Hangi markanın hangi modelini kullanıyor olursanız olsun birinci vakit içinder bir hayal üzeredir. Aygıt tıkır tıkır çalışır, uygulamalar problemsizdir. Fakat vakit ortasında ister istemez birtakım problemler ortaya çıkar ve tahlil aygıtı sıfırlamak olabilir. Apple iPad tablet kullanıcıları da vakit zaman bu cins sıkıntılarla karşılaşıyorlar. bu biçimde bir durumda aygıtı bir daha başlatmak ya da en tesirli olan iPad sıfırlama süreci yapmak gerekebilir.
Aygıtı bir daha başlatmak ufak meseleleri kısa mühlet ortasında çözmenizi sağlarken iPad sıfırlama süreci yazılım kaynaklı daha büyük meselelerin tahlili için uygulayabileceğiniz bir yoldur. Yazılım kaynaklı sorun ayrıntısına dikkat çekmek gerekiyor zira donanım kaynaklı meseleler maalesef bu kadar kolay çözülmeyecektir. Gelin iPad sıfırlama nasıl yapılır adım adım inceleyelim ve bilmeniz gereken değerli bilgileri nazaranlim.
iPad sıfırlama nasıl yapılır?
Metot #1: Evvel aygıtı bir daha başlatın:
Formül #2: Kapalı aygıtı bir daha başlamaya zorlayın:
Metot #3: Ayarlar üzerinden iPad sıfırlama:
Prosedür #4: Bilgisayarınız üzerinden iPad sıfırlama:
iPad sıfırlama niye yapılır?
iPad sıfırlama öncesi datalarınızı yedekleyin
Metot #1: iTunes ile yedekleme
Yol #2: iCloud ile yedekleme
Sistem #1: Evvel aygıtı bir daha başlatın:
Sistem #2: Kapalı aygıtı bir daha başlamaya zorlayın:
Prosedür #3: Ayarlar üzerinden iPad sıfırlama:
Hiç kimse olağan bir biçimde çalışan iPad tabletini sıfırlamaz. iPad sıfırlama sürecinin en yaygın sebebi, aygıtın garip davranıyor olmasıdır. iPad olağandan daha yavaş çalışıyorsa, uygulamalar donup duruyorsa, birtakım uygulamaları yüklerken ya da kaldırırken sorun yaşıyorsanız lakin aygıt düğmelerinde rastgele bir sorun yoksa sebebi yazılım kaynaklı olabileceği için iPad sıfırlama süreci yapılabilir.
Aygıtı bir daha başlatmaya zorlamanın ya da bilgisayar üzerinden iPad sıfırlama süreci yapmanın sebebi ise tabletin artık kullanıcı dokunuşlarına karşılık vermiyor olmasıdır. olağan olarak bu bir donanım sorunu da olabilir lakin evvela yazılımdan şüphelenmek gerekiyor. Şayet iPad bilinen tekniklerle kendini bir daha başlatmıyor ve hatta bir daha başlatmaya zorlandığında bile cevap vermiyorsa iPad sıfırlama süreci yapılabilir.
olağan olarak tüm bunların yanı sıra iPad sıfırlama sürecinin en hayli uygulanma sebebi, aygıttaki tüm bilgileri ve ayarları bir anda silmektir. Apple iPad tabletinizi sattıysanız ya da artık diğer biri kullanacaksa var olan kullanıcının ayarlarının temizlenmesi gerekir. Bilhassa aygıtı satacaksanız iPad sıfırlama süreci yaptığınızdan ve tüm dataları sildiğinizden emin olmalısınız.
iPad sıfırlama öncesi bilgilerinizi yedekleyin:
Yol #2: iCloud ile yedekleme:
Tabletinizde oluşan yazılım kaynaklı sıkıntıları ortadan kaldırmak için iPad sıfırlama nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak uygulayabileceğiniz halleri ve bilmeniz gereken bilgileri anlattık. Şayet bu süreç sırasında bir sorun yaşıyorsanız husus hakkında Apple Dayanak ile bağlantıya geçebilirsiniz.
Aygıtı bir daha başlatmak ufak meseleleri kısa mühlet ortasında çözmenizi sağlarken iPad sıfırlama süreci yazılım kaynaklı daha büyük meselelerin tahlili için uygulayabileceğiniz bir yoldur. Yazılım kaynaklı sorun ayrıntısına dikkat çekmek gerekiyor zira donanım kaynaklı meseleler maalesef bu kadar kolay çözülmeyecektir. Gelin iPad sıfırlama nasıl yapılır adım adım inceleyelim ve bilmeniz gereken değerli bilgileri nazaranlim.
iPad sıfırlama nasıl yapılır?
Metot #1: Evvel aygıtı bir daha başlatın:
Formül #2: Kapalı aygıtı bir daha başlamaya zorlayın:
Metot #3: Ayarlar üzerinden iPad sıfırlama:
iPad sıfırlama öncesi datalarınızı yedekleyin
Metot #1: iTunes ile yedekleme
Yol #2: iCloud ile yedekleme
Sistem #1: Evvel aygıtı bir daha başlatın:
- Adım #1: Kaydırma ekranı açılana kadar iPad tabletinizin güç tuşuna basılı tutun.
- Adım #2: Kaydırma ekranındaki butonu sağa kaydırarak aygıtı kapatın.
- Adım #3: Birkaç dakika bekleyin.
- Adım #4: Apple logosu görünene kadar iPad tabletinizin güç tuşuna basılı tutun.
- Adım #5: Aygıtı tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sistem #2: Kapalı aygıtı bir daha başlamaya zorlayın:
- Adım #1: Güç düğmesine ve ana sayfa düğmesine tıpkı anda basın.
- Adım #2: bir süre basılı tutun.
- ya da
- Adım #3: Ses açma düğmesine basın ve bırakın.
- Adım #4: Ses kısma düğmesine basın ve bırakın.
- Adım #5: Güç düğmesine bir süre basılı tutun.
- Adım #6: Aygıtın ekranı değişene kadar düğmelere basmayı sürdürün.
- Adım #7: Aygıt açıldığı vakit kullanmaya başlayabilirsiniz.
Prosedür #3: Ayarlar üzerinden iPad sıfırlama:
- Adım #1: iPad Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım #2: Genel sayfasını açın.
- Adım #3: Sayfanın altındaki Sıfırla seçeneğini bulun.
- Adım #4: Tüm İçeriği ve Ayarları Sil seçeneğine dokunun.
- Adım #5: Aygıt parolanızı girin.
- Adım #6: Apple kimliği parolanızı girin.
- Adım #7: Karşılama ekranı çıkana kadar bekleyin.
- Adım #8: Aygıtı bir daha kurun.
- Adım #1: iPad tabletinizi USB kablo aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Güç düğmesi ve ana sayfa düğmesine basılı tutun.
- ya da
- Adım #3: Güç düğmesi ve ses düğmelerinden birine basılı tutun.
- Adım #4: Kurtarma modu ekranı çıkana kadar bekleyin.
- Adım #5: Bilgisayarınızda bağlı aygıtı bulun.
- Adım #6: Geri Yükle seçeneğine tıklayın.
- Adım #7: Süreci onaylayın ve tamamlanmasını bekleyin.
- Adım #8: Aygıtı bir daha kurun.
Hiç kimse olağan bir biçimde çalışan iPad tabletini sıfırlamaz. iPad sıfırlama sürecinin en yaygın sebebi, aygıtın garip davranıyor olmasıdır. iPad olağandan daha yavaş çalışıyorsa, uygulamalar donup duruyorsa, birtakım uygulamaları yüklerken ya da kaldırırken sorun yaşıyorsanız lakin aygıt düğmelerinde rastgele bir sorun yoksa sebebi yazılım kaynaklı olabileceği için iPad sıfırlama süreci yapılabilir.
Aygıtı bir daha başlatmaya zorlamanın ya da bilgisayar üzerinden iPad sıfırlama süreci yapmanın sebebi ise tabletin artık kullanıcı dokunuşlarına karşılık vermiyor olmasıdır. olağan olarak bu bir donanım sorunu da olabilir lakin evvela yazılımdan şüphelenmek gerekiyor. Şayet iPad bilinen tekniklerle kendini bir daha başlatmıyor ve hatta bir daha başlatmaya zorlandığında bile cevap vermiyorsa iPad sıfırlama süreci yapılabilir.
olağan olarak tüm bunların yanı sıra iPad sıfırlama sürecinin en hayli uygulanma sebebi, aygıttaki tüm bilgileri ve ayarları bir anda silmektir. Apple iPad tabletinizi sattıysanız ya da artık diğer biri kullanacaksa var olan kullanıcının ayarlarının temizlenmesi gerekir. Bilhassa aygıtı satacaksanız iPad sıfırlama süreci yaptığınızdan ve tüm dataları sildiğinizden emin olmalısınız.
iPad sıfırlama öncesi bilgilerinizi yedekleyin:
- Usul #1: iTunes ile yedekleme
- Usul #2: iCloud ile yedekleme
- Adım #1: iPad tabletinizi USB kablo aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Her iki aygıtın da tıpkı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.
- Adım #3: iTunes’u açın ve inanç ekranını onaylayın.
- Adım #4: Aygıt ismine tıklayın.
- Adım #5: Yedekleme seçeneğine tıklayın.
- Adım #6: Artık Yedekle yazısına tıklayın.
- Adım #7: Yedekleme süreci bilgisayarınızdaki dataların yoğunluğuna nazaran değişen bir süre sonunda tamamlanacak.
Yol #2: iCloud ile yedekleme:
- Adım #1: Aygıtınızın Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.
- Adım #2: iPad Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım #3: Aygıt ismine dokunun.
- Adım #4: iCloud’u açın.
- Adım #5: iCloud Yedekleme sayfasını açın.
- Adım #6: Artık Yedekle seçeneğine dokunun.
- Adım #7: Yedekleme süreci bilgisayarınızdaki bilgilerin yoğunluğuna bakılırsa değişen bir süre sonunda tamamlanacak.
Tabletinizde oluşan yazılım kaynaklı sıkıntıları ortadan kaldırmak için iPad sıfırlama nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak uygulayabileceğiniz halleri ve bilmeniz gereken bilgileri anlattık. Şayet bu süreç sırasında bir sorun yaşıyorsanız husus hakkında Apple Dayanak ile bağlantıya geçebilirsiniz.