Android işletim sistemi, sorun çıkarmaya en müsait sistemlerden biri bulunmasına karşın bir daha bu çeşit meseleleri çözmek için en geniş tahlil formlarını sunan sistemdir. Sistem kapsamında uygulayabileceğiniz tahlil formlarının yanı sıra Android aygıtlarda bir de Recovery Mode ismi verilen kurtarma modu vardır. Android Recovery Mode yardımıyla bir fazlaca farklı sorunu süratle ortadan kaldıracak tahliller bulabilirsiniz.
Genel bir yolu olsa bile Recovery Mode açmak için Android aygıtınızın marka ve modeline göre değişiklik gösteren bir giriş formülü olabilir. Zira bildiğiniz üzere Android başlığı altında genellesek bile her bir Android aygıtın kendine has özellikleri vardır. bir daha de Android kurtarma modu, hepsinde bulunmaktadır. Gelin Android Recovery Mode nedir, ne işe fayda, menüdeki seçenekler nelerdir üzere merak edilen soruları tüm bilgileriyla inceleyelim.
Android Recovery Mode nedir?
Android Recovery Mode, Türkçesi ile Android kurtarma modu; Android işletim sistemine sahip tüm aygıtlarda bulunan ve sistem fonksiyonları haricinde biroldukca farklı özellik sunan bir moddur. Bu modu açtıktan daha sonra kullanıcıların karşısına bir fazlaca farklı düzenleme seçeneği çıkacak. Kimileri tanıdık olan bu seçenekler üzerinden süreç yaparken son derece dikkatli olmanız tavsiye ediliyor.
Android Recovery Mode ne işe fayda?
Android Recovery Mode’un temel maksadı, sistem sıkıntılarını çözmektir. Sistem meselelerini, sistem sonları ortasında çözemediğiniz durumlarda kurtarma moduna başvurursunuz. Aygıtın kendi kendine açılıp kapanması, uygulamaların kendi kendine açılıp kapanması, bir uygulamanın bir türlü kapanmaması üzere sistem sıkıntıları lakin Android Recovery Mode ile çözülebilir.
Harici bir depolama aygıtından önyükleme yapmak için, fastboot süreci için, ADB güncellemesi yapmak için, çekirdek belge ve klasörlere erişmek için, özel testler ve düzenlemeler yapmak için de Android Recovery Mode kullanılır. özetlemek gerekirsesı Android aygıtla ilgili ince ayarlar kurtarma modu üzerinden yapılır.
Android Recovery Mode’a nasıl girilir?
Android Recovery Mode’dan nasıl çıkılır?
Android Recovery Mode menüsünde neler var, manaları ne?
Genel bir yolu olsa bile Recovery Mode açmak için Android aygıtınızın marka ve modeline göre değişiklik gösteren bir giriş formülü olabilir. Zira bildiğiniz üzere Android başlığı altında genellesek bile her bir Android aygıtın kendine has özellikleri vardır. bir daha de Android kurtarma modu, hepsinde bulunmaktadır. Gelin Android Recovery Mode nedir, ne işe fayda, menüdeki seçenekler nelerdir üzere merak edilen soruları tüm bilgileriyla inceleyelim.
Android Recovery Mode nedir?
Android Recovery Mode, Türkçesi ile Android kurtarma modu; Android işletim sistemine sahip tüm aygıtlarda bulunan ve sistem fonksiyonları haricinde biroldukca farklı özellik sunan bir moddur. Bu modu açtıktan daha sonra kullanıcıların karşısına bir fazlaca farklı düzenleme seçeneği çıkacak. Kimileri tanıdık olan bu seçenekler üzerinden süreç yaparken son derece dikkatli olmanız tavsiye ediliyor.
Android Recovery Mode ne işe fayda?
Android Recovery Mode’un temel maksadı, sistem sıkıntılarını çözmektir. Sistem meselelerini, sistem sonları ortasında çözemediğiniz durumlarda kurtarma moduna başvurursunuz. Aygıtın kendi kendine açılıp kapanması, uygulamaların kendi kendine açılıp kapanması, bir uygulamanın bir türlü kapanmaması üzere sistem sıkıntıları lakin Android Recovery Mode ile çözülebilir.
Harici bir depolama aygıtından önyükleme yapmak için, fastboot süreci için, ADB güncellemesi yapmak için, çekirdek belge ve klasörlere erişmek için, özel testler ve düzenlemeler yapmak için de Android Recovery Mode kullanılır. özetlemek gerekirsesı Android aygıtla ilgili ince ayarlar kurtarma modu üzerinden yapılır.
Android Recovery Mode’a nasıl girilir?
- Adım #1: Android aygıtınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Güç ve Ses Açma düğmelerine birebir anda basın.
- Adım #3: bir süre basılı tutun.
- Adım #4: Marka logosunu gördüğünüz vakit basmayı bırakın.
- Adım #5: Kurtarma menüsü açılmadan evvel kısa bir süre Android maskotu görünecek.
- Adım #6: Android Recovery Mode açıldı.
- Adım #7: Ses tuşları ile menü ortasında hareket edebilirsiniz.
- Adım #8: Güç tuşu ile menü ortasındaki seçenekleri açabilirsiniz.
Android Recovery Mode’dan nasıl çıkılır?
- Adım #1: Ses tuşlarını kullanarak bir daha Başlat seçeneğini bulun.
- Adım #2: Güç tuşu ile seçeneği onaylayın.
- Adım #3: Aygıtınız bir daha başlatılacak.
- Adım #4: Aygıtınız olağan modda açıldı.
Android Recovery Mode menüsünde neler var, manaları ne?
- Reboot system now ile aygıtı bir daha başlatabilirsiniz.
- Wipe cache partition ile aygıtın önbelleğini silebilirsiniz.
- Wipe data/factory reset ile aygıtı sıfırlayabilirsiniz.
- Reboot to bootloader ile aygıtın önyükleyici menüsünü açabilirsiniz.
- Enter fastboot ile Pixel aygıtlarda fastboot süreci yapabilirsiniz.
- Apply update from ADB ile ADB güncellemesi yapabilirsiniz.
- Apply update from SD card ile SD kart üzerinden yazılım yüklemesi yapabilirsiniz.
- Mount /system ile çekirdek belge ve klasörlere erişebilirsiniz.
- View recovery logs ile kurtarma modunda yapılmış süreçleri görüntüleyebilirsiniz.
- Run graphics test ile GPU testi yapabilirsiniz.
- Run locale test ile lisan çeviri testi yapabilirsiniz.
- Power off ile aygıtı kapatabilirsiniz.
- Repair apps ile Samsung telefonlarda uygulama optimizasyonu yapabilirsiniz.