Temyiz Mahkemesi Biden’ın Öğrenci Borcunu İptal Etmesini Geçici Olarak Durdurdu

Bakec

Member
Cuma günü federal bir temyiz mahkemesi, Başkan Biden’in öğrenci borçlarını hafifletme planını geçici olarak durdurdu ve hükümetin gelecek hafta kadar erken başlayabileceğini söylediği borç iptali ile ilerlemesini engelledi.

ABD Sekizinci Daire Temyiz Mahkemesi, bir bölge mahkemesi yargıcının Perşembe günü davayı yetersizlik nedeniyle reddetmesinin ardından Cumhuriyetçilerin liderliğindeki altı eyalet tarafından yapılan temyiz başvurusuna yanıt olarak erteleme verdi.

Dava, mahkeme, eyaletlerin hükümetin borçlarını ödemesini engelleyen bir tedbir talebi hakkında karar verene kadar herhangi bir borç iptalini askıya alıyor. Mahkeme, hükümetin eyaletlerin başvurusuna yanıt vermesi için Pazartesi günü ve eyaletlerin yanıt vermesi için Salı günü son tarih belirledi.

Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre Cuma günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, “Emir mahkemenin davayı reddetmesini tersine çevirmez veya davanın haklı olduğunu göstermez” dedi. “Mahkeme karar verene kadar borcun ödenmesini engeller.”

Borçluları Studentaid.gov’a başvurmaya devam etmeye teşvik etti. Sistemin geçen hafta sonlarında açılmasından bu yana yaklaşık 22 milyon kişi – uygun olması beklenenlerin yarısından fazlası – başvuruda bulundu.

Duraklama, St. Louis’deki Federal Bölge Mahkemesi’nden Yargıç Henry E. Autrey’in eyaletlerin ayakta durma iddiasını reddetmesinden bir gün sonra geldi.

Yargıç Autrey, “Davacılar borç tahliye planına önemli ve önemli zorluklar sunarken, mevcut davacılar bu zorlukların çözümüne devam edemiyorlar” diye yazdı.

Bay Biden’ın planı, yılda 125.000 dolardan veya hane başına 250.000 dolardan az kazananlar için 10.000 dolarlık federal öğrenci kredisi borcunu ve düşük gelirli aileler için Pell hibesi alanlar için 20.000 doları iptal edecek.

Cuma günü Delaware Eyalet Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Bay Biden, planının karşı karşıya olduğu çoklu yasal zorlukların en önemlisi olarak kabul edilen eyaletlerin davalarına saldırdı. Eğitim Departmanı, programın 30 yıldan fazla olan ömrü boyunca 379 milyar dolara mal olacağını tahmin ediyor.

Bay Biden, “Kongre’nin Cumhuriyetçi üyeleri ve Cumhuriyetçi valiler, kendi seçmenlerine bile bu yardımı reddetmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Perşembe günü geç saatlerde açılan bir mahkemede, dava açan devletler Sekizinci Daire mahkemesine iddialarının “aslında başarılı olma ihtimalinin yüksek” olduğuna ve “bu davayı sürdürüp sürdüremeyeceklerine dair önemli veya yakın sorular sorduklarına” dair inançlarını yinelediler. ”

Eyalet avukatları, herhangi bir borç iptal edildiğinde, “devletler yaşadıkları tüm zararları tam olarak telafi edemeyecek” dedi. Davayı takip eden eyaletler Nebraska, Missouri, Arkansas, Iowa, Kansas ve Güney Carolina.

Bay Biden, eğitim sekreterinin “savaş veya başka bir askeri operasyon veya ulusal acil durumla bağlantılı olarak” öğrenciler için mali yardım programlarını değiştirmesine izin veren 2003 tarihli bir federal yasayı öne sürerek borç affı programını yürürlüğe koydu. Biden yönetimi, pandeminin böyle bir acil durum oluşturduğunu savundu.

Duruşma – mahkemede başka bir tarafa zarar vermek için dava açma yeteneğinin – Bay Biden’ın borç tahliye planına karşı olanlar için her zaman büyük bir engel olması bekleniyordu ve bireyler ve kuruluşlar tarafından hükümete karşı açılan birçok dava zaten eksik olduğu için reddedildi. ayakta durmaktan.

Biden yönetimi, kanunî meydan okumaları engellemeye yönelik planını şimdiden kıstı. Eylül ayı sonlarında, Eğitim Bakanlığı, bazı Federal Aile Eğitim Kredilerinin artık bağışlanmaya uygun doğrudan federal kredilerde konsolide edilemeyeceğini belirtti. Bu değişiklik, öğrenci kredisi affı için uygun olduğunu düşünen yüz binlerce borçlunun borçlarının silinmesini önleyecektir.

Bu, Deb Collective gibi borç kurtarma grupları tarafından temsil edilen borçlularda hayal kırıklığı yarattı.

2010 yılında Ohio’daki Wright Eyalet Üniversitesi’nden mezun olan Matt Lennartz, 27.000 $’lık kredi aldı ve şu anda 42.000 $ borcu var, çünkü bir sıkıntı ertelemesi sırasında faiz tahakkuk ediyor.

Karısının kredileri yardım için uygun olan Bay Lennartz, “Genel olarak konuşursak, bu noktada mali açıdan hayal kırıklığının ötesindeyim” dedi. “Kesinlikle saçma bir durum.”

Ancak, Bay Biden’ın planı devam ederse, yardım almaya hak kazanacak olan Delaware Eyalet Üniversitesi’ndeki – tarihsel olarak Siyah bir okul – öğrenciler için bu bir can simidi olacak.

Bay Biden’ı tanıtan bir öğrenci olan Zachary Bernard, öğrenim ve ulaşım masrafları için 2019 yılında kredi aldığını söyledi. Sayın Biden’ın planı uygulanırsa borçsuz mezun olabilecek.

Bernard, “Bu, topluluğumuzdaki ve geleceğimizle neler yapabileceğimize dair zihnimizdeki engelleri yıkıyor” diyerek, kendisinin ve arkadaşlarının artık iş kurmayı ve ilk evleri için para biriktirmeyi düşünebileceklerini de sözlerine ekledi.