Apple, iOS 15.2 İle Gelen Yeni Özellikleri Duyurdu

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Apple’ın yaklaşık 2 ay evvel piyasaya sürülen işletim sistemi iOS 15, bir fazlaca kullanıcının makûs tecrübeleriyle sık sık gündeme gelmişti. Yaşanan teknik problemlerin tahlili ve daha âlâ bir kullanıcı tecrübesi için Apple, işletim sistemini güncellemeye devam ediyor.

Apple, önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek yeni güncelleme iOS 15.2 ile dikkat çeken “iPhone Modülleri ve Servis Geçmişi” isimli yeni özelliğini duyurdu.

Yedek kesimin orjinal olup olmadığı anlaşılabilecek

Apple, işletim sistemine gelecek son güncelleme ile iPhone modülleri ve servis geçmişinin görüntüleneceği yeni özelliğini duyurdu. Özellik yardımıyla iOS 15.2 ve daha sonraki sürümlerde, iPhone’ların modülleri ve servis geçmişi görülecek. iPhone bileşenleri tahlil edilecek ve Apple Tamir Servisi haricinde bir servis geçmişi hakkında ihtar verilecek. Kullanıcılar için daha sağlam bir servis tecrübesi sunacak olan yeni özelliğin, tamir fiyatlarını da etkileyeceği düşünülüyor.

Servis özgün Apple modülleri ve araçları kullanılarak yapıldıysa, modülün yanında “Orijinal Apple Modülü” ibaresi yer alacak. Şayet tamir sırasında yepyeni olmayan modüller kullanıldıysa; kesimin özgün olmayan bir kesim ile değiştirildiği, daha evvel kullanılmış yahut diğer bir iPhone’a yüklenmiş olabileceği ya da beklendiği üzere çalışmadığı manasına gelen “Bilinmeyen Parça” uyarısı yer alacak.

Apple’ın iOS 15.2 ile hangi telefonların hangi kısımlarının izleneceğini konusunda yaptığı açıklamaya göre:

• iPhone SE (2. nesil) dahil iPhone XR, XS, XS Max ve daha sonraki modeller için pilin değiştirilip değiştirilmediği görülebilecek.
  • iPhone 11 modelleri, iPhone 12 modelleri ve iPhone 13 modelleri için pilin yahut ekranın değiştirilip değiştirilmediği görülebilecek.
  • iPhone 12 modelleri ve iPhone 13 modelleri için pilin, ekranın yahut kameranın değiştirilip değiştirilmediğini görülebilecek.
Özelliğe, Ayarlar > Genel > Hakkında adımlarını izleyerek erişilebilecek.