Demiryolu patronu Lutz bu yıl yüzde 70 dakiklik elde etmek istiyor

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
“Konu üzerinde çalışıyoruz”

Demiryolu patronu Lutz bu yıl yüzde 70 dakiklik elde etmek istiyor







Bir ICE treni Köln Merkez İstasyonuna yanaşıyor.

© Kaynak: Oliver Berg/dpa


Makaleyi dinle • 2 dakika


Deutsche Bahn pek çok şeyle tanınır; dakiklik kesinlikle bunlardan biri değildir. Bir röportajda demiryolu patronu Richard Lutz, demiryolu müşterilerinin öfkesini anladığını gösteriyor. Halen 2024 için iddialı bir hedef belirliyor.








Deutsche Bahn daha dakik olmak istiyor. Demiryolu patronu Richard Lutz, “Bild am Sonntag”a yaptığı açıklamada, “Bu yıl kesinlikle yüzde 70'in üzerine çıkmak istiyoruz” dedi. Uzun mesafe taşımacılığında dakiklik oranı 2023'te yeniden düşerek yüzde 64 oldu; 2022'deki yüzde 65,2'den sonra. Tanım gereği, tren altı dakikadan az gecikirse durak zamanında gelmiş demektir.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Lutz, “Tren birkaç dakika gecikirse insanlar üzülmez” dedi. “Gecikmelerin 30 dakikadan uzun sürmesi, bağlantılarınızı kaçırmanız ve trenlerin iptal edilmesi zor.” Bu haklı olarak müşterileri rahatsız ediyor. “Ve bunun hakkında konuşacak hiçbir şey yok. Bu konu üzerinde çalışıyoruz.”

Demiryolu patronu: yenileme şart


Demiryolu bir süredir dakiklik sorunlarıyla boğuşuyor. Raylar onlarca yıldır ihmal edilmiş ve bu da çok sayıda inşaat sahasına yol açmıştır. Aynı zamanda yolcu talebi de artıyor. Bu nedenle 2024 yılından itibaren altyapının genel olarak yenilenmesi planlanıyor ve bu da demiryolu ağını 2030 yılına kadar yüksek performanslı bir ağa dönüştürecek.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Örneğin demiryolu patronu, Frankfurt ile Mannheim arasındaki 70 kilometre uzunluğundaki “Riedbahn” hattının yılın ikinci yarısında yapılması planlanan genel yenileme çalışmasının hayati önem taşıdığını söylüyor. Yenileme sonrasında bu, “Almanya'daki demiryolu operasyonları için istikrar dayanağı” haline gelecektir.

DB yönetim kurulu üyeleri 2023 yılı için herhangi bir ikramiye alamayacak


DB yönetim kurulu üyeleri 2022 için yüz binlerce avro alacak, 2023 için ise ikramiye olmayacak.

© Kaynak: dpa


2030 yılına kadar yüzde 80'lik bir dakiklik oranına ulaşılması gerekiyor. Demiryolu patronu, yenileme çalışmalarının “tüm ağ üzerinde istikrar sağlayıcı bir etki” yaratacağı için bunun bir ila iki yıl önce mümkün olabileceğine inanıyor. Ancak bu hedefe altyapının köklü bir şekilde yenilenmesi olmadan ulaşılamaz. Kendisi “bütçedeki kemer sıkma kısıtlamalarına rağmen bunun için para sağlandığı için federal hükümete sonsuz minnettar.”

RND/o
 
Üst