Ayrıntılar konusunda “o kadar bilgili olmayan” bir “motorsuz adam” olarak:

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Kelimenin tam anlamıyla zorlu bir yürüyüş. Fiziksel olarak her zaman beceriksiz olan Martin Winterkorn, kendisini zahmetli bir şekilde Braunschweig belediye binasının salonuna itiyor; burada eski VW patronu, iki gün boyunca Braunschweig Yüksek Bölge Mahkemesi 3. Sivil Senatosu'nun tanık olarak soruları yanıtlamak istiyor. O nasıl? “Peki, nasıl gidiyor?”

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Dizel skandalının bir yan sorunu da tartışılıyor: Dolandırıcılığın ortaya çıkmasının ardından VW hisselerindeki çöküş, büyük yatırımcılara birkaç milyara mal oldu. Yatırım şirketi Deka, dramın daha önce ortaya çıkması gerektiği için herkes adına şirketten tazminat talep ediyor. VW yönetimi sözde geçici görevi ihlal etti.

Winterkorn artık “dizel dolandırıcısı” olarak görülmek istemiyor.

Ancak Winterkorn için mesele bundan daha fazlası. “Dizel dolandırıcısı” etiketinden kurtulmak ve hayatının pisliğini silmek istiyor. Son yıllarda yalnızca futbol stadyumunda halkın karşısına çıktı; şimdi kendisine iki avukatın yanı sıra bazı eski sırdaşları da eşlik ediyor. Halen iki ceza davasıyla karşı karşıya. Birkaç kalça ameliyatı nedeniyle Winterkorn mahkemeye çıkamadı ancak kendi davası sonbaharda başlayabilir.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Winterkorn bir tanık olarak bunun gidişatını belirliyor: Başlangıçta hazırladığı bir beyanda, dolandırıcılık yazılımının geliştirilmesinde ve kullanılmasında yer almadığını söylüyor. “Bu işlevi ne talep ettim, ne de destekledim, hatta kullanılmasına bile izin vermedim.” Kamuoyunda defalarca “dizel kompleksi” ile bağlantılı olduğu gerçeği “yalnızca sınırlı bir ölçüde doğrudur.”

Düzenlemelere uymanın ve düzenleyici otoritelerle işbirliğinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu birkaç kez vurgulayacak. “Bana tam bir resim verilmiş olsaydı (…), olayları doğrudan ele almaktan ve açıklığa kavuşturmaktan çekinmezdim.”

Eski VW patronu Winterkorn'un sorgusu başladı

ne anlama geliyor? Volkswagen” Wolfsburg otomobil üreticisindeki dizel skandalından sekiz yıldan fazla bir süre sonra mı?

© Kaynak: dpa

VW ABD yetkililerinin tepkisini beklemiyordu

Mahkeme başkanı Christian Jäde, daha sonra yavaş yavaş, o zamanki üst düzey yöneticinin toplantılarda ve notlarda “dizel sorunuyla” defalarca karşılaştığı bir dizi olayı çözmeye çalışıyor. 2005 yılında, geleneksel depolamalı katalitik konvertörün Kaliforniya'nın VW dizel motorlarındaki nitrojen oksit limitlerine uyum sağlamak için yeterli olmayacağının farkına varılmasıyla başladılar.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Ve sorgulamanın ikinci gününde, muhtemelen 2015 yazının sonlarına doğru, VW çalışanlarının ABD'li çevre otoriteleri Carb ve EPA'yı en keskin silahlarına başvurana kadar alt etmeye çalıştıkları zaman sona erecek: “İhlal Bildirimi” ile Volkswagen'i fırlattılar. 18'inde. Eylül 2015 dolandırıcılığı.

VW bugüne kadar tüm deneyimlere göre bu son adımın ve özellikle sonuçlarının beklenmediğini söylüyor. Bu nedenle şu ana kadar sermaye piyasalarından herhangi bir bilgiye ihtiyaç duyulmadı. Winterkorn, ABD'deki durumun ciddiyetini bilseydi yetkililerle bizzat görüşmek için oraya uçardı diyor. Üçüncü sıradan biri gönderildi.

Ve yine hafıza ve bilgide boşluklar var

Winterkorn, ABD emisyon düzenlemelerine uyumu çözülebilir birçok teknik sorundan biri olarak gördüğünü iddia ediyor. Bazen eski ders verme tarzına giriyor, katalitik konvertör ve enjeksiyon sistemleri arasındaki farkları açıklıyor – daha önce olduğu gibi, anlaşılması zor, heceleri yutan ama oldukça canlı bir staccato ile. Başlangıçta “olaylara ilişkin bakış açımı açıklama fırsatını değerlendirmek” istediğini söyledi.

Ancak tanık kürsüsündeki diğer eski VW patronları gibi Winterkorn'un da bilgi ve hafıza konusunda eksiklikleri var. “Motor olmayan biri” olarak ayrıntılara pek hakim değil, “Çok derinine inmedim”. Bir CEO'nun iş yükü göz önüne alındığında, eğer bir meslektaşı onun varlığına şahit olmasaydı, bu anlaşılabilir bir durum olan bazı toplantıları hatırlamıyor.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Sermaye Radarı

Hükümet bölgesinden kişisel izlenimleri ve geçmişleri içeren haber bülteni. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

“Sen ve karbonhidratın…”

“Sen ve karbonhidratın…” bir uyarı müdürüne hitap ettiği söyleniyor. Winterkorn, “Bu kesinlikle benim kelime dağarcığım değil” diyor; her ne kadar ona çok benzese de. Eski yönetim kurulu üyesi Herbert Diess, tanık ifadesinde Winterkorn'un “duygusal konuşma” eğiliminde olduğunu bildirdi.

Zaman zaman Winterkorn'da eski yönetim stresi, çözülmemiş sorunlara duyulan öfke ve talepkar patron alevleniyor. Bir çalışan için “bardağın yarısı her zaman boştu”, yani: Eğer endişeleriniz varsa yarısını düşürmek daha iyidir. Ve mühendisler baskıyı azaltmak için her zaman işleri alçakta yığdılar. Ancak Winterkorn'da durum böyle değil: Bir geliştirici sorunları çözmek için oradadır. “İki yıl içinde hedefi tamamlamak için yeterli zamanınız var.”