Başarısızlık efsanesi nereden geliyor?

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Kadınların kurumsal yönetimdeki varlığı kadar eski bir efsane vardır: İşe yaramaz, başarısız olurlar. Ne zaman birkaç kadın birkaç hafta içinde yönetim kurulu pozisyonlarından vazgeçse, Allbright Vakfı medyanın soruşturmasını uyurgezer bir kesinlikle alıyor: Neden hepsi başarısız oluyor?

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Bu kadar çabuk ayrılan adamların hikâyesini kimse anlatmaz. Kimse bir erkek olarak başarısız olup olmadıklarını sormuyor: Tanrı aşkına, üç adam kaldı – bunun arkasında bir sistem var mı? Erkekler birey olarak gider, kadınlar her zaman kadın olarak.

Erkeklerin her zaman yaptığını kadınlar yapıyor

Tüm mitlerde olduğu gibi, onları gerçekler ve rakamlarla desteklemek yardımcı olur. Son altı ayda, borsaya kote 160 şirketin yönetim kurulundan beş kadın istifa etti, ancak aynı zamanda 50 erkek de yönetim kurulundan ayrıldı. Bu, tüm kadın yönetim kurulu üyelerinin yüzde 5’i ve tüm erkek yönetim kurulu üyelerinin yüzde 8’i. Yani erkekler daha sık yürürler ama çok yakından izlenmezler. O kadar çok kişi var ki, ayrılışları daha az fark ediliyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Rekabetten gelen cazip bir teklif de dahil olmak üzere, bir yönetim kurulu görevinin erken feshedilmesinin birçok nedeni olabilir. Kadınlar şu anda özellikle talep görüyor, tabiri caizse üst düzey yöneticiler için bir pazar. Dolayısıyla, bir yönetim kurulu kapsayıcıdan daha az bir kültüre sahipse veya kadınlar fikirlerini uygulama fırsatı bulamazlarsa, ne pahasına olursa olsun buna uymak zorunda değiller. Daha iyi seçenekleri nerede bulabileceğinizi görmek için etrafa da bakabilirsiniz. Tıpkı erkeklerin her zaman yaptığı gibi.

Daha fazla kadın tam zamanlı mı? Ekonomi anlayışımız neden temelden değişmeli?

Federal hükümet, kadınları daha kazançlı işler yapmaya teşvik etmek istiyor. Vasıflı işçi eksikliğine karşı mücadelede hala potansiyel var. Böylece? Yoksa federal hükümet bakım işini görmezden mi geliyor? Dünya Kadınlar Günü için.

Her kadının üzerinde spot ışığı

Şu anda zirvede birkaç yıl öncesine göre biraz daha fazla kadın var, bu yüzden şimdi giderek daha fazla kadının ayrıldığını görüyoruz. Sadece buna alışalım.

Muhtemelen şu şekildedir: Yönetim kurulunda erkekler kadar kadın da olduğunda, dikkatleri her bireye odaklamak artık mümkün olmayacak. Ve sonra kadınlar nihayet gerçekten istediklerini yapabilirler – sadece işlerini.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Wiebke Ankersen Alman-İsveç Allbright Vakfı’nı, yönetim pozisyonlarında daha fazla kadının olmasını savunan Christian Berg ile birlikte yönetiyor. Diğer yazarlarla dönüşümlü olarak burada eşitlik, çeşitlilik ve kadınların ekonomiye bakış açısı hakkında yazıyor.