Federal bütçedeki boşluk nedeniyle Deutsche Bahn para biriktirmek zorunda

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Berlin. Deutsche Bahn'ın federal bütçeden başlangıçta planlanandan çok daha az para alması nedeniyle şirketin yönetim kurulu tasarruf seçenekleri arıyor. Deutsche Bahn denetim kurulu başkan yardımcısı ve aynı zamanda demiryolu ve ulaştırma birliği EVG'nin başkanı Martin Burkert, Alman Basın Ajansı'na şunları söyledi: “Tasarruf çabalarıyla birlikte, daha fazla ICE siparişi de kapılabilir”. Bahn'ın patronu Richard Lutz, grubun tüm alanlarında tasarruf potansiyeli arıyor. Burkert, ortaya çıkan listenin Mart ayı sonunda demiryolu denetim kuruluna sunulması gerektiğini söyledi.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

450'den fazla ICE planlandı


Son aylarda demiryolu, filosunu ICE 4 ve ICE 3neo serisinden çok sayıda yeni ICE'yle gençleştirdi. 2030 yılına gelindiğinde, ICE filosunun ortalama yaşının mevcut 18'den 12'ye düşmesi bekleniyor. Grupta, daha genç bir filonun daha az aksamaya ve dolayısıyla daha fazla dakikliğe katkıda bulunacağına dair büyük bir umut var.

On yılın sonuna kadar, federal şirkete ait 450'den fazla ICE treninin ağda yer alması bekleniyor; bu sayı şu andaki rakamdan çok daha fazla. Ayrıca saatte 280 ila 300 kilometre gibi yüksek hızlara ulaşabilen ve aynı zamanda platform seviyesinde yani basamaksız giriş imkanı sunan yeni bir ekspres trenin geliştirilmesi de ihaleye çıktı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

İki milyar avroya: Deutsche Bahn 73 yeni ICE treni sipariş etti


İspanyol üretici Talgo 56 tren, Alman rakibi Siemens Mobility ise 17 tren teslim edecek.

© Kaynak: dpa

Yeni inşaat öncesi yenileme


İnşaat projelerine gelince, grup projelerin zamanlamasını kontrol etmeye başladı bile. Yeni altyapı şirketi DB InfraGo'nun bir hafta önce ortaya çıkan listesi, mevcut ağın genişletilmesi yerine yenilenmesinin tercih edildiğini gösteriyor.

“2024 ve 2025 yılı inşaat projelerinin büyük ölçüde güvence altına alındığını düşünüyorum. EVG patronu Burkert, 2026 ve sonraki yıllara yönelik projelerle daha da zorlaşacağını söyledi. Siyasetçilerin artık “tasarruflarla, ortadan kaldırılabilecek projelerle işlerin böyle devam etmesine izin verip veremeyeceğimizi” düşünmesi gerekiyor. Prensip olarak hangi projelerin hayata geçirilip hangilerinin uygulanmayacağını artık söylemek doğru. Burkert, “Belirli koşullar altında neyin kaybedilebileceği herkes için açık olmalıdır” dedi.

Federal Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bir karar sonucunda federal hükümet, 2024 bütçesi ile iklim ve dönüşüm fonundaki milyarlarca dolarlık açığı kapatmak zorunda kaldı. Altyapının önümüzdeki yıllarda uygun hale getirilmesi için demiryoluna başlangıçta 45 milyar avroya kadar vaat edilmişti. Bunların üçte biri henüz güvence altına alınmadı.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Demiryolu: Projeler iptal edilmedi


Örneğin DB InfraGo'nun önceliklendirme listesine göre, Uelzen'den Halle'ye kadar yeni bir yük taşıma koridoru için şu anda 773 milyon avro mevcut değil. Trafik ışığı koalisyonu başlangıçta kendisine önemli ölçüde daha fazla malın demiryoluna kaydırılması hedefini koydu. Mektuba göre, Hamburg'daki S-Bahn'ın dijitalleştirilmesi için yaklaşık 16 milyon avro da mevcut değil. Planlara göre dijital sinyal kutusu gelecekte S-Bahn'ın kapasitesini artıracak. Brandenburg'daki Fangschleuse tren istasyonunun taşınması da öncelik listesinin alt sıralarında yer alıyor. Proje, Grünheide'deki Tesla fabrikasının yük trafiğine daha iyi bağlanmasına yardımcı olacak.

Demiryolları ve Federal Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bu projelerin iptal edilmediğini vurguladı. Bu da planlanmış bir şey değil. Demiryolu, finansman tam olarak netleşene kadar gecikmeleri önlemek amacıyla tüm projeler için planlamanın devam edeceğini söyledi. Daha fazla para olmazsa, bu projelerin uygulanmasının önemli ölçüde gecikmesi muhtemeldir.



Milyar dolarlık Stuttgart 21 demiryolu projesinin şantiyesinde, çarpıcı ışık gözleriyle yer altı istasyonunun kabuğu büyük ölçüde tamamlandı.


Milyar dolarlık Stuttgart 21 demiryolu projesinin şantiyesinde, çarpıcı ışık gözleriyle yer altı istasyonunun kabuğu büyük ölçüde tamamlandı.

© Kaynak: BeHaberler Weißbrod/dpa


Bu arada EVG patronu Burkert, lojistik yan kuruluşu Schenker'in olası satışından elde edilecek gelirin altyapıya yatırılacağı konusunda uyardı. Burkert, “Schenker'in olası satışından elde edilecek paranın tamamen borç azaltımına yatırılması gerekiyor” dedi. “Aksi takdirde satış sonucunda demiryolunun kredi notunun düşmesi riski var. Daha sonra faiz oranlarının yükselmesi riski var.” Bu durumda, bir derecelendirme puanı birkaç yüz milyon avroluk faize karşılık gelir. Demiryolu Schenker'i satmak istiyor. Geçen yıl ihale süreci başlatıldı.

Haberler
 
Üst