Yemek yemek. Kimya şirketi Evonik, büyük ölçekli idari yeniden yapılanma kapsamında birçok kişiyi işten çıkarıyor. Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Dünya çapında 2.000'e kadar iş ortadan kaldırılacak ve bunların orantısız bir kısmı yönetim pozisyonları olacak” dedi. Almanya'da yaklaşık 1.500 iş etkilendi. Grupta toplam 33.000 kişi çalışıyor. Programın 2026 yılında tamamlanmasının ardından yıllık maliyetlerin öncekine göre yaklaşık 400 milyon euro daha düşük olması bekleniyor. İlk etkiler 2024 gibi erken bir tarihte hissedilecek.
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Evonik, Eylül ayında, geliştirilmekte olan bir modele dayanarak yönetimi gözle görülür şekilde kolaylaştırmak istediğini duyurdu. Pazartesi günü yapılan açıklamada, “İlk aşama artık tamamlandı” denildi. Yönetim kurulunun altındaki hiyerarşi kademelerinin sayısı en fazla altıya düşürülecek. Test ve onay prosedürleri önemli ölçüde hızlandırılmalıdır.
Haberler
Devamını Okuyun
Devamını Okuyun
Evonik, Eylül ayında, geliştirilmekte olan bir modele dayanarak yönetimi gözle görülür şekilde kolaylaştırmak istediğini duyurdu. Pazartesi günü yapılan açıklamada, “İlk aşama artık tamamlandı” denildi. Yönetim kurulunun altındaki hiyerarşi kademelerinin sayısı en fazla altıya düşürülecek. Test ve onay prosedürleri önemli ölçüde hızlandırılmalıdır.
Haberler