Ne kadar lazım ya da ne kadar sık kullanıyorsunuz tartışılır ancak bir an olsun elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarımızdaki sanal yardımcılar kimi vakit son derece işe fayda olabiliyorlar. Apple’ın Siri’sini hepimiz biliyoruz. Google Assistant da işte Android’in Siri’sidir. Google Assistant, Android için özel olarak geliştirilmiş olsa da iOS aygıtlarda ve hatta Windows bilgisayarlarda bile kullanılabiliyor.
olağan olarak, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda Google Assistant uygulamasını kullanmak için bir Android emülatörü kurmalısınız. Birinci kere kuracaklar için bir karışık görünebilir ancak adımları hakikat bir biçimde izlerseniz problemsiz bir biçimde heyetimi tamamlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Gelin Google Assistant uygulamasının farklı işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtlara ve bilgisayarlara nasıl indirileceğine, nasıl açılacağına yakından bakalım.
Google Assistant nedir?
Google Assistant, Google tarafınca geliştirilen ve birinci kere 2016 yılında yayınlanan bir akıllı sanal yardımcıdır. Google Assistant, evvela Google Home aygıtların denetimi için geliştirildi. Android işletim sistemine sahip aygıt kullanıcılarının da her daim süren Siri isteği kararında Google Assistant bu alan yöneldi ve bugün son derece başarılı bir hizmet sunar hale geldi.
Google Assistant nasıl yüklenir?
Android işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtlara Google Assistant ve öbür Google eserleri yüklü olarak gelir. Yani aygıtı aldığınız vakit Google Assistant kullanıma hazırdır. Lakin rastgele bir sorun niçiniyle yüklü gelmediyse ya da silindiyse buradaki ilişki ile Google Play Store üzerinden Google Assistant taşınabilir uygulamasını indirip Google hesap detaylarınizle giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Yol #2: iOS’a Google Assistant yükleme:
Metot #3: Windows’a Google Assistant yükleme:
Telefonlarda Google Assistant sesle nasıl açılır?
Google Assistant ile neler yapabilirsiniz? Özellikleri:
Google Assistant vs. Siri
iOS vs. Android işletim sistemi tartışmasını bir adım ileri götürerek bu iki sistemin dahili olarak sunduğu akıllı sanal yardımcıları kıyaslamak çok güç. aslına bakarsan Android işletim sistemine sahip bir taşınabilir aygıtınız var ise Siri kullanamıyorsunuz ancak iOS cihazlarınıza üstte anlattığımız adımları uygulayarak Google Assistant yükleyebilirsiniz.
Eleştirel yaklaşmak gerekirse Siri, yepyeni lisanında sunduğu kaliteyi Türkçe olarak pek de sağlayamıyor. bir hayli kullanıcı için Siri fazla robotik. Google Assistant ise esasen alışık olduğumuz Google altyapısını kullandığı için bir fazlaca kişi için daha samimi bir hizmet sunuyor.
olağan olarak hangi akıllı sanal yardımcıyı kullanacağınız büsbütün alışkanlıklarınıza bağlı bir durum fakat bu biçimde imkan varken iOS aygıtınıza Google Assistant yükleyerek en azından Siri’den farklı neler sunduğunu nazaranbilirsiniz. Tahminen o kadar etkilenirsiniz ki koşarak gidip bir Android aygıt alırsınız, kim bilir.
Google’ın kullanıcılarına özel olarak geliştirdiği akıllı sanal yardımcı Google Assistant nedir, nasıl yüklenir sorularını yanıtladık ve farklı işletim sistemlerine nasıl yükleyeceğinizi bütün bilgileriyla anlattık. Google Assistant kullanıyorsanız tecrübenizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
olağan olarak, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda Google Assistant uygulamasını kullanmak için bir Android emülatörü kurmalısınız. Birinci kere kuracaklar için bir karışık görünebilir ancak adımları hakikat bir biçimde izlerseniz problemsiz bir biçimde heyetimi tamamlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Gelin Google Assistant uygulamasının farklı işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtlara ve bilgisayarlara nasıl indirileceğine, nasıl açılacağına yakından bakalım.
Google Assistant nedir?
Google Assistant, Google tarafınca geliştirilen ve birinci kere 2016 yılında yayınlanan bir akıllı sanal yardımcıdır. Google Assistant, evvela Google Home aygıtların denetimi için geliştirildi. Android işletim sistemine sahip aygıt kullanıcılarının da her daim süren Siri isteği kararında Google Assistant bu alan yöneldi ve bugün son derece başarılı bir hizmet sunar hale geldi.
Google Assistant nasıl yüklenir?
- Formül #1: Android’e Google Assistant yükleme
- Sistem #2: iOS’a Google Assistant yükleme
- Yol #3: Windows’a Google Assistant yükleme
Android işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtlara Google Assistant ve öbür Google eserleri yüklü olarak gelir. Yani aygıtı aldığınız vakit Google Assistant kullanıma hazırdır. Lakin rastgele bir sorun niçiniyle yüklü gelmediyse ya da silindiyse buradaki ilişki ile Google Play Store üzerinden Google Assistant taşınabilir uygulamasını indirip Google hesap detaylarınizle giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Yol #2: iOS’a Google Assistant yükleme:
- Adım #1: Buradaki irtibat ile App Store üzerinden Google Assistant iOS taşınabilir uygulamasını indirin.
- Adım #2: Google hesap detaylarınizle giriş yapın.
- Adım #3: Gerekli erişim müsaadelerini verin.
- Adım #4: Uygulama ayarlarını kullanıcı alışkanlıklarınıza bakılırsa özelleştirin.
Metot #3: Windows’a Google Assistant yükleme:
- Adım #1: Buradan BlueStacks Android emülatörünü indirin.
- Adım #2: Konseyimi tamamlayın.
- Adım #3: Google hesap detaylarınizle giriş yapın.
- Adım #4: Google Assistant uygulamasını bulun ve indirin.
Telefonlarda Google Assistant sesle nasıl açılır?
- Adım #1: Google Assistant uygulamasını açın.
- Adım #2: Asistan Ayarları deyin.
- Adım #3: Tanınan Ayarlar’ı açın.
- Adım #4: Voice Match’e dokunun.
- Adım #5: Ok Google özelliğini açın.
- Adım #6: Ses Modeli üzerinden ses tanıtma sürecini tamamlayın.
- Adım #7: Ok Google söylemiş olduğiniz vakit Google Asistant açılacak.
Google Assistant ile neler yapabilirsiniz? Özellikleri:
- Haberleri gerçek bir spikerin sesiyle dinleyebilirsiniz.
- Hatırlatma özelliği ile kıymetli randevularınızı kaçırmazsınız.
- Özel kartlar ile gerçek bir diyalog kurar üzere hissedersiniz.
- Üniteler ortası süratli çeviri yaparsınız
- Bütün bir cümleyi farklı bir lisana çevirebilirsiniz.
- Trafik bilgisine anlık olarak ulaşabilirsiniz.
- Google servisleri üzerinden müzik ve görüntü oynatırsınız.
- Donanım denetimi sağlarsınız.
- Bütün akıllı aygıtlarınızı yönetebilirsiniz.
- Uygulama içi özel aramalar yapabilirsiniz.
- Farklı uygulamaları Google Assistant ile açabilirsiniz.
- Gelişmiş fotoğraf aramaları yapabilirsiniz.
- Sohbet edebilirsiniz.
- Google Home aygıtları ile etkileşimde kalırsınız.
- Alışveriş listeleri oluşturabilirsiniz.
- Gelişmiş alarmlar kurabilirsiniz.
Google Assistant vs. Siri
iOS vs. Android işletim sistemi tartışmasını bir adım ileri götürerek bu iki sistemin dahili olarak sunduğu akıllı sanal yardımcıları kıyaslamak çok güç. aslına bakarsan Android işletim sistemine sahip bir taşınabilir aygıtınız var ise Siri kullanamıyorsunuz ancak iOS cihazlarınıza üstte anlattığımız adımları uygulayarak Google Assistant yükleyebilirsiniz.
Eleştirel yaklaşmak gerekirse Siri, yepyeni lisanında sunduğu kaliteyi Türkçe olarak pek de sağlayamıyor. bir hayli kullanıcı için Siri fazla robotik. Google Assistant ise esasen alışık olduğumuz Google altyapısını kullandığı için bir fazlaca kişi için daha samimi bir hizmet sunuyor.
olağan olarak hangi akıllı sanal yardımcıyı kullanacağınız büsbütün alışkanlıklarınıza bağlı bir durum fakat bu biçimde imkan varken iOS aygıtınıza Google Assistant yükleyerek en azından Siri’den farklı neler sunduğunu nazaranbilirsiniz. Tahminen o kadar etkilenirsiniz ki koşarak gidip bir Android aygıt alırsınız, kim bilir.
Google’ın kullanıcılarına özel olarak geliştirdiği akıllı sanal yardımcı Google Assistant nedir, nasıl yüklenir sorularını yanıtladık ve farklı işletim sistemlerine nasıl yükleyeceğinizi bütün bilgileriyla anlattık. Google Assistant kullanıyorsanız tecrübenizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.