Federal Ağ Ajansı neden artık lisansları açık artırmaya çıkarmıyor?

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Frankfurt am Main. Federal Ağ Ajansı (BnetzA), gelecek yıl yapılacak mobil frekans açık artırmasını iptal etti. Bonn otoritesi ağların kalitesini ve rekabeti artırmayı umuyor. Detayları açıklıyoruz:


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Federal Ağ Ajansı tam olarak neye karar verdi?


BnetzA Başkanı Klaus Müller “nihai istişare taslağı”ndan söz ediyor. Aslında bu, aylarca süren tartışmalardan sonra alınan bir karar: Bonn otoritesi başlangıçta mobil iletişim için frekansları açık artırmaya çıkarmaktan kaçınıyor. Kurulu üç ağ operatörünün (O2-Telefónica, Deutsche Telekom, Vodafone) radyo spektrumunun belirli bölümleri için 2025 yılı sonunda sona erecek olan kullanım hakları, “geçici olarak” beş yıl süreyle uzatılacak. .


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Bunun tüketiciler üzerinde nasıl bir etkisi var?


Açık artırma kaçınılmaz olarak frekansların yeniden tahsisine yol açacaktı. Sağlayıcı 1&1 artık köklü şirketler üçlüsüne katıldı. Dörde bölündüğünde, büyük olasılıkla dörtlüden hiçbirinin, özellikle çok önemli bir frekans aralığında, büyük ölü noktalar olmayan bir ağı işletmek için yeterli kapasiteye sahip olmamasıyla sonuçlanacaktı.

Bunlar hangi frekanslardır?


Bu, 800 megahertz spektrumu olarak adlandırılan spektrumdur. Bunlar bir bakıma kırsal bölgeler için ekmek-tereyağ frekanslarıdır. Her zaman en yüksek aktarım hızlarına sahip olmayabilirler ancak her şeyden önce uzun menzil avantajına sahiptirler. Bu, ağ operatörlerinin nispeten az sayıda radyo direğiyle geniş alanları kapsamasına olanak tanır.

Uzantının mobil iletişimin daha da geliştirilmesi üzerinde nasıl bir etkisi var?


Şebeke operatörleri, açık artırmaların geçmişte çok pahalı olduğuna defalarca dikkat çekti. 2019'da şu ana kadar yapılan son açık artırmada, dört şirketin devlete ödemek zorunda kaldığı yaklaşık 6,6 milyar avro toplandı. Hatta 2000 yılındaki efsane müzayedede değeri 50 milyar euro civarındaydı. Şebeke operatörlerinin şebekelerin genişletilmesi için eksik olduklarını söyledikleri harcamalar.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Uzatma koşulları nelerdir?


Bir yandan ağ operatörleri neredeyse 500 milyon avroluk ücret ödemek zorunda kalıyor. Müller ayrıca Pazartesi günü uzatmaların “iddialı tedarik gereksinimleriyle” bağlantılı olacağını da açıkça belirtti. Bunlar, özellikle kırsal alanlar olmak üzere kentsel ve kırsal alanlar için “eşit yaşam koşullarını” teşvik edebilir.




Paha biçilemez


Bültenimiz, her Çarşamba enerji krizi ve enflasyonla ilgili değerli ipuçları ve arka plan bilgileri ile size eşlik ediyor.

Gereksinimler tam olarak neye benziyor?


2030'dan itibaren Almanya'nın yüzde 99,5'inde her bir ağ için saniyede en az 50 megabit (Mbit) iletim hızı garanti edilmelidir. Bu, ülkenin en ücra ve ıssız köşelerinde bile kullanıcıların akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarlarıyla HD kalitesinde ayak sesi maçlarının canlı yayınlarını alabilecekleri anlamına geliyor. Bir yıl önce, her şebeke operatörü kırsal bölgelerdeki hanelerin yüzde 99'una en az 100 Mbit sağlamak zorundaydı; bu aynı zamanda tüm federal otoyollar için de geçerlidir. Bu yeni genişleme hedefleri, önceki gerekliliklerde gözle görülür bir sıkılaşmayı temsil ediyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

1&1'de sırada ne var?


BnetzA aynı zamanda rekabeti de teşvik etmek istiyor. Bu nedenle, yerleşik şirketlerin üçlüsü, sözde ulusal dolaşımı mümkün kılmak için ödeme karşılığında 800 megahertz aralığında 1&1 kapasiteleri sağlamakla yükümlü olmalıdır. Piyasa oyuncularının kendi aralarında bir çözüm bulamamaları durumunda Müller, gerekirse ulusal dolaşıma geçme emri vermek istiyor. Ancak pek de öyle görünmüyor. 1&1 şu anda O2-Telefónica ile işbirliği yapıyor. Vodafone ile işbirliği Ekim 2024'te başlayacak.

Şebeke operatörleri teklifleri nasıl değerlendiriyor?


“Bugün Almanya'daki milyonlarca cep telefonu kullanıcısı için güzel bir gün. Vodafone'un yeni patronu Marcel de Groot, Almanya editoryal ağına (RND) yaptığı açıklamada, otoritenin izlemek istediği yeni yolun, daha iyi ağlara yönelik bir taahhüt olduğunu söyledi. Şöyle ekledi: “Ancak gerçekten sürdürülebilir bir etki yaratmak için bu gidişat çok daha net olabilirdi: Yetkililerin bu fırsatı yalnızca kısa vadede milyar dolarlık ihaleleri askıya almakla kalmayıp, aynı zamanda bu fırsatı değerlendirmesini de isterdik. onlara uzun vadede daha sürdürülebilir bir yaklaşım O2 Telefónica'nın patronu Markus Haas da benzer şekilde şunu savunuyor: “Planlanan uzatma için, ağ operatörleri olarak biz, kısa bir süre içinde ek genişleme gereksinimlerini üstleniyoruz ve bu da gerçek bir çabayı temsil ediyor.” Ancak sekiz yıllık bir uzatma, “daha da iyi bir Planlama ve Almanya'nın dijital altyapısı için daha fazla genişleme dürtüsünün mümkün kılınmasını” sağlayacaktır.

Eleştiri de var mı?


Evet ve Federal Geniş Bant İletişim Birliği (Breko) Genel Müdürü Stephan Albers'den devasa bir form: “Teklifle BnetzA üçlüye iki hediye veriyor ve şunları söylüyor: “Frekans kullanımının genişletilmesine ek olarak haklara sahip olan yerleşik ağ operatörleri, gelecekte Korku rekabetinde istenmeyen hiçbir şey yapmak zorunda kalmayacak.” BnetzA etkisiz bir müzakere şartına bağlı kalıyor. Breko sözde “hizmet sağlayıcı yükümlülüğü” için kampanya yürütmüştü. O zaman ağ operatörleri 1&1; şüphe durumunda, kiralama frekanslarının fiyatlarını BnetzA belirlerdi. Breko taslak kararın revize edilmesi çağrısında bulunuyor. Dernek, cazip paket teklifler sunmak için cep telefonu sağlayıcılarıyla ortaklık yapmak zorunda olan sabit hat sağlayıcılarını içeriyor.
 
Üst