Ulaştırma Bakanı Schnieder, yenilendiğinde bir hız kazanmak istiyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Patrick Schnieder, Ulaştırma Bakanlığı'ndaki ilk röportajı için RND muhabirlerini aldığında sakinleşiyor. CDU politikacı, altyapının yenilenmesinde hızlanmayı planladı. Ofisinin kurulmasıyla fazla zaman kaybetmedi: raftaki trenler, otobüsler ve uçak modelleri hala selefi Volker Wissing'den.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Bay Schnieder, altı hafta boyunca Ulaştırma Bakanı ile ve çeşitli sorunlar ve zorluklarla karşı karşıya kaldınız. En çok hangisini yapıyor?

Bir numaralı konu yatırımdır. Tüm ulaşım modlarıyla ilgili bazı yakalamamız var. Yakalamak istiyoruz. Ve bunun için paraya ihtiyacımız var. Maliye bakanı ile iyi görüşmeler yapıyorum.

Para bolca olmalı, sonuçta altyapı projeleri için özel borçlu 500 milyar avro kazanabilirsiniz. Selefleri bu tür meblağları bile hayal edemedi.

Özel fon biri için tasarlanmamıştır, ancak üç yasama dönemi için bir kısmı ülkeler için tasarlanmıştır, ancak evet: Şimdi nihayet sokaklarımızı yenileme fırsatımız var, köprüler, yenilenmiş gibi görünüyordu. Buna acilen gerekli ve ben hız yapmak istiyorum. Para serbest bırakılırsa hemen başlatılabilecek bir dizi proje var. Amacım vatandaşların bu yıl işlerin hareket ettiğini görmeleri.

Amacım vatandaşların bu yıl işlerin hareket ettiğini görmeleri.
Patrick Schnieder,

Ulaşım bakanı

Bakım açınızdan öncelikle nereye yatırılmalıdır?

Paranın çoğu trene akacak çünkü sorunlar en büyük. Bununla birlikte, yol ağında acilen gerekli yenilemeler de vardır. Ve su yollarımız da modernize edilmeli. Muazzam bir potansiyele sahipler – aynı zamanda iklim koruması açısından da.

Tren kadar sokaklar ve köprüler kurtarıldı mı?

Bunu karşılaştıramazsınız. 60'lı ve 70'li yıllardan gelen köprülerle çok temel bir sorunumuz var. O zamanlar, yıllar içinde gelen ve bugünün trafiği için yapılmamış bir çok bina inşa edildi. Bu köprüler yenilenmeli ve sadece çekirdek ağda yaklaşık 4.000 olmalıdır.

Sermaye radarı

Hükümet bölgesinden RND bülten. Her zaman Perşembe.

Numaranın dökülmesine izin vermiyor mu?

Görev çok büyük. Ancak ilerleme göründüğü kadar düşük değildir. 450 futbol sahasının yenilenmesine ihtiyaç duyan toplam bir alandan bahsediyoruz. Büyük köprüler başladığından beri, 156 futbol sahası – üçüncüsü – zaten yapıldı. Yani bir şeyler oluyor. Ama daha hızlı olmalıyız.

Nasıl emin olmak istersiniz?

Planlama ve onay prosedürleri için daha fazla hıza ihtiyacımız var. Bugün bir köprü yıkmak ve aynı yerde yeni bir köprü inşa etmek istiyorsak, tam, kendi planlama onay sürecimiz yapmalıyız. Bu delilik ve bunu değiştireceğim. Köprü birkaç metre ofset inşa edilmişse, basit bir onay süreci yeterli olmalıdır.

Trene gelince, problemler sadece rayda değil, aynı zamanda yapıdadır. DB mevcut çizgisinde hala sürdürülebilir mi?

Tren oldukça karmaşık bir sistemdir. Müşteriler, toplum ve devlet perspektifinden hedefleri tanımlamak için onlara bir bütün olarak bakmak istiyorum. Sadece hedefler kurulduğunda kendimi geçerli listeye ulaşıp ulaşamayacakları sorusuna adayım. Bununla birlikte, trenin kontrol edilmesinde iyileştirme için yer olduğu açıktır.

Kontrolle ne demek istiyorsun?

Demiryolunun yüzde 100 sahibi olarak, federal hükümet varış noktalarını belirleyebilir. Operasyonel iş yönetiminde. Hedeflere ulaşılmazsa ne olur? Belirli çerçeve koşullarını belirleyen bir denetim kurulu uyumlarını nasıl zorlayabilir? Bu tür sorular hakkında konuşmalıyız.

Sadece eğiticiyi atın ve her şeyin yoluna gireceğini umuyoruz.
Patrick Schnieder,

Tren Kuruluna bakarak Federal Ulaştırma Bakanı.

Genellikle denetim panoları teslim edilmezse tahtayı değiştirir. Koalisyon anlaşmasını doğru bir şekilde okursak, bir yeniden hizadan bahsettiğimiz, trende plan gibi görünüyor – değil mi?

Bunu kısaltmam. Koalisyon Anlaşmasında Denetim Kurulu ve Yönetim Kurulu'nun yeniden düzenlenmesi atanır. Genel yapı ile ilgili mi: Ana şirket ve çok sayıda iştirakin bu şekilde kurulması gerekiyor mu? Şu anda olduğu gibi çok sayıda yönetim kurulu üyesine ihtiyacımız var mı? Bu sorular hakkında konuşmak istiyorum. Ve sonunda kartları koymalısınız: İstiyor muyum ve bunu mevcut personelle yapabilir miyim, yapmayabilir miyim? Ama sadece eğiticiyi atın ve her şeyin yoluna gireceğini umuyorum başlangıçım değil.

Spor gazetecileri şimdi demiryolu yönetmeni Richard Lutz'un hala sınırsız güvenlerinden zevk alıp almadığını soracaklardı.

Burada futbolda olmadığımız için farklı cevap vereceğim. İkimiz de başarılı bir tren için birbirimize bağımlı olduğumuzu biliyoruz. Sadece sahipler ve yönetim yan yana ilerleyeceğiz. Hala yol hakkında konuşacağız. Ama yön üzerinde hemfikiriz.

Bu birlik ayrıca genel yenilemeleri, yani aylarca engelleme ve önemli olan yuvarlak vergileri de içeriyor mu?

Evet, temel konsepte sadık kalıyoruz, çünkü aşırı yüklenmiş rotalarda harekete geçmeye ihtiyaç var. Ama hangi etkilere sahip olduğu yakından bakıyoruz. Riedbahn gibi her yerde koşmak zorunda, yani Frankfurt ve Mannheim arasındaki son derece yoğun rota, tam kilitleme ile mi? Hangi hatalardan öğrenebiliriz? Berlin-Hamburg rotasının yenilenmesi gibi yaklaşan projelerde daha iyisi daha iyisi?

Patrick Schnieder (CDU), Federal Ulaştırma Bakanı, Berlin, 13 Haziran 2025.

Patrick Schnieder (CDU), Federal Ulaştırma Bakanı, Berlin, 13 Haziran 2025.

Kaynak: Phototheke.de

Ve?

Berlin-Hamburg'un genel yenilenmesi için planlanan değiştirme ve alternatif trafiğe yakından bakacağız. İyileştirmeniz oldukça olasıdır. Ayrıca kendime bir yıl içinde en fazla dokuz rota yenilemesinin gerçekçi ve mantıklı olup olmadığını soruyorum. Ayrıca tren müşterilerini ezmemize izin verilmiyor.

İndirimli aile rezervasyonunun sona ermesiyle, demiryolu son zamanlarda öfkeye neden oldu …

Bence yanlış bir sinyal. Ve bunu eleştirmelisin. Demiryolu çok aile dostu bir şirket, Bahncard ve 14 yaşına kadar olan ücretsiz çocukları hala çekici. Ancak, ana seyahat zamanında ve demiryollarını daha çekici hale getirmek için birçok görevimiz olduğu bir zamanda büyük bir soru işareti koydum.

Birçok insan Almanya biletinin geleceğini taşıyor. Bu güvenli mi?

Şimdi bununla başa çıkmalıyız, Koalisyon Anlaşmasında kabul ettik. Ülkelerle müzakerelerdeyiz ve Haziran sonunda özel bir ulaşım konferansı olacak. Eyleme ihtiyaç var, çünkü D-bileti 2025'in ötesinde güvenli bir şekilde tasarlamak istediğimiz için.

Bu yıllık hackten ne kadar eminsiniz ve uzun vadeli bir çözüm var?

Bu bizim amacımız, bunu başarmak istediğimizi kabul ettik. Şimdi bunun başarılı olup olmadığı ve nasıl başarılı olup olmadığıyla uğraşmak zorundayız.

Trafik sektörü bakanınız altındaki iklim hedeflerine uyacak mı?

Biz yükümlülüğün yanındayız. Bu hiçbir soru değil. Aynı zamanda, trafik ve yaşamdaki zorluklar en büyüktür. İnsanları ezmemeliyiz. Bu nedenle, Temmuz ayına kadar bilimsel ve ekonomik açıdan önerilerde bulunan bir komisyon kullandık. Sonra sonuçlara bakacağız ve uygulamaya çalışacağız.

Yasama dönemi için kişisel hedefiniz nedir?

Bir devlet olarak insanlara verdiğimiz hareketlilik sözünü kullanmak istiyorum. Güvenilir bir şekilde kullanmak istediğiniz trafikçilerle yolda olabilirsiniz. Arabaya güvenenlerin kırsal alanlarda makul bağlantıları var. Bireysel ulaşım şirketleri arasındaki bağlantının çalıştığını. Trenle iyi bir mesafe katladığımız için, tekrar güvenilir bir ulaşım aracı olarak kullanabilirsiniz. Bunlar benim hedeflerim.