Tamamen Erkek, Tamamen Beyaz Kokpitin Sonu

Bakec

Member
Havayollarının yolcu uçaklarını uçurmak için kadınları ve renkli insanları işe almaya başlaması ve bir avuç öncü pilotun uçuş güvertesine girmesine izin vermesinden bu yana yarım yüzyıl geçti.

O zamandan beri, ticari havacılık katlanarak büyüdü, seyahati demokratikleştirdi ve Amerikalıların yaşama, çalışma ve oyun oynama biçimlerini yeniden düzenledi. Ancak endüstrinin bir kısmı çoğunlukla aynı kaldı. Pilotluk inatla monolitiktir: Bugün ABD’deki havayolu pilotlarının yaklaşık yüzde 95’i erkektir. Neredeyse çoğu beyaz.

Zakiya Percy, bunu değiştirmeye çalışan az sayıda ve giderek artan sayıda insandan biridir. 29 yaşındaki Bayan Percy, San Francisco’da büyürken uçmayı, yukarıdan geçen uçakları izlemeyi hayal ederdi.

“Çocukken kendi kendime dedim ki, sen zaten bir 777 uluslararası uçuşta kaptansın” dedi. “Sadece oraya gitmelisin.”

Şimdi, siyahi ve birinci nesil üniversite mezunu olan Percy, bir yıl içinde havayolu pilotu ehliyetine sahip olmayı umuyor ve ona bir adım kazandırıyor. bu hedefe daha yakın.

Bayan Percy gibi birçokları için pilotaj uzun zamandır ulaşılmazdı ya da öyle görünüyordu. Çok az kadın ve beyaz olmayan insan, kendilerini günümüzün uçuş güvertelerinde nadiren gördükleri için uçak uçurmayı arzuluyor. Eğitimin maliyeti ve ayrımcılığın bedeli de cesaret kırıcı olabilir. Şimdi endüstrinin harekete geçmesi için aciliyet var. Pilotlar yetersiz ve havayolları pandemiden gelen iyileşmeden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsa, kalıcı değişimi teşvik etmeyi öğrenmek zorunda kalacaklar.

United Airlines’ın CEO’su Scott Kirby Perşembe günü analistlere ve gazetecilere “Sektördeki pilot sıkıntısı gerçek” dedi. “Çoğu hava yolu şirketi kapasite planlarını gerçekleştiremeyecek çünkü en azından önümüzdeki beş yıldan fazla bir süre için yeterli pilot yok.”

Havayolları çeşitlendirmek için daha fazlasını yapmaya başladı. United kısa süre önce, önümüzdeki yıllarda en az yarısı kadın veya beyaz olmayan binlerce pilotu işe almak amacıyla bir uçuş okulu açtı. Diğer taşıyıcılar da benzer girişimler başlattı. Amaç, sektörün beklentilerini karşılamak için personel yetiştirmektir.

Ancak bu hırsları gerçekleştiren insanlar için pilot olmak, varoluşsal bir ihtiyacı karşılamaktan çok kişisel bir hayali gerçekleştirmekle ilgilidir.

Northern Illinois’de büyüyen ve kısa süre önce bölgesel bir havayolu olan Republic Airways’de pilot olarak çalışmaya başlayan 29 yaşındaki Cetrena Simmons, “İnanılmaz” dedi. Bayan Simmons, üniversiteden mezun olduktan sonra 2016 yılında Republic’e uçuş görevlisi olarak katıldı, ancak kısa süre sonra pilot olmak istediğini fark etti ve havayolunun uçuş okulunda eğitim gördü.

“Her gün, günde birkaç kez uçmama rağmen, her kalkışımda, her inişimde adrenalin hala devam ediyor” dedi. “Dürüst olmak gerekirse, bunun asla değişeceğini sanmıyorum. Her zaman heyecan verici olacağını düşünüyorum.”

‘Bu bizim kulübümüz’

1970’lerde ve 1980’lerde hava yolculuğu daha popüler hale geldikçe, havayolu reklamlarında pilotlar neredeyse sadece beyaz adamlar olarak tasvir edildi, bazı istisnalar dışında. Havayolu uçuş güvertelerinde ırksal entegrasyonun yavaş temposu üzerine bir kitap üzerinde çalışan Auburn Üniversitesi’nde tarih profesörü Alan Meyer, Siyah tüketicilere yönelik yayınlar, dedi.

“Bu imajı güçlendirmeye devam ediyor,” dedi Dr. Meyer. “Bu aynı zamanda beyazlık ve erkeklik ve teknik yeterlilik arasındaki bu genellikle bilinçaltı ilişkiye giriyor.”

O zamanlar az sayıda Siyah pilot vardı, bunun nedeni kısmen havayollarının onları daha yeni işe almaya başlamasıydı. Eski bir Hava Kuvvetleri pilotu olan Marlon Green, 1963’te Yüksek Mahkeme’de bir ayrımcılık davasını kazandıktan sonra, Continental Air Lines’ı kendisine bir teklifte bulunmaya zorladı. 1964 tarihli Sivil Haklar Yasası, bu tür ayrımcılığı doğrudan yasakladı, ancak sinsi önyargı biçimleri uzun süredir varlığını sürdürüyor. On yıl sonra, Frontier Airlines, Emily Howell Warner’ı işe aldı ve onu büyük bir Amerikan yolcu havayolu şirketinin kokpitini yönetmek için kalıcı olarak işe alınan ilk kadın yaptı.

Kılık değiştirmeyen bağnazlık yaygındı. Bayan Warner evvel, elini sıkmayı reddeden ve uçuş güvertesindeki hiçbir şeye dokunmamasını söyleyen bir yardımcı pilotu hatırladı. American Airlines tarafından Bay Green’in işe başladığı sıralarda işe alınan çığır açan bir Siyah pilot olan David Harris, Rev’in öldürülmesinden günler sonra beyaz bir yardımcı pilotun “iğrenç” bir nutuk attığında dilini ısırmak zorunda kaldığını hatırladı. Martin Luther King Jr.

Havayolları, onu daha misafirperver bir çalışma ortamı haline getirmek için tüketicilerden veya başkalarından çok az baskı hissetti. Pilotluk işleri iyi ücretli olduğu ve insanlar genellikle yıllarca bu işlerde kaldığı için, bu ilk ilkler daha geniş bir değişime yol açmadı.

2015’te, Bayan Percy, tarihsel olarak Siyah bir kurum olan Texas Southern University’ye geldiğinde, endüstrinin dışlayıcı geçmişi o kadar da uzak gelmiyordu. Okulun pilot programı yeniydi ve üniversitenin herhangi bir uçağı yoktu, bu yüzden o ve diğer öğrenciler yakındaki bir uçuş okulunu ziyaret ederek çalışma materyalleri satın alacak, yazılı federal sınavlara girecek ve eğitim alacaklardı. Oradaki bazı beyaz öğrenciler ve eğitmenler, Bayan Percy ve akranlarını yabancı gibi hissettirmenin yollarını buldular, dedi.

“’Vay canına, gerçekten oraya mı uçuyorsunuz?’ gibi çok kaba yorumlar alırdık. ya da ‘Oh, pilot olmak mı istiyorsun? Neden?” dedi. “’Burası bizim kulübümüz, gerçekten onun bir parçası olamazsın’ diyen tüm bu farklı yorumlar.”

Rol model yok, pilot yok

İki yıl ve yaklaşık 100.000 dolar. Çoğu durumda, ticari bir havayolu pilotu olmaya hak kazanmak için gerekli deneyimi toplamak için gereken budur.

Bayan Percy için, lisedeyken ciddi bir şekilde uçuş eğitimini araştırmaya başladığında bu maliyet çok yüksek görünüyordu. Pilotluk hayalini askıya aldı ve 2011’de mezun olduktan sonra, iki yıl sonra yaptığı New York’a taşınmak için biriktirmek için birkaç işte çalıştı. Orada, Long Island Üniversitesi’nde müstakbel bir psikoloji uzmanı olarak çalışmaları için tıbba devam etti.

Ama San Francisco’ya dönüş yolculuklarında, Bayan Percy, kapıların değişmesini ve uçakların ve mürettebatın gelip gidişini izlemek için havaalanına erken gelirdi. Pilot olma hayalini görmezden gelemediği için 2015 yılında Texas Southern Üniversitesi’ne geçti ve burada tamamen okula odaklanmak için kısmaya karar vermeden önce yaklaşık bir yıl boyunca yorucu bir çalışma programına devam etti.

Ms. Percy akademide eğitim aldı ve şimdi aday pilotlara eğitim veriyor. Kredi… The New York Times için Andrea Morales

“Üniversiteler için hile kodu nedir dedim” dedi. “Mezuniyetlerine ve devam etme oranlarına olumlu katkıda bulunduğunuz sürece ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.”

Ardından üniversite uçuş okulu ile olan ortaklığını iptal etti ve bu da Bayan Percy’nin mezun olmak için ihtiyaç duyduğu pilot eğitimini zamanında almasını zorlaştırdı. havacılık yönetiminde bir konsantrasyona geçti. Mayıs 2020’de Kara Havacılık Uzmanları Örgütü tarafından başlatılan Yarbay Luke Weathers Jr. Uçuş Akademisine varana kadar ciddi bir şekilde uçuş eğitimine başlamadı. Şimdi, Bayan Percy, bir yıl içinde havayolu pilotluğu sertifikasını almayı umuyor ve bundan sonra doktora yapmayı planlıyor.

Uçuş okulu pahalı olsa da getirisi artıyor. Federal Havacılık İdaresi’ne göre, geçen yıl ABD’de tahmini 164.000 sertifikalı aktif havayolu pilotu vardı, bu 2019’dakinden biraz daha azdı. Kadro arayan umutsuz havayolları, kariyerinin başındaki pilotlara daha yüksek maaşlar, daha büyük ikramiyeler ve daha iyi tarifeler sunmaya başladı. Bir öğrenci, mezun olduktan sonraki on yıl içinde, bazen çok daha erken bir sürede altı haneli bir maaş kazanabilir ve büyük bir havayolu şirketinde kıdemli bir pilot kolayca yılda birkaç yüz bin dolar kazanabilir. Ancak fiyat, özellikle iyi ve kötü zamanlar arasında çok kolay salınan bir sektörde hala göz korkutucu.

Tarihsel olarak, silahlı kuvvetler sahaya daha ucuz bir yol sunuyordu. Ancak ordu da uzun süredir pilot çeşitliliği ve eksikliklerle mücadele ediyor. Yine de Hava Kuvvetleri, aktif görev pilotları arasındaki çeşitliliği yavaş yavaş geliştirdi: Bugün, bu pilotların yaklaşık yüzde 8’i kadın ve yaklaşık yüzde 13’ü beyaz değil. Amerikan kamuoyunu neredeyse hiç yansıtmasa da, bu rakamlar hala ticari havayollarının rakamlarından daha iyi.

Ancak uzmanlar ve eğitmenler tarafından en yaygın olarak bahsedilen pilotlar arasındaki ırk eşitsizliğinin nedeni belki de en belirgin olanıdır: Rol model eksikliği ve maruz kalma, birçok kadını ve beyaz olmayan insanı dışarıda tutmada merkezi bir rol oynamıştır. alan.

“Tarihsel olarak, birçok havacımızın ordudan çıktığını veya pilot olan veya bir şekilde endüstriye dahil olan aile üyelerine sahip olduğunu gördük” dedi. Havacılık Uluslararası. “Bu iki şeyden birine sahip değilseniz, uçmayı düşünmemiş olabilirsiniz.”

Grup bunu değiştirmek için çalışıyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluş her yıl, pilotları ve diğer havacılık profesyonellerini çocuklar ve öğrencilerle buluşturan dünya çapındaki etkinliklerle yıllık “Kızlar Havacılık Günü”ne ev sahipliği yapıyor. Kara Havacılık Uzmanları Örgütü ve Latinler veya LGBTQ topluluğu da dahil olmak üzere yeterince temsil edilmeyen diğer grupları temsil eden gruplar, sahaya daha fazla insanı maruz bırakmak için benzer çabalar sarf ediyor.

Bu, Ricki Foster’a yardımcı olabilirdi. Jamaika’da büyürken, havacılıkta kariyer yapmayı hiçbir zaman ciddi olarak düşünmemişti.

İlk kez 2001 yılında, 18 yaşında Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınırken uçağa ayak bastı. On yıl çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, bir tanıdık onu uçuş görevlisi olmaya teşvik etti. Bu işe başladıktan kısa bir süre sonra, bir pilot onu, insanların genellikle daha küçük bir uçağın kokpitinde binmeyi içeren mesleğe giriş yapmak için yaygın bir yol olan “keşif uçuşuna” götürmeyi teklif etti.

38 yaşındaki Bayan Foster bir anda bağımlı oldu. Ama şüpheleri vardı. Evde iki çocuğu olan bir pilot olabilir mi? Kariyer değiştirmek için çok mu geç oldu? Eğitimi karşılayabilecek mi? Ardından, 50’li yaşlarında tam zamanlı bir United pilotu olmadan önce birkaç kurumsal işte çalışan Siyah bir kadın ve eski gazeteci Carole Hopson hakkında bir makale okudu. Pilot olarak başarılı görünen birini görmek, Bayan Foster’ı şu anda Phoenix bölgesindeki United Aviate Academy’nin açılış sınıfının bir üyesi olarak yaptığı pilotaj eğitimine devam etmeye teşvik etti.

“Kendini temsil edilmiş görmek kaç” dedi. “Ve genç bir Siyah kıza ilham kaynağı olmayı dört gözle bekliyorum: Biri ‘pilot olabilirsin’ dediğinde ve ‘evet, biliyorum ve yapacağım’ dediğinde.”

Ricki Foster, United Airlines tarafından işletilen bir uçuş akademisinin açılış sınıfının bir üyesidir. Kredi… The New York Times için Cassidy Araiza

‘Bunu yapmayı tercih ederim’

Aviate Academy 28 dönümlük bir alanı kaplar ve iki havuzu, iki uçak bakım hangarı, beş yatakhanesi ve 27 uçağı vardır, düzinelerce sipariş daha vardır . 2020’de uçuş eğitim okulunu satın alan United’a aittir ve havayolunun 2030 yılına kadar 5.000 pilotu işe alma hedefinin bir parçasıdır. Havayoluna ait okullar yurtdışında yaygındır, ancak United’s büyük bir ABD havayolu için bir ilktir. Taşıyıcı, yeni pilotların en az yarısının kadın veya renkli insanlardan olmasını istediğini söylüyor. Havayolu, şu ana kadar kayıtlı 121 öğrencinin yaklaşık yüzde 78’inin kadın veya beyaz olmayan olduğunu söyledi.

United’ın okulu, büyük ve bölgesel taşıyıcıların diğer çabalarına katılıyor. American, 2018’de Arizona, Florida ve Texas’taki uçuş okullarıyla bir ortaklık başlattı ve çeşitliliğe dikkat ederek olası pilotlara eğitim, finansman ve rehberlik sunuyor. Alaska Airlines ve bölgesel ortağı Horizon Air, Mart ayında benzer bir program açıkladı. Uçuş eğitimi programları olan üniversiteler, kadınları ve beyaz olmayan insanları işe almak için daha çok çalışıyor ve birçoğu, yeterince temsil edilmeyen topluluklardan gelen öğrenciler için burslar başlattı.

ABD’nin önde gelen havayolları, önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duydukları pilotları işe alabileceklerinden emin olduklarını söylüyorlar. Ancak bu havayollarının çoğuna uçuş ve pilot tedarik eden bölgesel havayolları zaten mücadele ediyor.

En büyük bölgesel havayolu şirketi olan SkyWest, uçak kullanımının bu yıl geçen yıla göre yaklaşık yüzde 10 ila 15 daha düşük olmasını bekliyor çünkü yeterli hava aracı yok. pilotlar. American, Delta Air Lines ve United için yüzlerce günlük uçuş gerçekleştiren havayolu, yıllardır kıtlığı gidermek için çalışıyordu, ancak baş finans sorumlusu Robert Simmons’a göre pandemi açığı daha da kötüleştirdi.

Pandemi sırasındaki büyük ölçekli satın almalar ve erken emekliliklerin ardından, büyük havayolları genellikle SkyWest gibi bölgelerden olmak üzere ayda yüzlerce pilot alıyor. Kaçırılanların çoğu, en fazla kıdem ve deneyime sahip pilotlardır.

“Ürünümüze olan talep belki de hiç bu kadar yüksek olmamıştı,” dedi Bay Simmons. “Sihirli bir şekilde havadan binlerce yeni kaptan yaratabilseydik, onu öldürürdük.”

Republic Airways de yıllardır kıtlıkla uğraşıyor. United’dan üç yıl önce, Republic, Indianapolis’teki Uçuş Eğitiminde Liderlik Akademisi olan kendi uçuş okulunu açtı.

Uçuş görevlisinden pilotluğa geçen Bayan Simmons, açılış sınıfındaki bir düzine insandan biriydi. Cumhuriyet de dahil olmak üzere çok çeşitli işlere başvurmadan önce sadece iki kez uçmuştu.

“Uçuş görevlisi olarak ilk kez uçağa biner binmez kabine baktım ve ‘Vay canına, bunu yapmayı tercih ederim’ dedim” dedi.

Siyah olan Bayan Simmons, Republic’in artık yılda 300 öğrenciye kadar eğitim verebilen uçuş okulunu açtığını keşfetti. 2018 yılında başvurdu, kabul edildi ve eğitime başladı.

Şubat ayında, Bayan Simmons Indianapolis’ten Newark’a ilk uçuşunu yaptı. Endişeliydi, ama uçağın kaptanı liderliği almasına izin verdi.

“Pistte sıraya girdik ve ‘Aman Tanrım, bu simülatör değil’ diyorum. Orada insanlar var'” diye hatırladı. “Çok gerginim, ama gerçekten iyi bir gergindim. Bu çok ama çok harikaydı – kesinlikle asla unutmayacağım bir duygu.”