Keurig Dr Pepper, Alkolsüz Bira Üreticisine 50 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Bakec

Member
Şirketler Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Keurig Dr Pepper’ın, Athletic’in 75 milyon dolarlık fon toplama turunun bir parçası olarak alkolsüz bira üreticisi Athletic Brewing’e 50 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Canada Dry, Snapple ve Green Mountain markalarının da sahibi olan Keurig’in yatırımı, içecek devinin bu yaz Atypique adlı alkolsüz bir kokteyl markasını satın alma anlaşmasından sonra alkolsüz içecek kategorisine yaptığı ikinci girişim. Keurig, daha fazla satın alma yapmak istediğini ve bunu yapmak için yaklaşık 20 milyar doları olduğunu söyledi.

Anlaşma, genç tüketicilerin daha az içmesi ve bel ölçülerini daha fazla geliştirmesi nedeniyle hızla büyüyen alkolsüz bira kategorisine olan ilginin devam ettiğinin bir işareti. Euromonitor’a göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde alkolsüz bira satışları hızla yükseliyor ve 2016’dan 2021’e kadar neredeyse yüzde 70 artarak yıllık satışlarda yaklaşık 670 milyon dolara ulaştı.

Bu hala bira pazarının küçük bir kısmı, ancak alkolsüz biranın popülaritesi, bira satışlarındaki genel durgunlukla taban tabana zıtlık gösteriyor. Heineken, Budweiser ve Sam Adams gibi bira devleri, son beş yılda alkolsüz alternatifler piyasaya sürdü.

Athletic Brewing, 2017 yılında, Point72 hedge fonunda eski bir tüccar olan Bill Shufelt ve eski bir zanaat bira üreticisi olan John Walker tarafından Stratford, Conn.’de kuruldu. Artık ürünlerini – bira, hafif bira ve köpüklü su dahil – Trader Joe’s gibi perakendecilerde satıyor. Athletic, yeni destekçisi ile Avustralya, Fransa ve İspanya’da genişlemek istiyor.

Şirket, Bay Shufelt gibi geceleri alkol almak istemeyen insanlara yönelik bir gözle kuruldu. Bu arzu, 2013’te bir ultramaraton için antrenman yaparken tam olarak yürürlüğe girdi.

Bay Shufelt, “Bir ay boyunca içmeyi bıraktım ve inanılmaz hissettim” dedi. “Ve içmeye geri dönmemek benim için hiç akıllıca değildi – ama sonra tüm o içki fırsatlarındaydım ve içki içmeyen insanlar için menüde hiçbir şey yoktu.”

Bay Shufelt, bir içecek olarak zevk alınabilecek alkolsüz bir bira yaratmaya çalıştığını söyledi. Müşterilerinin yaklaşık yüzde 80’inin alkol içtiğini ve dörtte üçünün 21 ile 44 yaşları arasında olduğunu söyledi. Yaklaşık yarısı kadın.