Yönetim Kurulu Çeşitliliği Gerektiren Kaliforniya Yasası Düştü

Bakec

Member
Kurumsal yönetim kurullarında çeşitlilik gerektiren bir California yasası, devletin işyerinde ırk ve cinsiyet eşitsizliklerini ele alma çabalarına bir darbe olarak indirildi.

Kar amacı gütmeyen muhafazakar bir savunma grubu olan Judicial Watch tarafından açılan bir davaya yanıt olarak, Los Angeles County Yüksek Mahkemesi’nden Yargıç Terry Green Cuma günü yasanın eyalet anayasasını ihlal ettiğini tespit etti.

Yasa, 979 sayılı Meclis Yasası, 2020’de yürürlüğe girdi. Kaliforniya merkezli halka açık şirketlerin, çeşitli ırklardan ve etnik gruplardan insanlar ve gey, lezbiyen olarak tanımlanan kişiler dahil olmak üzere yeterince temsil edilmeyen topluluklardan yönetim kurulu üyelerine sahip olmasını gerektiriyor. , biseksüel veya transseksüel. Vali Gavin Newsom, yasa tasarısını imzalarken, bunun ırksal adalet ve yetkilendirme için bir zafer olduğunu ilan etti.

Judicial Watch’ın yasanın imzalanmasından bir ay sonra açtığı davada, kota zorunluluğu getirdiği için anayasaya aykırı olduğu ileri sürüldü.

Yargıç Green kararının gerekçesini belirtmedi. Bir duruşmada, Law360’a göre, yasayı hangi gruplara yardım etmeyi amaçladığı konusunda “biraz keyfi” olarak nitelendirdi.

Judicial Watch’ın başkanı Tom Fitton, kararın ardından yaptığı açıklamada, yasayı “modern dönemin ayrımcılığa karşı anayasal yasaklara yönelik en açık ve önemli saldırılardan biri” olarak nitelendirdi.

California, şirket yönetim kurullarında en az bir kadın bulunmasını zorunlu kılan 2018 yasasından başlayarak, şirketleri üst sıralarını çeşitlendirmeye zorlamada ülkeyi yönetti. Uymayan şirketler para cezasıyla karşı karşıya.

Kısmen Vali Newsom’un eşi Jennifer Siebel tarafından kurulan ve toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan kar amacı gütmeyen California Partners Project’in bir raporuna göre, 2018 yasasının geçmesinden bu yana, yönetim kurullarındaki kadın sayısı iki katından fazla arttı. Newsom. Grup, geçen yıl yeni yönetim kurulu atananlarının yarısından fazlasının kadın olduğunu söyledi.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Nasdaq tarafından, bu yıl yürürlüğe girecek olan ve borsada işlem gören şirketlerin, kurullarının etnik ve cinsiyet yapısını açıklamalarını ve en az iki ” “çeşitli” üyeler veya neden katılmadıklarını açıklayın. Maryland ve New York da dahil olmak üzere diğer eyaletler, şirketlerin yönetim kurulu çeşitlilik istatistiklerini açıklamasını şart koştu, ancak hiçbiri zorunlu kotaları yürürlüğe koymadı.

Judicial Watch, Kaliforniya’nın cinsiyet çeşitliliği yasası hakkında kotalara karşı aynı argümanı öne sürerek ayrı bir dava açtı. Ayrıca, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na çeşitlilik kurallarını onaylamasından vazgeçmesi için baskı yaptı.

California’nın Yargıç Green’in kararına itiraz edip etmeyeceği belli değildi. Dışişleri bakanı Shirley Weber, yorum talebine yanıt vermedi.

Hukuk firması Fenwick & West’in kurumsal yönetim eş başkanı David A. Bell, kararın tam bir sürpriz olmadığını ve Kaliforniya’nın cinsiyet çeşitliliği yasasının da benzer bir akıbetle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Bay Bell, “Anayasal ilkelere göre, mahkemeler genel olarak kotalara düşman olmuştur” dedi.

Yine de, Yargıç Green’in kararı olası temyizlerden sonra geçerliliğini korursa, Bay Bell, zaten üst sıralarını çeşitlendirmeye zorlanan şirketler için bunun çok fazla değişmesini beklemediğini söyledi.

“Kurumsal yatırımcılar, çalışanlar, müşteriler gibi pek çok farklı paydaşın beklentileri için şimdiden bir ölçüt oluşturdu” dedi. “Kıyaslama var ve bu beklentiler dünyada devam edecek.”