Almanya, AB Komisyonunun Chipfabrik-Ödemesini Destekleyebilir

Kutuplar

Global Mod
Global Mod
Subvention akabilir

Dresden'de Yeni Çip Fabrikası: Almanya neredeyse bir milyar ekleyebilir

DinlemekUygulamayı aç

Asya'dan üreticiler yongalarda ve diğer elektroniklerde merkezi bir rol oynamaktadır. AB Avrupa'ya daha fazla üretim getirmek istiyor. Brüksel şimdi Almanya'nın bir işin inşasını şiddetle teşvik etmesine izin veriyor.

Brüksel. Almanya, Dresden'de kısa bir milyar avro ile yeni bir çip fabrikasının inşasını destekleyebilir. Brüksel'deki AB Komisyonu, Perşembe günü bir mesajdan görülebileceği gibi, yarı iletken grubu Infineon tesisinin inşası için 920 milyon avro yardımını onayladı. Bu, Infineon'un çok çeşitli fişlerin üretiminin mümkün olması gereken belirli bir projeyi tamamlamasını sağlayacaktır. Yeni üretim tesisi, Dresden'deki grubun mevcut bir çalışmasını takip ediyor.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

AB Avrupa'da üretimi genişletmek istiyor

Yetkili, yeni üretim sisteminin AB'yi esnek üretim kapasiteleri ile donatacağını ve böylece yarı iletken teknolojileri alanında Avrupa'daki arz, direnç ve teknolojik özerklik güvenliğini güçlendireceğini söyledi. AB'nin amacı yurtiçi yongalar üretimini çoğaltmaktır.

Infineon'a göre, fabrikanın üretimi için toplam beş milyar avro gerekecek. Üretimin başlangıcı 2026 için planlanıyor. Yeni fabrika bölümünde, karbondan karbonlama ve dijitalleşmeyi teşvik eden yarı iletkenler üretilecek. Oto endüstrisinde ve yenilenebilir enerjiler alanında kullanılmalıdırlar.

Brüksel rekabetin bozulmasını önlemek istiyor

Devlet yardımı, rekabetin bozulmasını önlemek için AB'de katı kurallara tabidir. Bu, Almanya ve Fransa gibi finansal olarak güçlü ülkelerin şirketlerine daha küçük ülkelerden şirketlere göre orantısız avantajlar sağlamasını önlemeyi amaçlamaktadır.

Infineon 1994'ten beri Dresden'de üretilmektedir. Şu anda üretime göre, 200mm ve 300 mm'lik silikon diskleri için mevcut iki üretim hattında 3.900 çalışan 400'den fazla farklı ürün üretmektedir.

RND/DPA