Apple birçok vakit aygıtların sorun çıkarmaması için elinden geleni yapar ve kullanıcıların karşılaştıkları sıkıntıları süratle çözmelerini gayeler. Lakin bir ‘iPhone Faal Değil’ sorunu var ki başınıza geldiği vakit oldukça canınız sıkılır. Zira ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu ile karşılaştığınız vakit aygıtı kullanamazsınız ve tahlil hallerinin kimileri için oldukça uğraşmanız gerekir.
Merak etmeyin, ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu tahlilsiz değil lakin biraz uğraşmanız gerekeceğini söylemeliyiz. Aygıt parolası arka arda yanlış girildiği vakit, SIM kart ya da GSM operatörü kaynaklı olarak bu sorun karşınıza çıkabilir. Temel sebebi ise aktifleştirme sunucularının etkin olarak çalışmamasıdır. Gelin ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nasıl çözülür yakından inceleyelim ve uygulayabileceğiniz biçimleri nazaranlim.
‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nedir?
Apple Takviye sayfasında ‘iPhone Aktif Değil’ sorunun sebebi olarak aktifleştirme sunucularının kullanılmaması ve SIM kart kaynaklı meseleler gösteriliyor. Birtakım iPhone kullanıcıları arka arda yanlış aygıt parolası girdikten daha sonra da ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Sorunun sebebine bağlı olarak uygulayabileceğiniz kimi tahlil formları var.
‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nasıl çözülür?
‘iPhone Aktif Değil’ sorunu birden fazla vakit SIM kart kaynaklı olarak ortaya çıkar. SIM kartın aygıtınıza uyumlu olduğundan emin olun. Kartı çıkarın, üzerinde olabilecek tozu ve kiri temizleyerek bir daha takın. Sorun devam ediyorsa SIM kartın çalıştığından emin olmak için farklı telefonlara takarak deneyebilirsiniz.
Prosedür #2: GSM operatörünüzle irtibata geçin:
Şayet yeni bir sınır aldıysanız ya da sinirinizi yeni bir GSM operatörüne taşıdıysanız ‘iPhone Faal Değil’ sorunu ortaya çıkabilir. bu biçimde bir durumda GSM operatörünüzle bağlantıya geçin. Uzaktan müdahale ile sorunun kaynaklarından kimileri çözülebilir.
Metot #3: Aygıtı bir daha başlatın:
Sorun yaşadığınız aygıtı kapatıp açmak, sıradan lakin tesirli tahlil hallerinden biridir. Aygıtı kapatın ve bir süre kapalı tutun. Bu sırada SIM kartınızı ve kart yuvasını denetim edin. ondan sonrasında SIM kartı takarak aygıtı çalıştırın. Birçok vakit bu süreç ‘iPhone Faal Değil’ meselesini ortadan kaldırır.
Sistem #4: Faal bir Wi-Fi ağına bağlandığınızdan emin olun:
‘iPhone Faal Değil’ sıkıntısına kimi vakit aygıtın bağlı olduğu Wi-Fi ağı da niye olabilir. Gereğince kuvvetli bir irtibat sunmayan Wi-Fi ağları, iPhone etkinleştirmesini engelleyebilir. Şayet uzaktaysanız modeminize yaklaşın ya da daha kuvvetli olduğunu düşündüğünüz, muteber bir Wi-Fi ağına bağlanın.
Yol #5: iTunes ile aktifleştirme yapın:
Prosedür #6: iPhone kurtarma modunu kullanın:
iPhone’ları kullanılamaz hale getiren ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nedir, nasıl çözülür sorularını yanıtladık ve uygulayabileceğiniz tahlil formlarından bahsettik. Bu cins problemlerin her an karşınıza çıkabileceğiniz unutmayın ve bilgilerinizi kaybetmemek için sık sık yedekleyin.
Merak etmeyin, ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu tahlilsiz değil lakin biraz uğraşmanız gerekeceğini söylemeliyiz. Aygıt parolası arka arda yanlış girildiği vakit, SIM kart ya da GSM operatörü kaynaklı olarak bu sorun karşınıza çıkabilir. Temel sebebi ise aktifleştirme sunucularının etkin olarak çalışmamasıdır. Gelin ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nasıl çözülür yakından inceleyelim ve uygulayabileceğiniz biçimleri nazaranlim.
‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nedir?
Apple Takviye sayfasında ‘iPhone Aktif Değil’ sorunun sebebi olarak aktifleştirme sunucularının kullanılmaması ve SIM kart kaynaklı meseleler gösteriliyor. Birtakım iPhone kullanıcıları arka arda yanlış aygıt parolası girdikten daha sonra da ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Sorunun sebebine bağlı olarak uygulayabileceğiniz kimi tahlil formları var.
‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nasıl çözülür?
- Metot #1: SIM kartınızı denetim edin.
- Prosedür #2: GSM operatörünüzle bağlantıya geçin.
- Sistem #3: Aygıtı bir daha başlatın.
- Formül #4: Aktif bir Wi-Fi ağına bağlandığınızdan emin olun.
- Yol #5: iTunes ile bir daha aktifleştirme yapın.
- Sistem #6: iPhone kurtarma modunu kullanın.
‘iPhone Aktif Değil’ sorunu birden fazla vakit SIM kart kaynaklı olarak ortaya çıkar. SIM kartın aygıtınıza uyumlu olduğundan emin olun. Kartı çıkarın, üzerinde olabilecek tozu ve kiri temizleyerek bir daha takın. Sorun devam ediyorsa SIM kartın çalıştığından emin olmak için farklı telefonlara takarak deneyebilirsiniz.
Prosedür #2: GSM operatörünüzle irtibata geçin:
Şayet yeni bir sınır aldıysanız ya da sinirinizi yeni bir GSM operatörüne taşıdıysanız ‘iPhone Faal Değil’ sorunu ortaya çıkabilir. bu biçimde bir durumda GSM operatörünüzle bağlantıya geçin. Uzaktan müdahale ile sorunun kaynaklarından kimileri çözülebilir.
Metot #3: Aygıtı bir daha başlatın:
Sorun yaşadığınız aygıtı kapatıp açmak, sıradan lakin tesirli tahlil hallerinden biridir. Aygıtı kapatın ve bir süre kapalı tutun. Bu sırada SIM kartınızı ve kart yuvasını denetim edin. ondan sonrasında SIM kartı takarak aygıtı çalıştırın. Birçok vakit bu süreç ‘iPhone Faal Değil’ meselesini ortadan kaldırır.
Sistem #4: Faal bir Wi-Fi ağına bağlandığınızdan emin olun:
‘iPhone Faal Değil’ sıkıntısına kimi vakit aygıtın bağlı olduğu Wi-Fi ağı da niye olabilir. Gereğince kuvvetli bir irtibat sunmayan Wi-Fi ağları, iPhone etkinleştirmesini engelleyebilir. Şayet uzaktaysanız modeminize yaklaşın ya da daha kuvvetli olduğunu düşündüğünüz, muteber bir Wi-Fi ağına bağlanın.
Yol #5: iTunes ile aktifleştirme yapın:
- Adım #1: En şimdiki iTunes sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
- Adım #2: iPhone’unuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #3: iTunes’u açın ve kendi aygıtınızı seçin.
- Adım #4: bir süre bekleyin.
- Adım #5: “Yeni Olarak Ayarla” ya da “Yedekten Geri Yükle” yazısını görüyorsunuz iPhone aktifleştirilmiş demektir.
- Adım #6: SIM kart uyarısı alıyorsanız GSM operatörünüzle bağlantıya geçin.
- Adım #7: Farklı bir yanılgı alıyorsanız iPhone kurtarma modunu kullanın.
Prosedür #6: iPhone kurtarma modunu kullanın:
- Adım #1: En aktüel iTunes sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
- Adım #2: iPhone’unuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #3: Sesi Aç düğmesine basın.
- Adım #4: Sesi Kıs düğmesine basın.
- Adım #5: Yan düğmeye basın ve kurtarma modu ekranı açılana kadar basılı tutun.
- iPhone 7 için Sesi Kıs ve Yan düğme, iPhone 6 ve öncesi için Yan düğme ve ana ekran düğmesini basılı tutun.
- Adım #6: iTunes’u açın ve kendi aygıtınızı seçin.
- Adım #7: Güncelle butonuna tıklayın.
- Adım #8: Bilgileriniz silinmeden yazılım bir daha yüklenecek.
- Adım #9: Şayet süreç 15 dakikadan uzun sürdüyse ya da aygıt kurtarma modundan çıktıysa adımları baştan uygulayın.
- Adım #10: Süreç tamam.
iPhone’ları kullanılamaz hale getiren ‘iPhone Aktif Değil’ sorunu nedir, nasıl çözülür sorularını yanıtladık ve uygulayabileceğiniz tahlil formlarından bahsettik. Bu cins problemlerin her an karşınıza çıkabileceğiniz unutmayın ve bilgilerinizi kaybetmemek için sık sık yedekleyin.