Köln Ekonomi Enstitüsü: Nitelikli işgücü eksikliği ekonomik performansı önemli ölçüde zayıflatıyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Köln Ekonomi Enstitüsü'nden çalışma

Vasıflı işçi sıkıntısı ekonomik performansı önemli ölçüde zayıflatıyor







Güncel bir çalışma şunu gösteriyor: Vasıflı işçi eksikliği ekonomik performansı önemli ölçüde zayıflatıyor.

Kaynak: Ingo Wagner/dpa


Vasıflı işçi sıkıntısı, Almanya'da ekonomik performansın önemli ölçüde zayıflamasına yol açıyor. Alman Ekonomi Enstitüsü'nden uzmanlara göre, kıtlığın gerçek maliyeti muhtemelen beklenenden çok daha yüksek olacak. Özel taleplerde bulunuyorlar.








Köln. Yapılan bir araştırmaya göre, Alman şirketleri vasıflı işçi ihtiyaçlarını karşılayabildikleri takdirde bu yıl 49 milyar avro değerinde ek mal ve hizmet üretebilecekler. Bu hesaplama, Köln'deki Alman Ekonomi Enstitüsü'nden (IW) iki ekonomistin hazırladığı bir makaleden alınmıştır.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Mevcut yaklaşık 573.000 nitelikli işçi ihtiyacının karşılanması halinde, bu yıl sözde üretim potansiyeli yüzde 1,1 daha yüksek olabilir. 2027 yılında katma değer 74 milyar euro olabilir.

Gerçek üretim sonucunun aksine, üretim potansiyeli tam yük altında mümkün olabilecek üretimin bir tahminidir. IW bilim insanları vasıflı işçi açığını belirlemek için tahminlerle çalışıyor. Ayrıca, Almanya'da uygun vasıflara sahip her işsizin bir iş bulacağını varsaydıkları için oldukça ihtiyatlı bir hesaplama yapıyorlar; ancak gerçekte durum böyle değil.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Gerçek maliyetler önemli ölçüde daha yüksek


Başka yerlerde de temkinli hesaplamalar yapan yazarlar, “Hesaplamada yapılan varsayımlar nedeniyle, vasıflı işçi eksikliğinin gerçek maliyetinin önemli ölçüde daha yüksek olması muhtemeldir” diye yazıyor. Her durumda, fark 2010'dan bu yana önemli ölçüde arttı.




Paha biçilemez


Bültenimiz, her Çarşamba enerji krizi ve enflasyonla ilgili değerli ipuçları ve arka plan bilgileri ile size eşlik ediyor.


IW uzmanlarına göre vasıflı işçi açığını azaltmanın en önemli yolu daha nitelikli göçtür. Revize edilen Nitelikli Göç Yasası burada yeni fırsatlar yarattı.

Daha fazla önlem gerekiyor


Daha fazla kadını işe almak için daha fazla çocuk bakımı seçeneği ve evli çiftlerin vergilendirilmesinde değişiklik yapılması mantıklı olacaktır. Yaşlıların istihdamının kolaylaştırılması da olumlu etki yaratacaktır.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Haberler
 
Üst