nadiren el değiştiriyor. Bunun yerine, geliştiriciler sadece niş etkileyicilere kulelerine giriş sunar ve karşılığında daha hedef kitleye doğrudan bir hat alırlar.


Ülke genelindeki yüksek binalarda fotoğrafçılar, müzisyenler ve diğerleri, Instagram ve TikTok hesaplarını bu geliştiricilerle giderek daha fazla uyumlu hale getiriyor. Bazıları için, özellikle de evvel’in sadece Manhattan’ın en seçkin binalarına girebilmek için çılgınlıklara başvurması gerekenler için, artık ön kapıdan içeri alınmaları yeterli.


Instagram’da yaklaşık 60.000 takipçisi olan ve fotoğraflarında düzenli olarak ufuk çizgisi manzaraları ve benzersiz açılar bulunan serbest fotoğrafçı Gregory Berg, “Kesinlikle ücretsiz reklam veriyorsunuz” dedi. Sosyal medyayı mütevazı bir şekilde takip eden diğer fotoğrafçılarla birlikte Sutton Tower’a davet edildi ve erken başlama saatine rağmen daveti memnuniyetle kabul etti.

Bay Berg, “Yıllardır binaların çatılarına çıkıyorum ve tırmanıyorum” dedi. “İskeleye tırmanmak zorunda kalmamak ve sadece asansöre binerek perspektifin tadını çıkarmak kaç”.

Danimarkalı mimar Thomas Juul-Hansen tarafından tasarlanan 121 konutluk bir kat mülkiyeti olan Sutton Tower, Doğu Nehri kıyısındaki en yüksek konut binasıdır. Satışlar bu ay resmi olarak açıldığında, geliştiriciler dubleks çatı katını 70 milyon dolara satmayı umuyor.


Ancak çatı katı henüz satılık değil ki bu, yaklaşık 150.000 Instagram takipçisi olan bir fotoğrafçı olan Joe Thomas için heyecan verici bir olasılıktı. Yakın tarihli çalışmaları arasında Condé Nast Traveler’ın Aralık kapağı da yer alan Bay Thomas, New York mimarisinin bakış açısını değiştiren imgelerinde uzmanlaşıyor. Sutton Tower davetinin erken kalkmak için yeterince nadir bir fırsat sunduğunu söyledi.

“Erişimle ilgili,” dedi. “Bu bina tamamlandığında, sahibi siz değilseniz veya sahibiyle arkadaş değilseniz, bu manzarayı bir daha asla göremeyeceksiniz.”


Sutton Tower’ın satış ve pazarlama sorumlusu Beth Fisher, “Sosyal medya şu anda lüks gelişmeleri pazarlamak için gerçekten çok önemli” dedi. Kredi… The New York Times için Gabby Jones

Sutton Tower’ın satış ve pazarlama sorumlusu Beth Fisher, “Sosyal medya şu anda lüks gelişmeleri pazarlamak için gerçekten çok önemli,” özellikle de fiyatlar arttıkça potansiyel alıcı havuzunun küçülmesi nedeniyle, dedi. “Bunu özellikle şimdi burada yapmamızın nedeni, bu mülkü pazara yeni getiriyor olmamızdır.”

Güvenilir bir etkileyiciden gelen bir onay, geleneksel reklamcılığa göre çok daha fazla etki sağlayabilir. Matter Communications tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yanıt verenlerin yüzde 61’i, bir markanın kendisi tarafından oluşturulan içerikten çok, bir etkileyicinin tavsiyelerinden etkilenme olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Sutton Tower’daki fotoğrafçılar, kahve ve mütevazı bir çörek dışında, zamanları için hiçbir tazminat almadılar. Hepsi, çektikleri tüm görüntüleri saklamalarına izin verildiğini anladılar, ancak en azından bir avuç tanesini, binayı tanımlayan hashtag’ler ve coğrafi etiketlerle sosyal medya kanallarına göndermeleri bekleniyordu.

New York’taki Waldorf Astoria otelinin yanında inşa edilen ve evlerin 1.825 milyon dolardan fiyatlandırıldığı 375 birimlik bir konut geliştirme olan Waldorf Astoria Towers’ın satış direktörü Dan Tubb, bu düzenlemelerde el değiştirmemenin yeni standart olduğunu söyledi. 18,5 milyon dolar. Mülkün 2024’te açılmasını beklerken, Bay Tubb düzenli olarak etkileyicilerle çalışıyor, bunun hem sorgulamalar hem de satışlar üzerinde “ölçülebilir, büyük bir etkisi” olan bir strateji olduğunu söyledi.


Waldorf, Kasım 2019’dan bu yana pazarlama stratejisine etkileyicileri aktif olarak dahil ediyor. Bir sözcü, o zamandan beri Instagram takipçilerinin yüzde 32 arttığını söyledi.


Mayıs ayında Waldorf markası, Instagram’da 105.000 takipçisi olan Türk piyanist Ayşedeniz Gökçin’i New York’a davet etti ve Waldorf’un satış galerisinde bulunan Cole Porter’ın tarihi orijinal Steinway kuyruklu piyanosunu bizzat çalmaya başladı. 500.000’den fazla Instagram takipçisi olan Türk sanatçı arkadaşı Kaan Sekban’a katıldı ve ikili birlikte Frank Sinatra’nın “New York, New York” şarkısını söyledi.

Eğlenceli bir dublörden daha fazlasıydı. Waldorf, etkinlikten gelen trafiği dikkatli bir şekilde izliyordu ve oluşturulan sosyal medya izlenimlerinden – 1,5 milyondan fazla – memnun oldu.

Klasik eğitim almış bir piyanist olan “influencer” tabirine sinir olan Gökçin, 11 yaşında Juilliard School seçmeleri için Türkiye’den gittiğinde Waldorf Astoria otelinde kaldı ve markayla iş birliği yapma fırsatının büyük bir fırsat olduğunu söyledi. kişisel heyecan

“İşlemsel değildi,” dedi. “Bu kadar efsanevi bir piyanoya dokunmak büyüleyiciydi.”

24 milyar dolarlık bir endüstri olan etkileyici pazarlama, on yıldan uzun bir süredir TikTok, Instagram ve Facebook’ta yayılıyor ve güzellik, moda ve spor markaları onu ilk ve en hevesli benimseyenlerden bazıları. Basılı pazarlama, reklam panoları ve ağızdan ağza pazarlama gibi geleneksel reklam kanallarının uzun süredir hakim olduğu konut gayrimenkulleri, bu fikre ısınmak için daha yavaş olmuştur.

Ancak pandemi sırasında bu eğilim, Covid-19 kısıtlamalarına diğer eyaletlerden daha fazla bırakınız yapsınlar yaklaşımı sergileyen ve bazılarına göre pandeminin ilk aylarında her gün yaklaşık 1.000 yeni sakin akınının olduğu Florida’da bir yer edindi. tahminler — bunu lüks inşaat ve satışlarda bir patlama izledi. 2021’de Güney Florida’da satılan çok aileli mülklerin sayısı, 2016’daki 5,5 milyar dolarlık önceki satış rekorunun iki katından fazla, toplamda 11,4 milyar doları buldu.


“Miami’de bunu sık sık görüyoruz, burada yeni binalar ortaya çıkıyor ve henüz piyasada bile olmayan bir apartman dairesinde partilerden içerik yayınlamak için bir ton etkileyici alıyorlar” dedi. 456 Growth, bir pazarlama danışmanlığı. “Influencer’lar için işlerinin önemli bir kısmı, her zaman hareket halinde ve en arzu edilen yerlerde görülüyor. Ve şirketler için bu, pazarlama bütçelerini kısmaya yardımcı oluyor.”

Ama her zaman ücretsiz değil. Özellikle lüks projelerinin kiraları artırabileceği mahallelerdeki bazı geliştiriciler, olumlu gönderiler karşılığında onlara danışmanlık ücreti ödeyerek yerel topluluktan etkileyicilere güveniyor.

Kahve ve çörek dışında, Sutton Tower’daki fotoğrafçılık etkileyicileri zamanları için herhangi bir tazminat almadılar. Kredi… The New York Times için Gabby Jones

Güney Bronx’ta iki binalı lüks bir konut kompleksi olan Estela’nın geliştiricisi olan Domain Companies, mahalledeki işletmelere gerçek dünyadan tanıtımlar yapması için Instagram hesabında 49.000 takipçisi olan yerel bir sanatçı ve girişimci olan Amaurys Grullon’u işe aldı. Domain’in eş CEO’su ve kurucu ortağı Matthew Schwartz, amacın, Estela’nın topluluk oluşturan biri olarak görülmesi için bölgede ortaklık kuracak işletmeler bulmak olduğunu söyledi ve Bay Grullon’un hedeflenen gönderileri, bu konuda çok önemli bir rol oynuyor. o.

Estela’da 2023’te açıldığında bir apartman dairesinde de indirim kazanmaktan mutluluk duyacağını söyleyen Bay Grullon, “soylulaştırma” terimine karşı çıkıyor ve bir müteahhitle iş birliği yaparak bunu yapmak için çalıştığını söylüyor. mahalledeki değişikliklerden mühlet sakinleri faydalanabilir.

Mahallelerimizde güzel şeyleri hak ediyoruz” dedi. “Geçmişte geliştiricilerin buraya gelip başarısız olduklarında işlerin nasıl yürüdüğünü gördük. Bu yüzden şimdi anlatıyı değiştiriyoruz ve süre boyunca toplumu da kapsıyor.”

Bay Schwartz, ortaklığın basit olduğunu söyledi.

“Mahalleye geliyoruz ve işte mahalleyi tanıtmakla ilgili küçük bir işletmesi olan bir etkileyici” dedi. “Her zaman iyi niyet oluşturmaya çalışıyoruz.”
 
Üst