“Fuck You” yazısı ve meşale ile protesto

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Köln'de Ford'da

“Fuck You” yazısı ve meşale ile protesto

DinlemekUygulamayı aç

Neredeyse 100 yaşındaki Almanya'nın ABD otomobil şirketinin kızını küçülten ve küçülten Köln'de Ford için iyi görünmüyor. Çalışanlar yönetimden memnun değil.

Köln. Ford Management ve IG Metall Birliği arasındaki anlaşmazlıkta ton yoğunlaşıyor. Almanya iştiraki yakın zamanda Amerikan ana şirketinin finansal koruyucu kalkanı bıraktıktan ve çalışan tarafındaki baskıyı sıkılaştırdıktan sonra, yaklaşık 100 Ford çalışanı Salı akşamı fabrika çitinde bir protesto gösterdi.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Meşaleler giydiler ve meydan okuyan sloganlar olarak adlandırdılar. Onların arkasında, bir projektör bir salona bir yazı öngördü ve burada “Siktir et – biz kalıyoruz”. Aşağıda IG metall logosu vardı.

Keskin Yönetim Eleştirisi

Köln'deki Ford'daki IG Metall sözcüsü David Lüdtke, protestodan sonra çalışanlar arasındaki hoşnutsuzluğun harika olduğunu söyledi. Yönetim nihayet kartlarını masaya koymalı ve gelecek için yapıcı bir plan sunmalıdır.

Sendikacı, Köln Ford konumu için “taksitlerde ölmek” tehdidini tehdit ediyor. Diyerek şöyle devam etti: “2024 sonbaharında, çalışan sayısının sadece üç yıl içinde 2900 oranında düşmesi gerektiği açıklandı – bu yokuş aşağı gitmeye devam ediyor ve konumun nasıl bir geleceğe sahip olması gerektiği görülemiyor.”

Lüdtke, Ford Köln'ün üç yıl önce 18.500 çalışanı olduğuna dikkat çekti, şimdi sadece 12.700 vardı. Geliştirme departmanında ve üretim alanlarında sipariş eksikliği vardır. ABD annesinin daha önce kızın tüm borçlarını kabul ettiği Ford Almanya için himaye beyanının sonu, yerin yerini sıkılaştırdı. Diyerek şöyle devam etti: “Patronaj Bildirgesi'nin sonu, çalışanları baskı altına almak için büyük bir saldırıdır: iflas artık mümkündür ve Köln'deki Ford'un tüm yeri varlığında tehdit edilir.”

IG Metaller, Birliğin şimdi “çiğnemeyeceğini” vurguladı. Diyerek şöyle devam etti: “Aksine, işverenin bu derin darbesi nedeniyle, işgücünde endüstriyel bir eylemin kararlılığı maksimumdur.” Çarşamba için bir şirket toplantısı planlanıyor.

RND/DPA