Friedrich von Metzler öldü

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Frankfurt/Main. Bir patron mu? Hayır, her ne kadar bankacı Frankfurt şehrinin birçok yerinde cömert bağışlarla iz bırakmış olsa da, Friedrich von Metzler böyle anlaşılmak istemiyordu: Städel, Senckenberg, Üniversite. “Biz tasarımcıyız. Tasarlamayı seviyoruz. Bir şeyin gerekli olduğunu veya bir şeyin harika olacağını görürsek, o zaman katılmaktan mutluluk duyarız” dedi von Metzler, 23 Nisan 2018'de 75. doğum günü vesilesiyle Alman Basın Ajansı'na. Şimdi popüler bankacı von Metzler, Uzun yıllar aynı isimli bankanın yöneticiliğini yapan 81 yaşında hayatını kaybetti.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Korkunç suç: Oğlu Jakob von Metzler'in kaçırılıp öldürülmesi aile için travmatikti ve tüm Almanya'yı sarstı.

Korkunç suç: Oğlu Jakob von Metzler'in kaçırılıp öldürülmesi aile için travmatikti ve tüm Almanya'yı sarstı.

Kaynak: dpa/dpaweb

Frankfurt, ilk başlarda Dresden yerlisine (“Ben her zaman gerçek bir Frankfurtlu gibi hissettim”) özel bir onur verdi: fahri vatandaş oldu. “61 yaşında fahri vatandaş olduğumda insanlar bana şunu sordu: “Ah, zaten 80 yaşında mısın?” Şehrin beni nispeten genç yaşta Frankfurt'tan sorumlu kılacak kadar akıllı olması beni elbette mutlu etti” dedi daha sonra.

Vatandaşlar mahkumiyet yoluyla

Ancak bankada kısaca “FM” adını verdikleri von Metzler büyük bir sahne aramıyordu: “Paramızı gösteriş yapmak istemiyoruz. Ablamın yanında tamamen normal ve mütevazı bir şekilde büyüdüm. Saat ya da araba gibi eşyalara bu kadar para harcayacağımı hayal edemiyordum.”

İnanç gereği vatandaş, gelenek gereği bankacı: Aile, 1674'ten beri B. Metzler Seel bankasıyla iş yapıyor. Sohn & Co., Almanya'nın sürekli aile mülkiyetindeki en eski özel bankasıdır. Von Metzler, babasının öğle yemeğinde sık sık bankadan bahsettiğini hatırladı. “Bir şeye kızdığında bu özellikle açıklayıcıydı, çünkü çok şey öğrendin.”

Genç Friedrich von Metzler okuldan sonra kalın halı kaplı koridorlarda hızla ilerledi, Biedermeier mobilyalarının ve atalarının portrelerinin bulunduğu yağlıboya tabloların yanından geçti. “Bankanın altıncı katında yaşıyorduk ve okuldan eve geldiğimde sık sık ofislere giderdim. “Amcamın, teyzemin, babamın yanı sıra aile dışı bireylere de gittim ve onlardan bana ne yaptıklarını açıklamalarını istedim” diye hatırladı.

İngiltere, ABD ve Fransa'da eğitim gördü

Bir lise öğrencisi olarak “Frankfurter Allgemeine Zeitung”un iş dünyası bölümünü de “büyük bir zevk ve ilgiyle” okudu. “Bu yüzden okulda, daha sonra bankada çalışmaktan gerçekten keyif alacağımı biliyordum.”

1960'larda öncelikle Büyük Britanya, ABD ve Fransa'daki yatırım ve kredi bankalarında eğitim alan von Metzler, 1969'da Metzler Bank'a katıldı ve 1971'de, diğer şeylerin yanı sıra özel bankalarda da faaliyetlerini yürüten enstitünün kişisel sorumlu ortağı oldu. varlık yönetimi ve emeklilik yönetimi şirketi yapmaktadır.

Aile, kültür ve sosyal projelere olduğu kadar (Metzler Vakfı aracılığıyla Güney Avrupa'dan iş arayan akademisyenlere verilen burslar gibi) tutkuyla Frankfurt'un finans merkezini de destekliyor. Friedrich von Metzler, 1980'li ve 1990'lı yıllarda Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası'nın Deutsche Börse AG'ye dönüşmesinde kilit rol oynadı ve daha sonra uzun süre grubun denetim kurulunda yer aldı.

Küçük oğlu kaçırılıp öldürüldü

Von Metzler ve eşi Sylvia, 2002 sonbaharında en küçük oğulları Jakob'un (11) kaçırılması ve öldürülmesinden sonra kendilerini izole etmediler. Pek çok kişi, bankacılık ailesinin, bankacılığın defalarca kışkırttığı acılara katlandığı ve katlandığı saygınlığa hayran kalıyor. çocuk katilinin çeşitli şikayetleri. Aile, suçla ilgili kamuoyuna açıklama yapmadı. Ancak onun kişisel endişesi, “Jakob von Metzler Davası”nın ZDF film uyarlamasıydı ve polisin ne kadar kararlı olduğunu göstermek için onuncu yıl dönümünde yayınlandı; katile karşı tartışmalı bir işkence tehdidi de dahil.

Son yıllarda nerede görünürse görünsün, Friedrich von Metzler'in gülümsediği görülüyordu. Kendini “hayırsever” olarak tanımlayan bir iş adamı iyi bir dinleyiciydi, gülmeyi seviyordu ve eğleniyordu – örneğin şirket içi “Metzler füme çay”, üzerinde kabartmalı “M” bulunan altın çerçeveli bir fincandan.

Yaşam enerjisini nereden aldığını yanıtlamak onun için kolaydı: “Hayatta en önemli şeyler eş, çocuklar ve iştir. Eğer bunların hepsi doğruysa o zaman güç de ortaya çıkacaktır.” Friedrich von Metzler, yıllar önce bankadaki günlük işlerden emekli olmuştu; oğlu ve kızı şu anda bankada çalışıyor. 75'inde von Metzler şunları söyledi: “Yarın artık orada olmazsam, banka normal şekilde çalışmaya devam edecek.”

Haberler