“Yetenek yeterli değildir ve mutfakta sadelik azınlığın işidir”

dvrzener

New member
Mutfakta yetenek nelerden oluşur?
“Her şeyden önce lezzet, tatları ve malzemeleri bir araya getirme bilgisi. Herkeste yok, bazıları deneyimle alıyor. Yetenek geliştirilir ve tutku ve bağlılığın devreye girdiği yer burasıdır.”

Bu restorandan geçen hangi karakterler sizde yeni bir yemeğe ilham kaynağı oldu?
“'Salata, enginar ve frenk soğanlı yumurta likörü' yemeği, yumurta likörünü seven Callas'a bir saygı duruşu niteliğindedir. Bir gün dağlardan dönen Dino Buzzati restoranın kapısını çalar: 'Günaydın, kusura bakmayın, bir şeyler yemek istediğim için durdum. Bu mümkün mü?'. Giorgio Gioco, “Fazla bir şey yok ama bir şeyler hazırlayabilirim” diye yanıtladı. Kendisine Verona eyaletinin tipik bir peyniri olan Monte Veronese'yi zeytinyağıyla birlikte hediye etti. Böylece Buzzati ve Giorgio Gioco'ya ithaf edilen mantı all'olio e Monte Veronese doğdu. Tazio Nuvolari için aklıma şu geldi: Puntel'li bir sashimi, çünkü kendisi Mantua eyaletindendi ve onun kasabasında salam ezmesi ve altında pirzola ile yapılan puntel'li risotto yapılıyor. Tarifini yazdım ama denemeye vaktim olmadı. Ancak bunun iyi bir yemek olduğuna inanıyorum.”