Arka ve Motosiklet Bakımı Arasında Dengeyi Kurmak

Bakec

Member
J. Shia ilk olarak 8 yaşında bir motosiklet kullandı. Küçük olduğu için, her şeyi bilen ve motosiklet tutkunu olan babası, onun için motoru çalıştırır ve bir ağaca dayayarak onun hareket etmesini sağlardı. tırmanın ve sürün. Bu, bisikleti durdurup inme zamanı gelene kadar iyi çalıştı.

“İnmek için bisikleti bir ağaçla hizalamam gerekiyordu ve her zaman ıskalayıp kafamı eziyordum ya da düşüyordum,” dedi Bayan Shia. Böylece devam edecekti. Sıralarını bekleyen iki ağabeyi sabırsızlanırdı. Ama binmeyi sevse de açgözlülük yapmıyordu. “Ağaçta durmaktan çok korktum” dedi.

Şimdi 31 yaşında olan Bayan Shia, hâlâ eski Honda’ya sahip ve üzerindeyken yere zar zor dokunabiliyor. Ama artık binmeyi bırakmak zorunda değil. Boston’un Roxbury semtinde 6.000 metrekarelik bir motosiklet mağazası olan Madhouse Motors’un sahibidir.

Madhouse rutin bakım ve onarımlar yapar, eski bisikletleri yeniler, kışlık depolama sağlar ve özelleştirme projelerini tamamlar. Bayan Shia ayrıca orada sanatsal ama binilebilir motosiklet heykelleri yarattığı bir stüdyoya sahiptir.

Madhouse Motors’ta depolama. Bayan Shia’nın babası, o gençken ona, eğer tamir ederse satın aldığı düzinelerce eski motosikletten birine sahip olabileceğini söyledi. Kredi… The New York Times için Tony Luong

Bir Boston emlak yönetim şirketinin sahibi ve son 10 yıldır Bayan Shia’nın müşterisi olan 30 yaşındaki Lucas Merchant, “Motosiklet dünyasında kültür için bir tür poz veren birçok insan var” dedi. yıllar. “J. kesinlikle otantik, gerçek anlaşma.

“Motosikletler hakkında her şeyi biliyor. Temelde New England’daki en büyük eski motosiklet restorasyon şirketini kurdu ve tamamen önyüklendi ”dedi. “Ama kelimenin tam anlamıyla bir arka bahçede başladı.”

Bayan Shia, Massachusetts, Cambridge’de bir gençken, babası eski motosikletlerden bir papel satın alarak onları tamir etmeyi ve satmayı planladı. “Ailemin bahçesi dolmaya başladı,” dedi. “Bir ara bahçede 70 kadar eski motosiklet vardı. Bu yüzden bir tane alabilir miyim diye sordum ve temelde şöyle dedi: ‘Tabii. Birini tamir edebilirsen alabilirsin.’”

Bayan Shia, deneme yanılma yoluyla bisikleti çalıştırdı ve “gösteriş yapmak için” etrafta dolaştı. İnsanlar onu nasıl elde ettiğini sorduğunda, “Kendim tamir ettim. Ben bir tamirciyim.”

İnsanlar motosikletlerini tamir etmesi için ona dokunmaya başladı ve onun beceriksizliğindeki eksikleri cesaretle telafi etti. “İnsanlara ailemin adresini verirdim ve ‘Ah, evet, bahçeye gel ve bana 20 dolar ver, bisikletini tamir edeyim’ derdim.”

Ms. Shia, ortağı Gretchen Devine ve 12 yaşındaki oğlu Audai ile birlikte. Kredi… The New York Times için Tony Luong

Fotoğrafçılığa ilgi duymaya başladı ve liseden sonra, Amerika’nın en eski arka okullarından biri olan ve devlet destekli tek bağımsız okul olan Massachusetts Arka ve Tasarım Koleji’ne (MassArt) kabul edildi. Ancak ilk yılına girmeden önceki yaz, eski bir kız arkadaşı hamile kaldığı ve çocuğa deva edemeyecek durumda olduğu için Shia Hanım, Audai adında bir bebeğin sorumluluğunu almak için gönüllü oldu.

“Belgesel savaş fotoğrafçısı olmak istedim ve bunu bir bebekle yapamazsınız” dedi. “Ve bu yüzden kariyerimle ne yapacağım konusunda kafam biraz karıştı.”

Üniversite boyunca bisiklet tamir etmeye devam etti, inatla yeteneklerini geliştirdi ve şaşırdığında yetenekli teknisyenleri soğukkanlılıkla çağırdı. Derslere tam zamanlı olarak katıldı, profesörlerle Audai için deva’ya geç gelmeleri veya erken ayrılmaları için ayarlamalar yaptı ve yedek çocuk deva için ailesine güveniyordu.

“Bir keresinde Audai’yi okula götürmek zorunda kaldı ve bu yüzden fotoğraf laboratuarındaki kızlardan birine koridorda onu biraz izlemesi için para verdi,” dedi 31 yaşındaki Gretchen Devine. Shia’nın 11 yıllık ortağı ve MassArt’tan bir sınıf arkadaşı.

“Karanlık odadan çıktım ve 4 aylık gibi olan Audai’yi bir karton kutuda oynarken gördüm ve o hayal edebileceğiniz en şirin küçük çocuktu,” dedi Bayan Devine. “Ben de oturdum ve onunla oynamaya başladım ve J. koridordan çıktı. O anı, bir araya gelmeye karar verdiği an olarak tanımlayacaktır. Bu biraz öyleydi. Ama önce çocukla teknik olarak tanıştım.” 2009’da açılan

Madhouse Motors, başka yerlerde dışlanmış hisseden bisikletçiler için bir topluluk duygusu sağlar. Kredi… The New York Times için Tony Luong

Devine, Bayan Shia’nın yaratıcı hırsı ve yeteneği tarafından hemen çekildi. “Hiç bu kadar kendini motive eden biriyle tanışmadım. Gerçi sanırım bu sadece kendi kendini motive etmiyor. Audai için motive oldu” dedi. “Onun elinden gelen her fırsata sahip olduğunu görmek istiyor.”

Bu azim Bayan Shia’ya iyi hizmet etti, ancak ona her zaman neşe getirmedi. “Programım her türlü çılgındı, bu yüzden motosikletler üzerinde çalışmanın bir tür çaresizlik eylemi olduğu uzun yıllar oldu ve hem kendim hem de ailem bununla bu kadar olumlu bir çağrışım yapmadı” dedi. “Gençliğimin ve 20’li yaşlarımın çoğunda, dışarıda, iki kat Carhartts’ta, toprakta çalışıyordum.”

2009’da ilk iç mekan mağazasını açması Shia Hanım için bir nimetti çünkü kendine ait bir alan yaratabildi. Bu, kendisi ve çoğu – cinsiyetleri, kimlikleri veya cinsellikleri nedeniyle – daha büyük motorcu nüfusundan dışlanmış hisseden patronları için bir rahatlık ve güvenlik duygusu sağladı.

“J. ile Madhouse’da çok iyi karşılandığım için, başka bir yere gitmeye gerek duymuyorum,” dedi uzun zamandır bir müşteri. Kredi… The New York Times için Tony Luong

İlk bisikletini Ms.’den satın alan 32 yaşındaki ses mühendisi Krys LeMay, “Trans topluluğa o kadar açık olmayan bazı motosikletli insanlarla kesinlikle karşılaştım ve bu çok iticiydi” dedi. 2014 yılında Shia ve sadık bir müşteri olmaya devam ediyor. “Ama bu, sahip olduğum bağlantıyı çok daha özel kılıyor. Madhouse’da J. ile çok iyi karşılandığım için başka bir yere gitmeye gerek duymuyorum.”

Bayan Shia, Madhouse’da bir kahve dükkanı inşa ederek ve bu yaz açarak bu topluluk duygusunu genişletmeyi umuyor. O ve Bayan Devine, Cambridge’de Wild Rabbit adlı yıllık bir motosiklet şovuna da ev sahipliği yapıyor. Bu yıl Cumartesi günü yapılacak etkinliğe 2 bin kişinin katılması bekleniyor.

Ancak Bayan Shia’nın gündelik hayatı aşmak için bulduğu en etkili yollardan biri, ısmarlama motosikletler tasarlamaktı – kendisi için. 2017 yılında, Motosikletler adlı bir etkinlikte bir bisiklet göstermeye davet edildiğinde Arka olarak başladı. Bu, arka okul özlemlerini şu anki mesleğiyle birleştirmek için mükemmel bir fırsat gibi görünse de, yeteneklerinden şüphe ederek gitmeye direndi.

Shia Hanım’ın eskiz defterinden bazı sayfalar. Fotoğrafa olan erken ilgi onu Massachusetts Arka ve Tasarım Koleji’ne gitmeye yöneltti. Kredi… The New York Times için Tony Luong

“Sonra bir ampul yandı ve ben: ‘Bekle. Kendim için hiç sevdiğim tarzda bir bisiklet yapmadım. Ne istersem yapabilirim” dedi. “Ve işte tam da bu andı, motosikletlerle geçen bir hayatımdan sonra nihayet ilk kez bir müşteri için olmayan bir bisiklet tasarladım.”

Bir heykeltıraş arkadaşı Michael Ulman ile birlikte devasa bir kolun koluyla başlayan 1971 BSA A65’i yarattı. Bisiklet iyi karşılandı ve sonrasında yaratıcı projelere daha fazla odaklanmaya başladı. Bu, “Kuğu Gölü”nden ilham alan karmaşık, yıllarca süren bir yapıyla sonuçlandı.

“İki bisikletten oluşan bir proje yapmak ve birbirlerini yansıtmalarını sağlamak istedim” dedi Bayan Shia. “Aynı tam ağırlık, uzunluk, boy, aynı yıl, marka, model. Ama zıt kutuplar.” Çaykovski balesindeki Siyah Kuğu ve Beyaz Kuğu gibi.

Ms. Şia stüdyosunda çalışıyor. Dönüştürdüğü bir çift motosiklet, Aralık ayında Miami Arka Week’te düzenlenen bir gösteride sergilendi. Kredi… The New York Times için Tony Luong

Her zaman olduğu gibi eBay’den – mikroskoplar, kalemtıraşlar, döner telefonlar, meyve sıkacakları, müzik aletleri – eski parçaları tedarik etti ve her parça bir işleve hizmet edecek şekilde onları aşıladı. Motosikletler Aralık ayında Miami Arka Haftası kapsamında Scope Arka Show’da sergilendi. Bir tanesi bir koleksiyoncuya yaklaşık 100.000 dolara satıldı. Ekim ayından bu yana Bayan Shia, eBay Motors ile işbirliği yapıyor ve yakın zamanda “Let’s Ride” adlı bir kampanyada yer aldı.

Tüm çevrimiçi kazanımlarına rağmen, Bayan Shia son zamanlarda kişisel motosiklet koleksiyonunu “60 veya 70”den “20, 25, belki 30? ” O güldü. “Ağaca çok yakın düşen potansiyel elmadan kurtulmaya çalışıyorum – babam gibi istifleme fikrinden.”

Ailesel döngüleri kırmaya devam eden ve şimdi 12 yaşında olan oğlu, “tamirci olmakla pek ilgilenmiyor ve bu benim için en büyük şey” dedi Bayan Shia. Kirli bisikletlerde ve arazi araçlarında rahat olmasına rağmen, öğretmen veya veteriner olmaya ilgi duyduğunu söyledi.

“Guggenheim’da her zaman bir bisiklet istemiştir,” dedi Bayan Devine. Kredi… The New York Times için Tony Luong

Kendi geleceği için, Bayan Shia, operasyonunu genişletmeye, topluluklarına hizmet etmeye ve çıktısını genişletmeye devam etmek istiyor.

“Motosiklet heykellerinden biri olan Guggenheim’da her zaman bir bisiklet istedi. Ve bence o bunu gerçekleştirecek,” dedi Bayan Devine. “Aklına koyduğu her şeyi gerçekten yapıyor.”